Roditelji Sretna mama 22. svibnja 2019.

Mojoj mami, za svaku boru kojoj sam uzrok: Najljepše poruke majkama

1/3
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

365 dana u godini mama je uz svoje dijete. Povodom Majčinog dana pozvali smo te da joj se zahvališ ili nam pokažeš kako ti je tvoje dijete čestitalo. Ovih 10 poruka nagradili smo poklon paketom Henkel proizvoda

Svoju majku možemo razumjeti tek kad sami postanemo roditelji. Sigurno si čula ovu tvrdnju, a ako si mama, razumiješ je. Ovog Majčinog dana pozvali smo te da na najljepši mogući način odaš počast i zahvališ mami koja je bila uvijek tu, kao najveća podrška u prvim danima majčinstva, a njeni savjeti i pomoć, kao i ona sama, i dalje su važan dio tvog, ali i života tvoje djece, njezinih unuka. Majčin dan je i dan koji slavi i najvažniju ulogu u tvom životu, dan kad ti tvoji mališani pišu najljepše poruke i čestitaju tvoj dan.

Možda te zanima... missMAMA proslavila Majčin dan uz dječji zbor i srce s porukama Roditelji

U našem nagradnom natječaju pozvali smo te da nam pošalješ najljepšu poruku svojoj mami ili nam javiš kako su ti tvoja djeca čestitala Majčin dan. Deset najljepših poruka nagradili smo Henkel poklon paketom koji sadržava omekšivač Silan sensitive, Persil duo-caps sensitive i Persil sensitive gel. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Dobitnici su: Tamara Franjević, Suzana PižetaKarolina Davarović, Kristina Kemešić, Leon Novoselac, Rahela Crkvenčić, Tina Kovačić, Marijana Blažinčić, Mira Franjković, Kristina Gajić.

Pročitaj neke od najljepših poruka mami za Majčin dan:

Mojoj mami... Za svaku boru kojoj sam ja uzrok

"Dugo je nisam cijenila... Ženu koja me je 9 mjeseci nosila podno srca, koja me mazila i pazila svakog dana, oblačila, hranila, uzimala od svojih usta samo da meni pruži sve najbolje, čak i ono što ponekad nisam zaslužila.

Toliko mi je puta išla na živce svojim «staromodnim» savjetima, uplitanjem u moj život i moje navike, a nisam shvaćala da sam ja ovdje, na ovom mjestu, ovakva kakva jesam, baš zahvaljujući njoj i samo njoj.

Obitelj nam je bila disfunkcionalna, ali ona me uvijek držala podalje problema u okrilju svoje ljubavi, zaštićenu. Ni još sad ne mogu zamisliti s kojim se sve problemima morala nositi, kakve je sve teške odluke morala donijeti. Ali sigurna sam da su sve njezine odluke najbolje.

Svaka riječ koju mi je uputila bila je dobronamjerna, iako sam to prekasno shvatila. Svaki njen savjet (koji nisam mogla smisliti) sad ima smisla. Tek sad shvaćam što mi je govorila jer mama, stvarno, uvijek zna najbolje!"

pismo majke kćeri Možda te zanima... Dirljivo pismo majke kćeri zbog kojeg ćete više cijeniti svoje roditelje Roditelji

Hvala što si mi dala uzgajati bubamare u sobi i sa mnom skupljala biljne uši po zidovima

"Znaš već da si savršena mama, koliko puta samo pomislim da bar ja jednog dana budem isto takva majka svojoj djeci. Ali eto nisam ni nikada zahvalila na nekim sitnicama što se podrazumijeva da mama mora raditi - pa hvala ti što si mi dala da uzgajam bubamare u sobi i što si skupljala sa mnom biljne uši kad su mi pobjegle po zidovima, hvala ti što si me sa suzama u očima previjala kad sam se vratila krvave iz igre, puna trnja i kamenja, hvala ti što me nisi tjerala da budem mirno dijete nego si mi dala da se penjem po drveću jer znaš koliko me to veselilo, hvala ti i na psiću kojeg si strpljivo po zimi vodila svaki čas van, hvala ti što si mi snimala crtiće koje volim, hvala ti što si me uporno učila crtati iako znaš da sam anti-talent , hvala i na pomoći izgradnje kućice od snijega i onog šatora u kući, hvala i na onom medi, bio je skup ali je bio tako ogroman, i hvala ti što si mi puštala Azru i Patti Smith. To su samo neke sitnice - za ostale sam vikala hvala - ali ja ih pamtim. Ponosim se time što si mi majka, što si me odgojila na svoj način i svime što si napravila"

Moja baka s lakoćom je zamijenila očinsku figuru

"Budući da sam odrastala uz samohranu majku, a bez oca, imala sam jednu drugu privilegiju, a to je moja baka, moja druga mama. Žena koja me najviše inspirira i koja je moj najveći idol je moja baka. :) Njena životna priča ju je učinila izvorom inspiracije, mudrosti i znanja. Žena je to koja je preživjela dva rata, veliku neimaštinu i gubitak voljenih osoba... Nekoliko je puta u životu započinjala ispočetka. Unatoč svim nevoljama koje su je zatekle ona nikada nije izgubila volju za životom, snagu da pomogne svima oko sebe i toplinu kojom zrači njezin pogled svaki put kad se susretne s mojim. Naučila me je voljeti sebe, život i druge, veseliti se sitnicama i nikada ne izgubiti vjeru u bolje sutra jer ono će sigurno doći...

