Roditelji Sretna mama 06. svibnja 2016.

8 prijedloga kako provesti savršen Majčin dan

Mama i dijete
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odnos s majkom poseban je i jedinstven u našim životima. Okupite obitelj, provedite vrijeme zajedno i slavite majčinu ljubav...

Uskoro stiže Majčin dan, zašto ga ne biste proveli zajedno i napravili nešto novo? Isplanirajte ovaj dan koji nas sve podsjeća na ljubav naših majki. Unesite osmijehljubav i stvorite nove uspomene.

1. Egzotičan odmor

Možda vaša obitelj trenutno ne može otputovati, ali rado biste vidjeli Pariz. Napravite francuski dan, kroasan za doručak, piknik u parku s francuskim sirom i vinom. Pripremite quiche za večeru zajedno s djecom, pustite francusku glazbu, naučite djecu neku novu francusku riječ i vaše putovanje u Francusku bit će nezaboravno

Jednostavna jela za savršen obiteljski piknik

2. Obiteljske slike i filmovi

Skupite stare obiteljske slike i filmove, posudite slike od baka i djedova. Prepričavanje obiteljskih zgoda podsjetit će vas na najljepše obiteljske događaje, izmamiti suze i smijeh. Vaša djeca uživat će u obiteljskim uspomenama i naučiti nešto novo o vama.

Nakon rođenja djeteta, hormon ljubavi preplavi naš mozak

3. Smiješni događaji na papiru

Pokrenite novu tradiciju za cijelu obitelj, izvadite veliki komad papira i nacrtajte neki smiješan događaj u obitelji. Probajte napraviti strip, smislite dijaloge, crtajte i uključite svu djecu. Najmlađi će uživati u bojama i crtežima. Iduće godine napravite još jedan i sve tako dok ne dobijete knjigu. 

4. Obiteljski koncert

Za svako slavlje bitna je glazba, svaki član obitelji neka odabere svoje omiljene pjesme i onda napravite pravi koncert. Uživajte u veselju i smijehu, a na takvom koncertu svatko će se osjećati kao zvijezda. 

Kako bavljenje glazbom utječe na razvoj djeteta?

5. Vrijeme za mamu

Možda taj želite napraviti nešto samo za sebe i osjetiti malo mira. Ako želite spavati malo duže, otići na manikuru ili odmarati u vrućoj kupki obavijestite obitelj o tome. Sigurno će ispuniti svaku vašu želju. 

Kako mame zamišljaju svoj savršen dan?

6. Nove biljke

Ako imate mjesta na balkonu ili u vrtu zasadite neku biljku zajedno s djecom, neka taj dan bude početak nečeg novog. Pratite razvoj biljke, veselite se rastu i saznajte sve što možete o biljci.

7. Neka nova knjiga

Želite miran Majčin dan pod dekicom, nađite svoju omiljenu knjigu iz djetinjstva i čitajte je zajedno s djecom. Uživajte u mirnom obiteljskom danu i toplini doma.

Četiri knjige za razvoj mašte, humora i znatiželje

8. Poljupci i zagrljaji

Majčin dan slavi ljubav pa nemojte zaboraviti svako malo zagrliti i poljubiti djecu. Smijete se, uživajte i grlite s najdražima. 

Dirljivo pismo majke kćeri zbog kojeg ćete više cijeniti svoje roditelje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.