Roditelji Sretna mama 20. srpnja 2022.

10 stvari s kojima se mogu poistovjetiti mame sinova

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Od toga da s njima ne postoje dosadni trenuci do toga da misle što govore i govore što misle - pročitajte deset stvari s kojima se mogu poistovjetiti mame koje imaju dječake

Biti roditelj je nevjerojatno iskustvo i bez obzira na spol djetetasvako je jedinstveno i prekrasno na svoj poseban način. No, ako znate kako je to biti mama više sinova, svjesni ste da kod kuće imate jednu posebnu ekipu i to može biti zaista prosvijećeno iskustvo. I zato, za sve mame koje imaju samo dječake - ovo je 10 stvari s kojima se najvjerojatnije možete poistovjetiti:

1. Svi misle da potajno želite djevojčicu

Od trenutka kada ste saznali da očekujete još jednog dječaka, provodit ćete dane u dobivanju pogleda punih suosjećanja i komentara od prijatelja, obitelji pa čak i od potpunih stranaca - koji su svi stopostotno uvjereni kako ste priželjkivali djevojčicu. I čak kad pokušavate objasniti da ste sretni što ste mama dječacima, gubite bitku u startu. Zašto vam nitko ne vjeruje?

Možda te zanima... Što mame dječaka žele da znate o njima Roditelji

2. Svi su istog spola, ali svi su tako drugačiji

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kada imate jednog malog dječaka i još jedan dječak je na putu, lako je pretpostaviti da će drugi biti sličan prvome. I dok to zaista može biti slučaj, definitivno nije zagarantiran. Da, djevojčice i dječaci su jako različiti, ali i djeca iz iste obitelji mogu biti jako različita, čak i kad su istog spola. Iako dječaci mogu biti glasni, samopouzdani i drski, također mogu biti sramežljivi, osjetljivi i tihi

Pročitajte kolumnu Kristine Fabris: Isti roditelji, isti odgoj, a potpuno različita djeca

3. Samo zato što ste nešto čuli sto puta - ne znači da je istina

Ako ste mama samo dječaka, sigurno ste čuli određene stereotipe sto puta, najmanje. Nikad, ama baš nikad ne možete znati što će se dogoditi u budućnosti, ništa u životu nije zagarantirano i bolje da ne počnemo o stereotipima o svekrvama

4. Pomažu vam razumjeti muškarce malo bolje

Odgajati nekoga tko nije poput vas, može biti izazov. Truditi se povezati s drugačijim načinom razmišljanja i razumijevanja stvari koje se događaju kada ih sami niste iskusili može ponekad biti teško. Ali, postoji nešto posebno zadovoljavajuće u tome da znate da odgajate dobre i iskrene muškarce koji će jednog dana odrasti i postati predani i pažljivi muževi puni ljubavi.  

Možda te zanima... 13 načina kako će vas odgajanje sina promijeniti kao osobu Roditelji

5. Ne postoje dosadni trenuci

Ali, ozbiljno, ni jedna jedina sekunda. Zaista postoji nešto posebno bučno i energično u dječacima. Vide svijet drugačijim očima, nevjerojatno su smiješni i uvijek će osvijetliti i najtamnije dane

6. Igračke dječaka su jako zabavne

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Psst, nemojte reći tati, ali...Batman, Spiderman, auti, kamioni, helikopteri, skuteri, puzzle, auti na daljinske, Lego kocke u svim verzijama...Budimo realni, sve te igračke su jako zabavne, a nismo ni spomenuli grančice, blato, lišće, šljunak...cijeli svijet je njihovo igralište!

7. Pišaju svugdje...

Od trenutka kada se rode, 'pišaju vam u lice' svake sekunde kada im skinete pelenu. Zatim, postoje trenuci kada vam pišaju po nogama tijekom odvikavanja od pelena. I nažalost, ovo ne prestaje ni kad odrastu. Sjećate se kad ste nekada prigovarali suprugu jer nije pustio vodu/spustio zahodsku dasku/počistio iza sebe? Sada možete poduplati trenutke prigovaranja s obzirom na broj sinova koje imate. Možemo samo reći - sretne su one mame koje imaju zasebnu kupaonicu!

11 realnih situacija koje znaju samo mame dječaka

8. Hrana, veličanstvena hrana!

Gdje je nestala sva hrana? Kako je moguće da su i dalje gladni nakon tako velike porcije jela? Tko je pojeo zadnji komad? To su samo neka od pitanja koja se mogu pojaviti kada živite u kući punoj dječaka...a, što su veći, to je apetit veći! Količina hrane koju konzumiraju su zaista zapanjujuće - i mi ih obožavamo zbog toga!

9. Govore što misle i misle što govore

Kada je riječ o dječacima, zaista postoji jako malo besmislica - bez pogađanja, čitanja između redaka i pitanja o čemu zaista razmišljaju. Njihova brutalna iskrenost može biti osvježavajuća i kada kažu: 'Mama, baš su ti lijepe cipele' ili 'Jako si lijepa danas', znate sa sigurnošću da to zbilja misle...i obratno! 

10. Vole svoju mamu - jako!

mama dječaci sinovi | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ovo, naravno, vrijedi za svu djecu. Vi ste njihova prva, prava ljubav. Pravi klišej, ali istiniti. I kako odrastaju, neće proći puno vremena prije nego vas prerastu zbog čega će vam nevjerojatno biti da su nekada (ne tako davno!) bili tako sićušni, ranjivi i imali konstantnu potrebu za vašom brigom i pažnjom. No, bez obzira koliko veliki i snažni postanu - vaši sinovi će zauvijek biti vaši mali dječaci. I voljet će svoju mamu zauvijek!

mama sin majka Možda te zanima... Predivno mamino pismo otkriva u čemu je tajna veze majke i sina Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.