Roditelji 13. rujna 2021.

Dirljivo pismo majke četvero djece: “Od vaše nesavršene mame”

Foto: Guliver ; Mama koja je odlučila ostati kod kuće
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majčinstvo je najljepši, ali ujedno i najteži zadatak. Pritisci okoline, poslovne obaveze, obrazovanje, odgoj djece te balansiranje među svim izazovima majčinstva često su neuhvatljiv ideal. Jessica Mccaslin majka je četvero djece, a u svom emotivnom pismu otvoreno je opisala strah, radost, ljutnju, ponos, ali i najveću ljubav koju majčinstvo nosi.

Draga djeco,

prvo vam želim reći ovo: volim vas više od svega na svijetu. Zapamtite tu rečenicu jer znam da ima trenutaka u kojima se ne osjećate kao da vas volim. Znam da provodim puno vremena vičući na vas - zapravo previše vremena. Voljela bih da to ne činim i pokušavam to promijeniti. Svaki dan se borim sa sobom, pokušavam kontrolirati svoju ljutnju kada mislim da niste nešto napravili onako kako sam ja zamislila, jer tada zaboravljam da vi niste odrasle osobe i ne ponašate se i ne mislite poput njih.

anđeo Možda te zanima... Pismo mame koja je izgubila bebu u 9. mjesecu trudnoće Trudnoća

I svaki dan gubim tu borbu i ponovno ustajem jer želim da imate najbolju mamu koja ja mogu biti. Mrzim se ljutiti na vas, posebno jer znam da se tako ne ponašam prema drugim ljudima, a srce mi pukne kad znam da se prema strancima odnosim s više strpljenja nego prema vama. Voljela bih da možete vidjeti mamu koju ne vidite nakon što zaspite.  Voljela bih da znate da se potiho ušuljam u vašu sobu i gledam vas kako mirno spavate. Voljela bih da možete čuti šapat ‘volim te’ dok duboko dišete u snu. Voljela bih da možete osjetiti ponos koji izvire iz mene dok razmišljam o svim vašim postignućima toga dana. Voljela bih da znate bol koju osjećam kad pričate o onima koji su povrijedili vaše osjećaje.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Voljela bih da znate koliko se ponosim vama. Iako znam da se veoma često čini kao da vas stalno kritiziram, istina je da ste posebni i nevjerojatni - odgovorni, pametni, empatični, brižni i osjećajni. Voljela bih da vidite moj ponos kada vas gledam kako i dalje pokušavate, iako je teško i želite odustati.

Želim da znate da vas volim i onda kad sam umorna, frustrirana, iznervirana i samo želim odmor od svega – i tada vas volim najviše. Ne samo da vas volim, nego vas i trebam. Trebam vas da me naučite kako da budem bolja majka jer će me to učiniti boljom osobom. Trebam vas da me naučite pokazivati ​​ljubav, ne pitajući se što ostali oko mene misle i da mi pokažete kako da pronalazim radost i uzbuđenje u „običnom“ svakodnevnom životu. Trebam vas da me naučite me da "samo budem" - da živim u trenutku i da  mi pokažete kako pronalaziti prave pustolovine u našoj dnevnoj sobi. Trebam vas da mi pokažite što je istinska hrabrosti i neustrašivost, kako bih mogla sav stres ostaviti iza sebe i uživati ​​u ovim trenucima, s vama.

Možda te zanima... Prekrasno mamino pismo djetetu prije polaska u školu Školarci

Budući da znam da će mi sve ovo jednog dana nedostajati i da ću žudjeti za vašim zagrljajima i poljupcima i vašim ‘volim te majčice’, želim vam reći da vas volim više od svega, ali nisam savršena i nije mi uvijek ugodno pokazivati naklonost posebno u javnosti. Molim vas da me naučite da svojim riječima i postupcima uvijek pokazujem svoju ljubav prema vama. I budite moj podsjetnik da se više smiješim, više grlim, više govorim volim te, više se smijem, pa čak i plačem od radosti. I da budem vaša najbolja majka, kakvu zaslužujete,

volim vas, vaša Mama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.