Beba Mama poslije poroda 22. travnja 2016.

Zbog pritiska partnera žene žele izgubiti kilograme nakon poroda

žena kilogrami
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Većina novopečenih majki osjeća se nesigurno u svojoj koži nakon porođaja, a većina njih priznaje da se osjećaju emocionalno nestabilno zbog pritiska da trebaju dobro izgledati

Svaka peta žena nakon porođaja želi izgubiti kilograme jer njihovi muževi, odnosno partneri, nisu zadovoljni njihovim izgledom, pokazalo je novo istraživanje. Anketa je pokazala da se većina novopečenih majki osjeća nesigurno u svojoj koži nakon porođaja, a većina njih priznaje da se osjećaju emocionalno nestabilno zbog pritiska da trebaju dobro izgledati.

Kako se riješiti trbuha i kilograma nakupljenih u trudnoći?

Istovremeno, autori istraživanja apeliraju da ženama nakon što rode treba dati veću podršku i ohrabrivati ih, a ne nametati sliku idealne žene koja je izgubila kilograme. To se očekuje od njihovih partnera, ali i od medija i cjelokupne javnosti.

Prekrasna poruka svima koji komentiraju žensko tijelo nakon poroda

Istraživanje provedeno nad 793 majke nakon porođaja pokazalo je da 20 posto njih trpe golemi pritisak zbog toga što njihovi partneri očekuju da se u rekordnom roku vrate na prijašnju kilažu. Osim pritiska koji im stvaraju partneri, tu su i mediji i ostali članovi obitelji.

11 savjeta za zdravo mršavljenje nakon poroda

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.