Zaslužila je sretan svaki dan jer je jedna od uistinu rijetkih snažnih žena i brižnih majki koje sam u životu upoznala. Ona je ono čemu se sve mi možemo samo nadati da ćemo s godinama uspjeti postati. Zahvalna sam joj na toliko toga, ali najviše na ruci koja me je sigurno vodila dok još sama nisam znala hodati, na stabilnoj figuri koja je s lakoćom zamijenila očinsku dvjema djevojčicama bez oca i na osjećaju sigurnosti i topline koji baš uvijek jedino uz pucketanje vatre u njezinom starom šporetu osjetim. :) Želim joj da svaki puta kada pogleda na nas,one koje je odgajala, na svoj život i postignuća, svoje životno djelo, osjeti onu vrstu olakšanja koju osjećaju istinski sanjari kada vide da su ostvarili svoj najveći san. Da ju u tom trenutku preplavi val topline, zahvalnosti, ali prije svega ponosa, jer je žena koja se uistinu ima čime ponositi".

Možda te zanima... Dirljiv video: Isti dan iz mamine i dječje perspektive Roditelji

Kao u reklami, u sve se miješa i o svemu ima mišljenje

"Nemojmo se lagati, mene moja mama može naživcirati kao nitko koga znam! Jednom pogledom, uzdahom ili izgovorenom riječi u stanju je katapultirati me u živčane visine. Kao u onoj davnoj reklami, u sve se miješa, o svemu ima mišljenje i uvijek misli da je to njeno mišljenje baš eto nekako najispravnije (a nije, moje je! :) ). Nekad je ćudljiva i može u sekundi promijeniti raspoloženje, zlopamtilo je, jako je emotivna pa se lako uvrijedi i povrijedi. S jedne strane u njoj je milijun emocija, dok s druge strane može biti hladna i čuvati svoje emocije kao zmaj svoje blago, duboko u pećini svojih misli. 

Ali, sve što sam upravo navela za mene je dokaz neizmjerne i iskrene ljubavi koju osjećam prema njoj, jer je ne idealiziram kako se ponekad majke mogu idealizirati. Ja znam svaku njenu manu bolje od ikoga na svijetu, a i dalje odgovorno tvrdim da je Nadija Kovačić jedna od najboljih osoba na svijetu. Jer sam je u jednom trenu prestala voljeti kao Mamu, i počela voljeti kao Ženu. Kao osobu kakva je, u svoj njenoj punini i praznini. A ne bih bila u stanju tako je voljeti, da me upravo ona nije naučila kako neizmjerno i iskreno voljeti. Ipak, nemojmo se lagati, mene moja mama može naživcirati kao nitko koga znam! I dobro je da je tako, mame nas i trebaju živcirati najviše na svijetu, jer nas i vole istom jačinom - najviše na svijetu".

Želim biti svojoj djeci bar pola onoliko dobra majka koliko je meni moja

"Mojoj mami

Kao mala mislila sam da nitko nema ljepšu mamu ..Onda sam malo porasla. I postepeno su počela pitanja, naredbe i ograničenja…. Mama koja drži sve konce u svojim rukama, ona koja je podrška u svemu. Ona koja je uvijek tu sa dodatnim pitanjima i potrebnim (i
nepotrebnim) pojašnjenjima oko svega.

„Moraš obući potkošulju. Vrati se do jedanaest. Nemoj bez jakne ići van.. Kod koga ideš?! Do kad ćeš ostati?! A tko je on?! Zašto nisi jela?!" 

Bla, bla...Postepeno su mi počela ići na živce pitanja i naredbe. Osjetila sam da me ne razumije,nismo mogle pronaći zajednički jezik nikako. I onda sam odrasla. Shvatila sam da moja majka nije najljepša, ali da samo mene besprijekorno voli i da milijardu postavljenih pitanja i još toliko ograničenja su tu samo za moje dobro i ni zbog čega drugog. Kada sam tužna - ona je tu da me utješi, kada imam neki problem - ona je tu da popriča sa mnom,da mi da savjet. Za svaku moju suzu-ona je tu...

Kada sam sretna i ona je... Kada se posvađam sa bratom ili sestrom ona nas svojom pričom pomiri. Drago mi je kada je ponosna na mene jer i ja sam jako ponosna na nju, jer je najhrabrija, najsnažnija, najpoštenija, najljepša (ipak) žena koju sam ikada upoznala. U svim teškim trenucima, patnjama u školi, nesretnim ljubavima, ogrebanim koljenima, ona je bila tu da utješi, razumije, kaže prave riječi koje će dati utjehu i nadu u bolje sutra. Njen pogled pun topline, zagrljaj ili poljubac bi značio više od tisuću riječi. Udarce koje prima pretvara u bore.

Možda te zanima... 'Moja mama': Opis koji je nasmijao cijelu Hrvatsku Školarci

Mama hvala

* Za svaki savjet.
* Za svaki osmjeh.
* Za svaku suzu. .
* Za svaku kaznu i svako ograničenje.
* Zato što si uvijek tu za mene.
* Što mi pružaš sve što mi treba .
* Što si mi pokazala da ljubav nije nemoguća. Ona postoji uvijek kada
tebe pogledam.
* Zato što postojim i što mi svi kažu da sam ista kao ti .

Želim da jednog dana svojoj djeci budem bar pola onoliko dobra majka koliko je meni moja. Volim te mama, najbolja si! :) –i zato ti poklanjam ovaj poklon paket."

Draga mama, svaki moj gol na utakmici ili treningu je samo za tebe

"Moj sin mi je ovako čestitao Majčin dan: Draga moja mamice, sretan ti Majčin dan. Moraš znati da svaki gol, koji dam na utakmici, ili treningu, je samo za tebe. Volim te. On ima 7 godina, trenira nogomet i zove se Vito. Nakon što je to rekao moje oči su bile pune suza."

mama i sin dječak majka Možda te zanima... Edipov kompleks: 'Mama, ja sam se zaljubio u tebe' Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.