Roditelji Sretna mama 13. svibnja 2021.

Mamu kritiziraju zbog ove fotografije s njeno četvero djece

Foto: Facebook/Mixed Mom Brown Babies
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Uz četvero djece sam previše iscrpljena da uopće razmišljam o životu nakon što padne mrak, a prezaposlena da legnem u pristojno vrijeme', napisala je mama četvero djece uz fotku koja prikazuje njenu svakodnevicu

Jazmyne Futrell 31- godišnja je majka četvero djece stoji iza bloga pod nazivom ''Mixed Mom Brown Babies'' i tisuće žena oduševljava svojim objavama u kojima prikazuje realnost majčinstva. Njezin je glavni cilj bio - drugim mamama dati do znanja da nisu same.

Nedavno je objavila fotografiju kojom je sve raznježila. Na fotografiji se vidi kako ova mama dok kuha juhu, nosi svoju bebu Koehna koju istovremeno doji. Njezin sin vuče je za majicu pokazujući joj svoju domaću zadaću, dok njezina kćer i sin uživaju na podu u igri. 

"Prijateljice bez djece: 'Ideš u krevet u 21 sat? Ja ne mogu zaspati prije 23.'

Prijateljice koje su mame: Ideš u krevet u 21 sat? Ja ne mogu ostati budna poslije 20.30'. 

S četvero djece toliko sam iscrpljena uopće razmišljati o životu nakon što padne mrak i toliko zauzeta otići u krevet u pristojno vrijeme", napisala je ispod fotke koju je snimio njezin suprug.

Uz četvero djece sam previše iscrpljena da uopće razmišljam o životu nako što padne mrak, a prezaposlena da legnem u pristojno vrijeme”, napisala je i zaradila više od dvije tisuće lajkova.

multitasking mama Možda te zanima... Viralna fotografija dokazuje da su mame kraljice multitaskinga Beba

Iako Futrell kaže da je post dobio dosta pozitivnih komentara, naišla je i na "velike kritike", pa čak i na neke rasističke.

"Puno ljudi je reklo kako više ne bi trebala imati djecu ili kako moja djeca vjerojatno imaju različite očeve", ispričala je. "Vidjela sam neke komentare gdje piše kako bi trebala prestati širiti noge ili dobiti besplatnu kontracepciju koja je tako lako dostupna". Bilo je tu i komentara kako je 'nepodobna majka' jer su sva djeca bila u kuhinji s njom dok je kuhala. Hm, sad je i osuđuju jer je preblizu svojoj djeci?

Futrell je priznala kako su je na početku komentari šokirali, nije to očekivala. 

Naposljetku, naučila je to ignorirati. "Jednostavno je", kaže te dodaje: "One s negativnim komentarima mogu podijeliti u dvije grupe: Ili svoju nesigurnost iskaljuju na meni ili se vode onime što društvo misli o 'crnoj mami'". Žalosno je da je jedan bezopasni post izazvao ovakvu ružnu reakciju i podjelu pogotovo kad se uzme u obzir da je cilj ovog posta bio okupiti ljude - a ne ih razdvajati

Možda te zanima... Mamu posramili zbog fotke nakon poroda - spremno je odgovorila Beba

Njezin blog, govori Futrell je zona bez predrasuda i nada se kako će joj se drugi obratiti za savjet ili si samo dati oduška kad osjete potrebu. Ali iznad svega je podsjetnik da ne postoji savršena majka i da jednostavno trebamo prestati težiti tome. 

"Dajte najbolje što možete i dajte sve od sebe, ali u tom istom aspektu postavite realna očekivanja", kaže ona. "I što je najvažnije, zabrljat ćete - to je sigurno. Budite spremne oprostiti sebi, shvatiti što možete, a što ne možete, i krenite dalje od toga."

Možda te zanima... 'Majčinstvo je najdivnija stvar ikad, ali ponekad je veliko s*anje' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.