Roditelji Sretna mama 12. lipnja 2020.

Kako se riješiti viška kože i kilograma nakon poroda?

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Svaki klijent dobije i preporučeni režim prehrane koji je napravljen u suradnji s 4 nutricionista zdravo mršavljenje, a osnovni je princip povećanje unosa proteina. Ujedno se izračunava tvoj bazalni metabolizam, koliko kalorija smiješ unijeti u organizam dnevno, koji si tip građe i tvoj postotak masne mase'

Velik broj žena očekuje da nakon porođaja njihov trbuh izgleda kao prije trudnoće. Ali mnoge se od njih neugodno iznenade kada shvate da se nije znatnije smanjio. Doduše, nije baš tako velik kao što je bio dok je beba prije nekoliko dana još bila u njemu, ali sigurno nije ni ravan i zategnut. 

To što se tvoj trbuh nije odmah smanjio nakon porođaja, ne treba te čuditi ili zabrinjavati. Rijetko koja žena, čak i ako je bila u vrhunskoj formi, odmah poslije bebina rođenja vrati prijašnji izgled. Ne očekuj čudotvorne rezultate mazanjem kremama ili pretjerivanjem s tjelesnom aktivnošću, pogotovo u prvim danima kada se još niste potpuno oporavili od poroda.

Jedan od najboljih tretmana za problematiku kože je Intraderma u kombinaciji s Oxifatom i ultazvučna liposuckija.

"Intraderma je doista odličan aparat za učvršćenje kože i najpametniji aparat od svih aparata ikada jer s aparatom rješavamo korijen problema, a ne simptom. S toplinom prodiremo do zadnjih slojeva kože, gdje su prirodno smješteni kolagen i elastin. Toplina zatim utječe na njihovo skupljanje, uslijed čega dolazi do prirodnog zatezanja kože", kaže Martina Pužar Zebić, voditeljica Beauty centra Božica u Zagrebu te dodaje: "Potrebno je 5 – 8 tretmana na tretman se dolazi 1x tjedno, te su tretmani vrlo ugodni".

Intraderma je definitivno aparat 21. stoljeća, a svatko tko ga isproba, shvati kako vitkost i učvršćeno tijelo više nije rezervirano samo za top manekenke i sportašice.

 | Author: Promo Foto: Promo

Ultrazvučna liposukcija

Ako imaš nakupine masnog tkiva kojih se ne možeš riješiti niti dijetom ni tjelovježbom, u tom slučaju je najbolje rješenje medicinska kavitacija koja će odmah tvojem tijelu dati ljepši izgled. Medicinska kavitacija je tretman koji zaista može smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Njome se u pravilu ne rješava prekomjerna tjelesna težina, već je to metoda za uklanjanje nakupina masnog tkiva i ublažavanje celulita na mjestima gdje to nije moguće postići na bilo koji drugi način, a rezultat je promjena konture (siluete) tijela.

Ovo je vrlo uspješna metoda jer se pomoću nje odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se taloži mast. Ako održavaš svoju težinu i redovito vježbaš, ne moraš se bojati da će doći do ponovnog taloženja masnog tkiva na najkritičnijim dijelovima tijela.

"S ultrazvučnom liposukcijom možemo raditi sve dijelove tijela jer aparat prodire 3 cm u dubinu kože tako da je siguran za organizam. Dijelovi tijela na kojima se najčešće radi liposukcija, kako kod žena tako i kod muškaraca su abdomen, bokovi, nadlaktice, bedra, potkoljenice, stražnjica,koljena i ruke. Najbolja kombinacija je sa Oxifatom i limfnom drenažom. Nakon kavitacija kada se masne stanice rastope vrlo je važno ići na oxifat da se ta masnoća sagori, a ne da ostane u organizmu", kaže Pužar Zebić.

 | Author: Promo Foto: Promo

Oxifat

Najdjelotvornija profesionalna metoda za otklanjanje lokalnih naslaga te za mršavljenje i učvršćivanje tijela je Oxifat unaprijeđen s dodatkom saune i kromoterapije s 12 silikonskih elektroda. Ovaj suvremeni uređaj, koji radi na principu elektrostimulacije mišića, za 60 minuta potiče mišiće ljudskog tijela da potroše jednaku količinu energije kao da ste pretrčali 20 km ili napravili 400 trbušnjaka.

Svaka od 12 elektroda koje se stavljaju na određena hvatišta mišića, dok opušteno ležiš, električnim impulsima stimulira mišiće,a istovremeno infracrvenim zrakama otapa masne stanice od kojih nastaju salo i celulit te ujedno i kromoterapija djeluje to je terapija bojom znanstveno je dokazano da svaka boja drugačije djeluje na tkivo.

"Svaki klijent dobije i preporučeni režim prehrane koji je napravljen u suradnji s 4 nutricionista zdravo mršavljenje, a osnovni je princip povećanje unosa proteina. Ujedno se izračunava tvoj bazalni metabolizam, koliko kalorija smiješ unijeti u organizam dnevno, koji si tip građe i tvoj postotak masne mase", ispričala je Martina.

Za razliku od vježbanja u teretani, gdje više rade površinski mišići, Oxifat stimulira dubinske mišiće, pa je upala mišića znatno blaža. Pojačava bazalni metabolizam te sklonost debljanju mijenja u sklonost mršavljenju. Pozitivno djelovanje osjeća se dugo nakon tretmana s vidljivim i trajnim rezultatima. Tretman traje 4 tjedna po 3 puta tjedno u trajanju od jednog sata, a rezultati su 2 do 3 manja konfekcijska broja.

Nakon tretmana preporučuje se medicinska limfna drenaža. Tretman je vrlo ugodan, pod određenim pritiskom i ritmom vrši se pritisak na limfne točke i samim time izbacuju se toksini, masnoća, suvišna voda iz organizma. Uz prethodne upute o prehrani i pijenju tekućine, ovakvim načinom tretiranja tkiva može se tijelo dovesti do savršenstva.

Beauty centra Božica u Zagrebu je salon s dugom tradicijom. "Imamo tradiciju dugu 50 godina, trenutno raspolažemo s 20 modernih aparata za oblikovanje tijela i lica, a svake godine kupujemo jedan novi aparat koji se pokaže najučinkovitijim na svjetskom tržištu", kaže voditeljica salona Martina. Trenutno imaju i akcijske cijene tako da na komplet tretmana za mršavljenje imaš popust od 40%. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.