Roditelji Sretna mama 03. studenoga 2020.

Draga mama, ostavi malo sebe sebi

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sačuvaj malo, samo malo sebe sebi, malo svjetla za noći u mraku. Malo sunca za kišne dane. Malo sretnih misli kad ti dođe da plačeš. To ne znači da si uzela od drugih. Nasmiješi se sebi u ogledalu

Ostavi malo sebe sebi. I ono jedno ‘Sve je u redu’ ostavi sebi, za kasnije. Kad ti dođe da više ne možeš, a doći će. Kad ti dođe da bi se najradije pokrila poplunom po glavi, a moraš ustati. Ostavi malo sebe sebi, za dane kad nemaš odgovor na sva pitanja. Budi i sebi ona koja će vjerovati da je sve moguće, da nisu svi ljudi loši, da nije sve oko nas loše, da si puno više od onog što misliš, i ne misli u tom trenutku uopće. Ostavi malo sebe sebi, kad ušuškaš svih na počinak, kad svima poljubiš usnule obraze. Pogledaj film, stavi slušalice i poslušaj najdražu pjesmu. Pleši uz nju.

Ustani ujutro 5 minuta ranije ako ti se samoj sa sobom pije kava. Ili, ako možeš, ostani ležati 5 minuta duže. 

Kad svima napraviš doručak, jer znam da sebi prvoj nećeš, kad se za svih pobrineš, jer znam da ćeš se za sebe posljednju, ostavi si malo sretnih misli kojima bodriš druge. Za onda kad ti dođe da nešto moraš, a morat ćeš, jer se neke stvari moraju, ostavi si malo osmijeha. 

Možda te zanima... Tek kad postaneš roditelj, shvatiš da je tvoj tata ipak volio čokoladu Roditelji

Ostavi si malo ‘Volim te’ i ljubomorno čuvaj, jer znam da najmanje ljubavi čuvaš za sebe. Da, jednom kad postanemo mame shvatimo da se ljubav dijeljenjem množi. Ali mora ti ostati i malo ljubavi za sebe, da bi imala što dijeliti.  Svojoj si djeci sve. Zamisli što njima znači jedno ‘Možeš ti to’. Vidiš li iskru u njihovim očima svaki put kad im kažeš nešto lijepo? A sad to reci sebi. Jednako ćeš zaiskriti. 

Znam da ti već dugo nitko nije rekao da možeš, da vrijediš, da si važna.

Sačuvaj malo, samo malo sebe sebi, malo svjetla za noći u mraku. Malo sunca za kišne dane. Malo sretnih misli kad ti dođe da plačeš. To ne znači da si uzela od drugih. Nasmiješi se sebi u ogledalu. Samo jednom. Možda dvaput. Najviše tri puta i postat će ti navika. Budi dobra prema sebi. Budi nježna, strpljiva, sigurna. Sve ono što si drugima budi i sebi. Počni s tim. I ne, to neće odmah učiniti sve lakšim i boljim, ali djelovat će na tebe kao topli čaj na hladni zimski dan. A to zvuči kao dobar početak, zar ne?

Možda te zanima... Moram naći vremena za sebe ili ću prolupati! Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • extremeglassloans20

    Do you need a loan? Extreme loans are available to you and they give a loan of 2.5 percent which is applied today and you will be grateful. Contact them in the following ways. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 Email: Extremeglassloans20@gmail.com They are trustworthy and don’t cheat because I’ve been with them ever since, so take this opportunity to be amazed

  • voxovej

    My companion is making $77 hourly at the PC. He has been laid off from work 5 months prior, yet a month ago he rounded up $10258 by simply telecommuting with program he uncovered on the web. This is the thing that he does... Give it a shot yourself... Visit Now... https://bit.ly/39JrDqt 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.