Trudnoća Trudnica 09. svibnja 2017.

Neveni Rendeli u trudnoći je važna zdrava prehrana

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nevena Rendeli Vejzović o prehrani u zadnjem tromjesečju trudnoće: "Moje curice, L. i M., diktiraju moj tempo, a ja uživam u šetnjama na suncu i odmoru na terasi. Veliku pažnju pridodajem zdravoj prehrani i pijem puno vode što pozitivno utječe na moje dobro raspoloženje".

Tijekom trudnoće dijete dobiva sve važne hranjive tvari od majke. Zbog toga je nužno dobro uravnotežiti sadržaj bjelančevina, ugljikohidrata i masti u prehrani, kao i unos vitamina i minerala. Budući da se u trudnoći i tijekom dojenja često prehranom ne unosi dovoljno omega-3 masnih kiselina iz njihovog najboljeg izvora - plave ribe, najčešće zbog straha od potencijalnog unosa toksične žive, dodaci prehrani postaju praktičan i koncentrirani izvor ovih važnih masnoća. 

Omega-3 masne kiseline prepoznate su kao esencijalni nutrijenti za vrijeme trudnoće i ranog djetinjstva te imaju važnu ulogu u smanjenju nastanka degenerativnih bolesti u kasnijem životu. Prehrana bogata tim vrijednim supstancijama djeluje povoljno na zdravlje srca i krvožilja, a ujedno osigurava pravilan razvoj mozga i vida u dojenčadi i djece. 

Naime, posljednja 3 mjeseca trudnoće i prvih nekoliko godina života ključne su za pravilan razvoj mozga. Kada novorođenče dođe na svijet, njegova tjelesna masa čini samo 5 % tjelesne mase odraslih, ali zato veličina mozga čini 70 % veličine odraslog mozga. Preostali rast mozga odvija se tijekom prve godine života te predškolske dobi, tako da je rast mozga većinom završen do pete ili šeste godine života.

Poznata TV voditeljica Nevena Rendeli upravo je zakoračila u posljednje tromjesečje trudnoće, a u sklopu kampanje za zdravu trudnoću, koju provodi Almagea, otkriva kako je svjesna da je kvalitetna i raznovrsna prehrana izuzetno bitna za zdravu trudnoću. Nevena pazi koju ribu jede, a budući da plava riba zna akumulirati teške metale, uzima i dodatke prehrani koji imaju siguran izvor omege-3 masnih kiselina.

"Dosad sam stvarno uživala, jela što sam htjela, radila punom parom, vježbala, a sad su curice napokon te koje diktiraju tempo. Odmaram puno više, u laganu šetnju odlazim jednom dnevno, a vrijeme uglavnom provodim na terasi, sunčam se, čitam i iskreno uživam. Što se tiče prehrane nisam imala tipičnih trudničkih želja. Osim što jedem puno i često. Zato pijem jako puno vode, do dvije, tri litre dnevno.  Osim što svakodnevno jedem voće i povrće, moja rodbina iz Dalmacije zna mi poslati i svježu ribu i plodove mora. Pazim samo da to nije plava riba jer zna imati olova i žive ali sve drugo je barem dva puta tjedno na meniju. Uživam i u sezonskom bilju, pa mi su mi sad u proljeće, omiljeni specijaliteti sa šparogama. Još samo kad bih manje jela slatkog ali tu i tamo moramo si i mi trudnice dozvoliti malo gušta", ističe Nevena Rendeli.

O ostalim slatkim brigama u trudnoći i imenima koja su odabrali za svoje curice, Nevena otkriva na www.almagea.hr.

Zašto je Almagea PRENATAL OMEGA 3+ inovativan?

Almagea PRENATAL OMEGA3+ dolazi u inovativnoj Licaps® DuoCap™ kapsuli s tekućim punjenjem sadrži kritične nutrijente za zdravu trudnoću i dojenje u kombinaciji s omega-3 masnim kiselinama. DuoCap je patentirani sustav kapsule-u-kapsuli, u kojem je manja kapsula, prethodno napunjena, umetnuta u veću kapsulu napunjenu tekućim medijem. Unutarnja, manja kapsula sadrži vitamine i minerale. Dok se omega-3 masne kiseline nalaze u vanjskoj, većoj kapsuli. Kapsule ne sadrži otapala, konzervanse, gluten, laktozu, škrob, plastifikatore, alergene i GMO sastojke. Almagea® Prenatal Omega+ je mudri odabir za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

Proizvod je dostupan za kupnju u svim ljekarnama i preko Almagea web shopa . Pakiranje sadrži 60 kapsula. Cijena pakiranja iznosi 205 kn.

Način primjene: 2 puta dnevno po jedna kapsula, uz obrok i dosta tekućine. 
Upozorenje: Ne preporuča se osobama alergičnima na ribu i morske plodove.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.