Roditelji Sretna mama 31. siječnja 2018.

Nevena Rendeli: 'Mare je bila živac i u trbuhu, a Lea mirna beba'

Foto: Instagram/NevenaRendeli
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Otkad je postala mama, naša poznata voditeljica i urednica Nevena Rendeli prolazi kroz najljepše razdoblje u životu. Otkrila nam je kakvi su joj bili trudnoća, porod i kako provodi prve mjesece s blizankama

Poznato TV lice, voditeljica i urednica Nevena Rendeli prolazi kroz najljepše razdoblje u životu, u lipnju prošle godine postala je mama i u njezin svijet došle su dvije prekrasne djevojčice Lea i Mara. Za Klokanicu je ispričala kako joj prolaze dani, kako su joj prošli trudnoća i porod, ali i koliko bračni par Rendeli Vejzović uopće stigne spavati te kako su djevojčice dobile ime.

'Svi radimo sve i dalje smo neispavani i umorni'

Lea i Mare danas imaju sedam mjeseci, a Nevena uživa s njima kao i svaka novopečena mama. "Mare i Lea su još od trbuha posve različite. Mare je bila živac i u trbuhu, a Lea mirna beba. Tako se nastavilo i kad su se rodile iako se i to polako opet mijenja. Lea postaje sve zahtjevnija, a Mare dobrica. Uglavnom veselo nam je. Kažem da je Lea fizički na mene, a karakterom na Maka; a Mare fizički na njega, a karakterom na mene. A zapravo su svoje", tako svoje djevojčice opisuje mama Nevena.

Daria Lorenci Flatz Možda te zanima... 'Nakon blizanaca veselim se što ću roditi samo jednu bebu' Roditelji

Sa suprugom Makom Vejzovićem dijeli sve poslove oko blizanki, ali kaže da su oboje i dalje umorni. "Što se nas tiče, svi radimo sve, ali ja ipak malo više potegnem noću jer suprug radi. Svejedno i dalje smo svi neispavani i umorni. Sad su one već velike curke s kojima se gušt igrati pa kad su budne ori se cijela kuća, a kad zaspu svi malo odahnemo", dalje priča o svojoj svakodnevici.

Pitanje koje je naravno teško preskočiti u ovakvim razgovorima je zašto su se odlučili za ova imena. "Za Leu sam ime odabrala ja, jer mi se oduvijek sviđalo, zapravo sam htjela da bude Leia po princezi Lei iz "Star Warsa", ali na njezinu sreću ipak smo pojednostavili stvar. Mare je dobila ime po moru i tata je za njega zaslužan", kaže Nevena.

Malene Lea i Mare već su počele putovati jer roditelji stalno vole negdje ići pa su ih odlučili naviknuti na to. A Nevena nam je opisala kako prolaze ta putovanja: "E sad, u jednu ruku je to dobro, da se navikavaju odmalena, a u drugu vam vrate to što ste ih izbacili iz njihovog ritma. Neka putovanja su prošla super, a neka poput onog posljednjeg u toplice Sveti Martin bila su putovanje iz pakla. One nisu htjele spavati, očito im se poremetio ritam, a mi smo bili sami s njima bez pomoći i to je bio više umor nego odmor. Sljedeće putovanje planiramo za proljeće kad će biti malo veće"

blizanci, blizanke Možda te zanima... Dok uče govor, blizanci razvijaju svoj vlastiti jezik Vrtić

'U trudnoći sam stalno bila u panici je li s curama sve u redu'

Iako Lea i Mare imaju sedam mjeseci i već su velike bebe, vraćamo se na Neveninu trudnoću i porod. Blizanačka trudnoća je rizična sama po sobi, a normalno je i da trbuh raste puno brže, pa smo je pitali kako je sve prošlo.

Nevena je prvih mjeseci bila potpuno ispunjena srećom, a dnevni ritam nije puno mijenjala, a baš je u tom periodu pokretala mozaično-zabavnu emisiju "Volim nedjelju". "Do petog mjeseca trudnoće osjećala sam se odlično! Ispunjena srećom što sam trudna i oduševljena što i dalje mogu sve iako mi raste trbuh. Vježbala sam, pokrenula i vodila novu emisiju na poslu, ponašala sam se kao i dotada. A onda me trudnoća podsjetila da je to ipak drugo stanje, u mom slučaju duplo, i natjerala na mirovanje", objašnjava simpatična voditeljica.

Kao i svaka buduća mama imala je strahove tijekom trudnoće, a taj pritisak hoće li sve biti dobro izazvao je nespavanje i brige. Pitali smo je kako se nosila s tom situacijom i čega se bojala?

