Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 24. listopada 2016.

Djeca koja grade prijateljstva odrastaju u sretne odrasle

beba bebe prijateljice prijateljstvo
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Istraživanje provedeno na 804 osobe govori da u najsretnije ljude odrastaju djeca koja imaju blizak i pouzdan odnos s obitelji i vršnjacima

Iako većina roditelja misli da kada bodre svoju djecu da postižu uspjehe u školi ulažu u njihovu sretnu budućnost, pokazalo se da istinsko zadovoljstvo u odrasloj dobi ipak uzrokuju drugi čimbenici. Istraživanje provedeno na 804 osobe govori da u najsretnije ljude odrastaju djeca koja imaju blizak i pouzdan odnos s obitelji i vršnjacima.

Osobine djece koja lako sklapaju prijateljstva

U okviru istraživanja analizirane su veze između odnosa u obitelji, postojanja društvenih veza, razvoja govora u djetinjstvu, stečenog obrazovanja i dobrobiti u odrasloj dobi. Rezultati su pokazali da rani razvoj glasovnih sposobnosti i školski uspjesi u dječjem i adolescentskoj dobi ne utječu ni na koji način na stupanj zadovoljstva životom kod odraslih osoba.

Uspomene iz djetinjstva utječu na to je li dijete optimist ili pesimist

Stoga, istraživači poručuju da djecu treba poticati da razvijaju svoje socijalne vještine i grade prijateljske odnose. Upozoravaju i da ovi odnosi moraju biti izbalansirani između obiteljskih i prijateljskih veza.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.