Roditelji Sretna mama 17. ožujka 2022.

10 razloga zašto je prekrasno imati djecu male dobre razlike

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Neprestano učim od svoje djece, saznajem nove stvari, istražujem i ponovno živim. Moja me djeca čine boljim čovjekom."

Mama troje djece otkrila je koje su prednosti kada je između djece mala dobna razlika,a njezino pismo prenosimo u nastavku.

"Imati djecu sličnih godina je ... hmmm ... toliko je načina da se ta rečenica završi. Uzbudljivo je. Zastrašujuće je. Zanimljivo je. Zabavno je. Poučno. Kaotično - ali i vrlo, jako cool! Podariti djeci brata ili sestru, posebno slične dobi je zaista čarobno! Čarobno je gledati ih kako zajedno odrastaju, uče i žive. Definitivno nije uvijek savršeno (ni izbliza), ali to je naša stvarnost, stvarnost koju volimo i koju živimo. 

Volim ih gledati kako međusobno komuniciraju na njihovom "tajnom jeziku". Obožavam ih slušati kako se nasmijavaju. Jednom rječju, volim ih gledati kako se vole. I uvjerena sam da je to ono najljepše što osoba može imati.

Moji me klinci, podsjećaju na moje odrastanje s četvero braće i sestara ( svi smo bliskih godina ), mama je u periodu od osam godina imala petero djece. Uvijek je bilo užurbano i kaotično, ali voljela sam imati braću i sestre s kojima sam dijelila interese i hobije. A sad kad smo svi odrasli, i dalje smo zaista povezani i bliski i pretpostavljam da mi to daje nadu da će i moja djeca uvijek biti blizu.

Trenutno sam trudna sam u 36. tjednu s  trećim djetetom i uskoro ću biti mama troje u razdoblju od 4 godine, a u nastavku pročitaj zašto mislim da je mala razlika u godinama između djece odlična stvar!

Možda te zanima... 5 dobrih razloga zašto biste trebali imati još jedno dijete Trudnoća

1. Imaju najboljeg prijatelja

Moja djeca već imaju najboljeg prijatelja. Uče jedni druge novim stvarima. Uvijek imaju nekoga oko sebe za igru. Njihovo brbljanje prije spavanja, kad izađemo iz sobe, vjerojatno je jedna od najslađih stvari na svijetu. I vrlo su zaštitnički nastrojeni jedno prema drugome.

2. Neko su vrijeme na sličnim rasporedima

Uglavnom smo svi u istoj rutini / rasporedu. Probude se otprilike u isto vrijeme kad i jedni drugima ujutro. Jedemo obroke u isto vrijeme. Zajedno se kupaju. A ponekad čak i drijemaju u isto vrijeme. 

3. Već sam nekoliko godina u odgoju za bebe i malu djecu

U fazi sam beba / mališana od početka 2014. i još ću neko vrijeme biti u toj fazi. Dakle, sve što radimo i prolazimo za mene je trenutno uobičajena rutina. 

4. Dijele slične interese

Obično vole iste TV emisije i filmove, iste igračke, knjige i aktivnosti!  

5. Imam opravdanje kada "poludim" 

Stvari su ponekad zaista kaotične. Radim od kuće, vodim djecu i kuću i razne druge stvari - to je jednostavno kaotično. Ali imam opravdanje za osjećaj kao da gubim razum. 

 | Author: Guliver Foto: Guliver

6. Prihvatila sam da ne može sve biti savršeno 

Stvari ne mogu biti (uvijek) savršene. Kuća ne može uvijek izgledati savršeno čisto dok se djeca savršeno ponašaju i slušaju,a ja također obavljam točno savršenu količinu posla dok kuham savršeni obrok. To se neće dogoditi s jednim djetetom, s više djece, a to se definitivno neće dogoditi ni kad imaš djecu slične dobi ( ali ćeš to definitivno prije shvatiti!).

Možda te zanima... 19 razloga zašto je super imati braću i sestre Školarci

7. Puno sam spontanija

Budući da moja djeca imaju isti raspored i stvari su često prilično užurbane, prisiljena sam brzo donositi odluke i jednostavno sve raditi kako zadaci stignu. Dakle, naučila sam balansirati privatno i poslovno i donositi brze odluke. 

8. Znam zatražiti i prihvatiti pomoć!

Bila sam tako ponosna kao novopečena mama - htjela sam sve napraviti sama, na svoj način, u svojim uvjetima s najstarijom kćerkom. Sad, s trogodišnjakom, jednogodišnjakom, a uskoro i novorođenčetom - nemam vremena za ponos! Priznajem da sada uvijek pristanem na pomoć sa strane. I tu pomoć prihvaćam sa zadovoljstvom i zahvalnošću.

9. Hrabrija sam, samopouzdanija žena

Nedavno sam primijetila da ljudi sramežljivo komentiraju koliko djece imam ili se često šokiraju kad im kažem da su klinci (slične) dobi. Toliko sam ponosna na sebe i na svoje tijelo - koje je zaista čarobno. Jednostavno sam počela drugačije gledati na sebe i svoje tijelo. Shvatila sam koliko sam hrabra i kako mogu sve!

10. Moje srce je veće i otvorenije 

Moje srce je veliko i širom otvoreno. Neprestano učim od svoje djece, saznajem nove stvari, istražujem i ponovno živim. Moja me djeca čine boljim čovjekom.

Možda te zanima... Najveće prednosti i mane velike dobne razlike između djece Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.