Roditelji Sretna mama 31. prosinca 2017.

10 nemogućih stvari kojima se roditelji nadaju u novoj godini

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

S krajem ove godine, dolazi i novi početak. Nova godina predstavlja novu stranicu i trenutno - mogućnosti se čine beskonačne. Iako možda nemoguće, donosimo vam popis 10 stvari koje iskreno želimo svim roditeljima u nadolazećoj godini

1. Čarape koje prežive ciklus pranja, zajedno

Čarape su poput bračnih parova: samo najizdržljiviji prežive ciklus života. U mnogim kućanstvima, sparene čarape idu zajedno u perilicu rublja, ali sparene čarape ne izađu uvijek van. U novoj godini, želimo svim čarapama da ostanu zajedno, kroz cijeli kaos i muku pranja. 

2. Jedan ručak koji će pojesti svi (a, da nije pizza)

Samo jedan ručak. To želimo svim roditeljima, gdje god se nalazili. Obitelj koja sjedi za stolom, s istom hranom na tanjurima, bez osobe koja govori: 'Ja ne volim _______'. Mi roditelji smo jednostavni ljudi, s jednostavnim željama. 

Mama i dječak, hranjenje Možda te zanima... 10 stvari koje mama želi da znate o malim 'izbirljivcima' Vrtić

3. Djeca koja spavaju do 7 ujutro

Budimo iskreni, 7 ujutro je dobro jutro. Sve poslije 7 ujutro je čista fantazija (osim ako nemate tinejdžere), stoga budimo realni u našim željama. 

4. Vrijeme za spavanje bez ludnice

Bilo bi prekrasno kad nijednom sljedeće godine ne bismo trebali vikati: "Heej, vrijeme je za spavanje!!!!" Bez naručivanja vode u zadnjem trenutku, bez potrebe da se odjednom raspravlja o tome zašto je nebo plavo, bez toga da trebamo provjeravati jesu li vrata dovoljno široko otvorena i bez izlaženja i ulaženja u krevet. Vrijeme za spavanje je, a odrasli žive za vrijeme za spavanje. Želimo da sva djeca prihvate tu prekrasnu vijest u nadolazećoj godini i da je cijene zbog toga što ona predstavlja: priliku da legnemo i prestanemo se pomicati!

5. Cipele koje su u paru, u vrijeme izlaska iz kuće

Da cipele ne nestaju misteriozno svaki put kad trebamo izaći iz kuće, nikada ne bismo kasnili. Cipele, ujedinite se!

dječak ruksak Možda te zanima... 4 razloga zašto izlazak iz kuće s djecom tako dugo traje Vrtić

6. Kuća koja se sama čisti

Trebamo li uopće objašnjavati?

7. Priče za laku noć sa samo nekoliko riječi

Priče za laku noć predstavljaju posebno vrijeme za zbližavanje s djetetom, osim ako su te priče jako duge i uključuju puno riječi koje treba pročitati. Novogodišnja želja svakog umornog roditelja: Više dječjih knjiga sa samo jednom rečenicom po stranici!

knjiga čitanje Možda te zanima... Postoji dobar razlog zašto djeca vole kad im čitate iste priče Vrtić

8. Genijalna rješenja za skladištenje za sve nas s velikim obiteljima

Pokažite nam ženu koja ima dovoljno prostora za sve obiteljske stvari i mi ćemo vam pokazati ženu koja udiše razrijeđen zrak. Kada imate malu djecu, jednostavno uvijek nedostaje prostora za sve: krevetiće, pelene, odjeću, svu opremu za bebe, igračke (one koje se koriste i one koje trebate čuvati za svaki slučaj), bicikle, kacige, sve ono što ste kupili na sniženjima i tako dalje. 

9. Redovno odlaženje u trgovinu bez djece

Izlet u trgovinu s trogodišnjakom i bebom sve je samo ne izlet. Solo izlet u trgovinu, bez žurbe, u tišini -  zvuči kao izlet iz raja! Neka sve mame sljedeće godine češće iskuse ovo jednostavno zadovoljstvo!

10. Mir u svijetu i lijek za uši

Ozbiljno, trebamo lijek za uši. Tko god riješi ovu zagonetku, bit će junak svake majke. I naravno, mir u svijetu! 

danielle guenther Možda te zanima... Fotografije koje savršeno točno prikazuju život s djecom Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.