Roditelji Sretna mama 06. listopada 2016.

Rodila 14. dijete: 'Nismo planirali imati toliko djece'

Darija Herceg
Foto: Zagorje International
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Darija Herceg (37) iz Velikog Trgovišća rodila je Jana u Općoj bolnici Zabok. Jan je dugačak 50 cm i težak 3500 grama, a iz bolnice je u mnogobrojnu obitelj otišao doma u utorak

Jedan drugome doslovno do uha. Bruno (16), Matija (15), Dominik (13), Mihael (11), Magdalena (10), Iva (9), Nikola (8), Izidora (7), Ema (6), blizanci Tin i Tina (4), Lana (3) i 15-mjesečna Josipa. Trinaestoro je to braće i sestara iz Velikog Trgovišća koji su dobili i 14. brata Jana.

Njihova majka Darija Herceg (37) Jana je rodila u Općoj bolnici Zabok. Jan je dugačak 50 cm i težak 3500 grama, a iz bolnice je u mnogobrojnu zagorsku obitelj otišao doma u utorak, javlja Zagorje International.

"Nikad nismo računali da ćemo imati toliko djece, jednostavno se dogodilo", rekla je majka novinarima kad ju je u utorak posjetio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Žena koja je rodila najviše djece u povijesti - kako je to moguće?

Osmero u školi, a ostali doma, čuvaju jedni druge

Od njih, sad četrnaestero, osmero ih ide u školu, ostali su doma, ne idu o vrtić. Međusobno paze jedan na drugoga. Otac radi, radi i majka, ali je sad na porodiljnom, a Dariji u brizi oko djece pomaže i njezina svekrva.

'Oduvijek smo sanjali kuću punu djece'

"Pomažemo jedan drugome, svoje obaveze imaju i mali i veliki. Živimo od suprugove plaće, mog porodiljnog i dječjeg doplatka. Ne dobivamo niti ne tražimo bilo kakvu financijsku pomoć. S radom sve možemo", ponosna je majka ove velike i vesele obitelji.

Kroz smijeh je rekla i kako je s djecom manje problema dok su mala. Čim rastu oni, rastu i problemi. "Priznajem i da su dečki bolji nego cure", smije se.

Hoće li biti i 15. djeteta, kaže da ne vjeruje. Jan bi mogao biti posljednji. "Malo je već naporno, a i godine su tu", kaže još uvijek mlada Darija koja je prvog sina Brunu rodila u 21. godini.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.