Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 21. listopada 2016.

'Moj sin nikad neće biti preveliki 'muškarac' za kuhanje i kućanske poslove'

fb
Foto: Facebook/Nikkole Paulun
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovoj mami sve buduće djevojke i supruga njenog sina sigurno će biti zahvalne. Njezin glavni motiv je da kućanski poslovi nisu samo ženski posao i da se mora naučiti snalaziti sam

Majka Nikkole Paulun objavila je na Facebooku fotografije svog šestogodišnjeg sina kako kuha te sprema rublje i suđe u za to namijenjene perilice. Njezin post zašto to radi i kako ne vjeruje da su poslovi u kući samo žensko zaduženje podijelilo je više od 55.000 ljudi, a lajkalo ga je 144.000.  Prenosimo vam ga u cijelosti:

"Učim svog sina kuhati i raditi kućanske poslove. Zašto? Zato što kućanski poslovi nisu samo za žene. Zato što će jednog dana možda živjeti sam i morati znati kako oprati rublje i ne jesti vani svaku večer. Zato što će jednog dana možda željeti impresionirati svoju drugu polovicu skuhanim jelom koje je sam pripremio. Zato što će, jednog dana kad on bude imao djecu i suprugu, i on morati raditi svoj dio posla u kući i oko nje. Zato što živim u vremenu u kojemu se se svi žale da nas škola nije naučila kuhati, oprati rublje, zavezati kravatu ili platiti porez. Zato što učeći svog sina kako napraviti sve ove stvari kako bi bio produktivan član društva i u kući i izvan nje, počinje SA MNOM.

Zato što je u redu dopustiti djetetu da bude dijete ali treba ih učiti putem i druge životne lekcije. Moj sin nikad neće biti prevelik "muškarac" da ne bi mogao kuhati ili raditi kućanske poslove. On će biti onaj tip muškarca koji će znati i promijeniti gumu i skuhati ručak. Onaj koji će znati razvrstati svoje rublje i pokositi travu. Zapamtite roditelji, muškarac koji vjeruje da on ne treba kuhati ili obavljati kućanske poslove jednom je bio dječak kojega nisu naučili boljemu."

Je li normalno da kći pomaže mami, a tata i sin odmaraju?

I teach my son to cook & do household chores. Why? Because household work isn't just for women. Because one day he might...

Posted by Nikkole Paulun on Thursday, 6 October 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.