Roditelji 05. rujna 2024.

Mama u čudu: 'Kako je moguće da se parovi s djecom seksaju 4, 5 puta tjedno?!'

Foto: TikTok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad postanemo roditelji, naš se život mijenja na puno načina. Jedan od aspekata je definitivno seksualni život, odnosno učestalost intimnog druženja.

Intima nakon što dobiješ djecu u jednom velikom dijelu prestane postojati. Barem privremeno. Jedna od vjerojatno češćih šala na račun roditeljstva je i ona o učestalosti seksualnih odnosa u razdoblju kad postaneš roditelj. Nekako ti se čini da vremena za mirne trenutke s partnerom uopće nema, a kamoli za kakvo intimnije druženje.

Ipak, neki partneri uspiju održati zavidnu razinu intime i kad postanu roditelji. Kažemo 'zavidnu' ne zato što im zavidimo na intimnim druženjima, nego na miru općenito. Kad god čujemo za takve parove, redovito se zapitamo 'pa kako to?!'.

Tako se jedna mama našla u posebnom stanju šoka kad je čula da se neki parovi seksaju sa svojim partnerima 4 do 5 puta tjedno. Ona je bila jednostavno zaprepaštena, toliko da je o tom govorila u svom videu na TikToku, a moramo priznati da niti nama nije bilo baš nešto preko čega bismo lako prešli…

Ne samo da se pitamo kako im to uspijeva, kako uspijevaju pronaći vremena za to, nego ako i pretpostavimo da je to navečer kad djeca zaspu, pitamo se kako se uspiju suzdržati i ne otploviti jednostavno u zemlju snova svake večeri.

„Radite li vi to više puta tjedno?“ pitala je Madison Barbosa svoje pratitelje na TikToku. „Upravo sam vidjela video među onima preporučenima meni. Bila je to mama koja je pitala druge mame koliko često vi to radite... a neki od komentara rekli su - četiri puta tjedno. Kako? S kojom energijom?“

Nije problem samo vrijeme, nego umor

Mama Madison kaže da kao roditelj male djece nema vremena za seks sa suprugom toliko često, unatoč tome što ju suprug uistinu privlači i pojavi se želja za intimnim odnosom.

„Kada ste roditelj male djece, tako je uistinu teško pronaći vrijeme za intimnost. Tako je teško. Nije da me moj muž ne privlači. Nije da ne želim. Samo je činjenica da sam na kraju dana tako umorna od je***ih dodira. Ne želim da me se više dira. Ne želim da me se dira“, iskreno je priznala Madison.

No, isto tako Madison priznaje da taj osjećaj, odnosno želja da ju svi puste na miru, da ju nitko ne dira, izaziva ujedno i osjećaj krivnje kod nje.

„I velika je količina krivnje koja dolazi s tim jer je ljubavni jezik mog muža fizički dodir. Baš kao što je 95% muške populacije. On želi da ga više diram. Znam da želi da ga više diram. Ali, vi ljudi to radite četiri puta tjedno. Bog vas blagoslovio“, našalila se, a ponovila: „Četiri ili pet puta tjedno. Meni se to ne čini normalnim. Ne čini se normalnim.“

@madison_barbosa 4-5 TIMES A WEEK?! 🤥#momminmads #momhumor #couplecomedy #momanddad #toddlermom #relatablemom ♬ original sound - Madison Barbosa

Nekoliko mama iznijelo je svoje mišljenje o tome što je „normalno“ kada je u pitanju učestalost seksa u braku.

„Ponekad je 3-4 puta tjedno i onda ništa tjednima“, napisala je jedna mama iskreno.

„Definitivno 1-2 puta tjedno i često je to samo da to skinem s popisa kako bih prestala osjećati tu žensku krivnju. Osjećam se kao da više nemam libida“, priznala je druga.

„Apsolutno ne! 1-2 puta ako imamo sreće", napisala je još jedna mama, dok je druga još 'snizila' očekivanja: „Jednom mjesečno LOL.“

Jedna mama je iznijela i jedan problem s kojim se mnoge bore: „To što sam postala mama uništilo mi je libido. Prije djece 'trebalo mi je' svaki dan, a sada možda 2 puta mjesečno… Želim to popraviti, ali ne znam kako.“

Mnoge su mame govorile da je umor najveći problem: „LOL otkako su djeca tu, nije tako često. Otprilike jednom svakih nekoliko tjedana. Umorni smo.”

Prema studiji Archives of Sexual Behavior, tipični američki par upušta se u seksualne odnose 56 puta godišnje. Uz vrlo jednostavnu matematiku, to je otprilike jednom tjedno! To je već izvedivo. No, da budemo jasni, ne postoji 'normalna' količina vremena koju ćemo posvetiti svi svom seksualnom životu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.