Beba Mama poslije poroda 27. lipnja 2016.

Koliko vremena je potrebno da bi se žene nakon poroda opet osjećale seksi?

mama, beba, vježba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Da bi nakon porođaja vratile figuru i seksualni nagon koji su imale prije trudnoće, ženama treba 409 dana. Oko 10 posto žena tvrdi da im je trebalo više od dvije godine kako bi se opet osjećale poželjno

Novopečene majke priznale su da im je trebalo oko pet mjeseci duže da vrate savršenu figuru nego što su to očekivale. Samopouzdanje im je vratio ponovni odlazak na posao.

Premda slavne majke savršenu figuru vrate već za mjesec dana, “običnim smrtnicama” potrebno je oko godinu dana više, otkrilo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na uzorku od tisuću žena.

Da bi nakon porođaja vratile figuru i seksualni nagon koji su imale prije trudnoće, ženama treba 409 dana. Oko 10 posto žena tvrdi da im je trebalo više od dvije godine kako bi se opet osjećale poželjno.

Nažalost, 15 posto žena izjavilo je kako nikad nisu vratile taj osjećaj. Razlog je u stalnom umoru i nakupljenim kilogramima, ali i u činjenici da više nemaju vremena samo za sebe.

Čak je polovina žena priznalo da im se samopouzdanje vratilo kada su opet počele odlaziti na posao, a što su duže radile, to su se osjećale poželjnijima.

“Trudnoća i dijete mijenjaju život iz temelja, a žene moraju znati da uspoređivanje s drugim ženama nakon porođaja može izazvati suprotan učinak i dovesti do depresije”, tvrdi psihologinja Eleanor Wild.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.