Roditelji Sretna mama 09. svibnja 2020.

Moderno majčinstvo: 7 serija za mame na koje vrijedi potrošiti vrijeme

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kao i svake godine, Majčin dan dolazi drugu nedjelju u svibnju, odnosno 10. svibnja. Bez obzira na to što je pandemija stavila brojne proslave na čekanje, još uvijek postoje načini za proslaviti Majčin dan i podsjetiti se koliko su mame nevjerojatne!

Izdvojili smo neke serije na koje vrijedi potrošiti svoje vrijeme jer prikazuju koliko su majke nevjerojatne, a možeš se poistovjetiti s njima.

Workin’ Moms

Ova serija mogla bi pomoći svim majkama da se osjećaju manje samima na ovom svijetu, a i da ih malo nasmije zbog svih dogodovština koje ove zaposlene žene prolaze. Serija prati četiri majke iz Toronta koje se vraćaju na posao nakon porodiljnog dopusta. Uz to se prikazuju dobre, loše, grozne i komične strane koje dolaze kao posljedica usklađivanja majčinstva, veze, prijateljstava, a i želje za time da se uspiju otuširati svakog dana. Bave se i pravim problemima koje prolaze mnoge majke, kao što su postporođajna depresija, balansiranje nemogućeg, a i doživljavanje seksizma na radnom mjestu. Workin’ moms prikazuje žene i majke baš takve kakve jesu – mnogo više od samo te dvije uloge koje su im postavljene.

I'm sorry

Naizgled samouvjerena spisateljica komedija, supruga i mama na komičan i zabavan način iznosi svoju unutarnju nezrelost i neuroze neočekivanim životnim situacijama.

Možda te zanima... Dirljiv video povodom Majčinog dana ostavit će vas u suzama Roditelji

Better Things

Pamela Adlon glumi Sam, samohranu majku koja odgaja tri kćeri od kojih svaka ima tešku osobnost te joj dodatno otežavaju posao samohrane majke. Sam je glumica koja ne sanja o slavi u Hollywoodu, ali pokušava uhvatiti svaki posao koji joj se pruži dok istovremeno srlja iz jedne loše veze (ili kratkotrajne romanse) u drugu.

The Letdown

Ovo je serija o svim mukama, no i lijepim trenucima, s kojima se nove majke susreću netom nakon poroda. Od bioloških i fizičkih promjena na svome tijelu, psihičkog i emotivnog stanja pa do odnosa s prijateljima, suprugom, roditeljima i svojtom. 

 

Motherland

Ovo je serija o majkama i njihovim problemima s kojim se susreću u majčinstvu. Upoznat ćeš "alfa majku" Amandu, koja je "kraljica majki". Kod nje je sve organizirano, čisto i blistavo. Na drugom kraju je Liz, koja je potpuno kaotična i smatra da djeca trebaju uživati u slobodnom izražavanju. Negdje u sredini je Julia koja stalno zaboravlja školske praznike i koja će shvatiti da njene organizacijske vještine nisu ni približne "alfa majci".

Big Little Lies

Subverzivna, crnohumorna drama "Big Little Lies“ pripovijeda o trima majkama prvašića, čiji se naizgled savršeni životi raspadaju do točke ubojstva. Serija je temeljena na bestseleru 'New York Timesa' spisateljice Liane Moriarty. Ispričana s gledišta triju majki - Madeline, Celeste i Jane - serija "Big Little Lies" gradi sliku grada progonjenog glasinama i razdvojenog na imućne i neimućne u kojoj na vidjelo izlaze sukobi, tajne i izdaje koji kompromitiraju odnose između muževa i žena, roditelja i djece, prijatelja i susjeda.

Catastrophe

Amerikanac dođe na poslovni put u London, provede noć s jednom sasvim posebnom Irkinjom, nakon nekog vremena dobije poziv od iste i ostalo je povijest. Što se dogodi kada uzmete romantičnu komediju i napravite sve protivno pravilima romantične komedije? Katastrofu. Ali jako zabavnu za gledanje.

žena leti Možda te zanima... Kako mame zamišljaju svoj savršen dan? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.