"Možda još teže od fizičkog stanja podnosila sam te strahove. Naime, blizanačka trudnoća rizična je sama po sebi, čega sam ja postala svjesna tek u petom mjesecu kad sam se počela otvarati. Svašta može poći krivo i potreban je strogi i redovit nadzor liječnika. S obzirom da sam pretkraj dobila kolestazu, stalno sam bila u panici je li s curama sve ok. Kad su mi napokon rekli da idem roditi, nitko sretniji od mene jer više nisam mogla izdržati taj pritisak nespavanja i brige. Mislila sam, sve će biti dobro, samo kad ih vidim", rekla nam je.

Tomislav Jagušt blizanci Možda te zanima... 'Rođenje blizanaca bilo mi je najdramatičnija promjena u životu' Roditelji

'Da su me pustili još malo mislim da bih se raspuknula'

Blizanke su začete potpomognutom oplodnjom, a puno je o tome već govorila kako bi možda pomogla drugima parovima. Danas kaže: "Nije lagano, ali se isplati".

Posljednji mjesec trudnoće bio joj je posebno težak jer ga je provela u bolnici, a rodila je u 35. tjednu, što je uobičajeno za blizanačku trudnoću i to carskim rezom u bolnici Sveti Duh. "Iskreno, da su me pustili još malo mislim da bih se raspuknula. Pretkraj sam jedva hodala i sjedila. Bio je to valjda najtopliji lipanj u Zagrebu, a ja sam bila u sobi bez klime. Jedva sam čekala roditi. Baš mi je bilo teško i nezaboravno iskustvo koje sumnjam da ću tako skoro ponoviti", kaže i dodaje da je sve prošlo brzo i bezbolno.

Možda te zanima... Blizanci vs. jedna beba: Mama uspoređuje trbuščiće Trudnoća

"Kada je sve završilo stavili su ih na mene i od tada mi je sve u magli, kao da sam lebdjela s njima u naručju. Sva sreća postoje fotografije tog trenutka jer je meni to sve prošlo u bunilu. Ostali smo još dva tjedna u bolnici jer je Mare morala doseći dva kilograma. Moja mrvica, sva sreća, brzo je napredovala", dalje dodaje.

Jednom u 60 000 slučajeva: Blizanci rođeni u dvije različite godine

Dolazak kući - vrtuljak sreće i muke

Dvije male bebe, mama poslije poroda - zanimalo nas kako je prošlo to razdoblje u obitelji Rendeli Vejzović. Nevena kaže da joj je to vrijeme već sad pomalo u magli i dodaje: "Bilo je to ludo. Vrtuljak sreće i muke. Još smo prvi mjesec dana i spavali koliko kasnije nismo (još uvijek ne spavamo)".

Pomoć Nevenine mame

Nevenina mama bila je s njima cijelo vrijeme, ali s blizancima ima posla i kad su tri osobe. "To je jedna avantura koja se ne zaboravlja. Danas kad slučajno u rijetkim trenucima ostanem s jednom od njih, pomislim, pih, imati jedno dijete je mačji kašalj. Ali nije to baš tako, oni s jednim djetetom ne znaju kako je imati dva pa je njima njihova muka najteža. Mi smo se polako navikli, ali zahtijevalo je organizaciju i logistiku", dalje dodaje.

Marta Alić Možda te zanima... 'Blizanke nikad nisam oblačila isto, a najviše ih smeta kad kažu da su iste' Roditelji

Danas kada su prošli zahtjevni prvi mjeseci i prilagodba na dječji ritam, Neveni i dalje pomaže mama, a polako se vratila i treninzima. U njezinom životu sport je imao važnu ulogu, a godinama je sudjelovala na utrkama i polumaratonima. "Imam pomoć mame i uz dobru organizaciju. Vratila sam se treniranju u MBS studiju zbog bolova u leđima i kako bih vratila staru liniju. Ja sam se dosta udebljala u trudnoći, a i nisam u cvijetu mladosti pa kod mene nije bilo onog "mjesec dana nakon poroda izgleda kao prije trudnoće"! Treniram kroz jutro dok one spavaju a onda nakon toga idemo u šetnju, poslije ručamo i opet spavanac, a tada već dođe i tata pa ponekad mogu i otrčati par kilometara. Još uvijek nisam u formi za polumaratone niti imam za to vremena", kaže.

Poznate Hrvatice uživaju u šetnji sa svojim blizankama

I dok uživa u svojoj veseloj obitelji, na kraju razgovora rekla nam je da se ne planira vratiti na posao dok djevojčice ne navrše godinu dana. "A i iskreno, uživam doma s njima i mislim da sam im još jako potrebna. Posao će još malo pričekati", zaključila je simpatična voditeljica. 

Pročitajte intervju s Kristinom Bradač: 'Vivien sam prvi put primila u ruke tek nakon deset dana'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci