Roditelji Sretna mama 21. listopada 2013.

'U prvoj trudnoći dobila sam 30, a sada samo 12 kilograma'

Marijana Mikulić
Foto: Danijel Berković/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glumica Marijana Mikulić, koja za mjesec dana treba roditi drugog sina, za Klokanicu je usporedila svoje dvije trudnoće i otkrila nam po kojim kriterijima ona i suprug biraju imena za svoju djecu

Dok se, kako sama kroz smijeh kaže, u prvoj trudnoći rapidno širila, simpatična glumica Marijana Mikulić (31) mjesec dana prije drugog poroda ima samo 12 kilograma viška, a svoje dvije trudnoće opisuje kao potpuno različite.

"Ogromna je razlika od samih početaka trudnoće. U prvoj mi ništa nije smetalo. Baš mi je pasao junk food tako da sam dobila 30 kilograma, a sada u drugoj trudnoći sam od početka bila jako osjetljiva na mirise i najviše mi odgovara voće, sladoled i lagana kuhana hrana. Budući da su mi trudnoće tako različite, svi su mislili da ovog puta nosim curicu, ali se ipak na kraju pokazalo da je dečko", kaže Marijana. Naime, i liječnici su joj naprije rekli da nosi djevojčicu, no sada je ultrazvuk ipak pokazao da će njezin petogodišnji sin Ivan krajem studenog dobiti brata. I tome se jako veseli, a za malenog brata već odvaja svoje igračke.

Sve podređeno sinu Ivanu

"Nekoliko njegovih prijatelja već je dobilo brata ili sestru pa je supruga Josipa i mene neprestano ispitivao kada će i on postati brat. Sada mu posvećujem malo više pažnje kako se ne bi osjećao zapostavljeno, jer je do sada sve bilo podređeno njemu. Tako sada zajedno slažemo robicu za bebu i općenito ga nastojim uključiti u sve što radim", ispričala je poznata glumica. Priznaje kako joj se rođenjem njezinog sada petogodišnjeg mezimca život apsolutno promijenio pa gotovo dvije godine nije radila. Ako sve bude po planu, s drugim djetetom će porodiljni dopust ipak kraće trajati, a u matično kazalište Trešnja planira se vratiti na proljeće.

Marijana Mikulić | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bezbolan prvi porod uz epiduralnu

Marijana se drugog poroda nimalo ne boji jer joj je prvi prošao gotovo bezbolno.

"Uzela sam epiduralnu tako da uopće nisam osjetila porod. Iznenadila sam se kada mi je doktor u jednom trenutku rekao da ću sada roditi. Kada bi mi netko rekao da će tako biti i ovoga puta, odmah bi to potpisala", smije se glumica s kojom je na prvom porodu bio i suprug Josip.

Iako su se isprva nećkali i nisu bili sasvim sigurni žele li da Josip prisustvuje Ivanovom rođenju, Marijana kaže kako je kraju bio oduševljen tim iskustvom.

"Porod je bio gotovo bezbolan, no zato je prvih dvadeset dana bilo doista teško, jer je Ivan pri rođenju dobio neku infekciju pa smo morali ostati duže u bolnici. Zbog toga ga nisam mogla ja hraniti, ali sam bila uporna i uspjela sam zadržati mlijeko tako da sam Ivana dojila osam mjeseci. Na to su se nastavili i grčevi, no bila sam spremna na takve situacije s malom bebom", priznaje Marijana.

Simpatičnu glumicu pitali smo i je li od okoline dobivala dobronamjerne savjete o odgoju, a Marijana uz smijeh odgovara da je toga uvijek bilo.

Tradicionalno hercegovačko ime

"Bilo je svega - od toga da je sigurno žedan jer je bio dojeno dijete pa mu nisam davala vode. Naravno, govorili su mi i da plače zato što je sigurno gladan, a kada smo krenuli s pravom hranom često su me pitali zašto mu ne posolim malo hrane. Usvojiš ono što ti paše, a ostalo ignoriraš. Naravno da radiš greške, ali se trudiš i uvijek imaš najbolju namjeru", ispričala je glumica.

Iako je svjesna da dijete puno bolje funkcionira ako zna kakvo ponašanje povlači neku sankciju, Marijana priznaje kako je njezin suprug puno dosljedniji u odgoju.

"Ja više vičem, ali i lakše popustim", povjerila se glumica.

Iako su već odabrali ime za svog drugog sina, Marijana nije htjela otkriti kako će se zvati Ivanov brat. Rekla nam je samo da se radi o tradicionalnom hercegovačkom imenu.

"Želimo da ime nekako odgovara našem prezimenu. Ali zato našem Ivanu svako ime koje mi kažemo zvuči staromodno", zaključuje Marijana kroz smijeh.

Pratite nas i na Facebooku!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.