Roditelji Tatina zona 21. kolovoza 2023.

Muškarci provode vrijeme u kupaonici skrivajući se od obitelji

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mame često grize savjest oko toga provode li dovoljno vremena s djecom i nerado uzimaju vrijeme za sebe, dok su tate prilično lukavi u pronalaženju vremena za sebe

Roditeljstvo mijenja svijet i ženi i muškarcu. Iako je žena ta koja je trudna i rađa djecu, istraživanja pokazuju da su današnji očevi više nego ikad prije uključeni u odgoj i brigu oko djece. Suvremeni tate ozbiljno shvaćaju roditeljstvo, provode tri puta više vremena sa svojom djecom u odnosu na muškarce od prošle dvije generacije i puno više rade tijekom tog vremena.

No, je li u praksi isto biti mama i biti tata?

Mame često grize savjest oko toga provode li dovoljno vremena s djecom i nerado uzimaju vrijeme za sebe, bilo da se radi o običnom tuširanju, duljem spavanju bilo da se radi o sitnim ženskim zadovoljstvima poput odlaska na frizuru ili vježbanje. Ispada da su tate prilično lukavi u pronalaženju vremena za sebe.

Možda te zanima... 'Legneš zadnja, ustaješ prva. A tata? On se umori na poslu' Beba

Naime, u trenutku kad pokušavaš nahraniti ili obući dijete, velike su šanse da se tvoja bolja polovica skriva - u kupaonici. Dobro si pročitala. Prema istraživanju iz 2018., muškarci su prilično dobri u pronalažanje tog 'vremena za sebe' i to tako da provode čak sedam sati godišnje u kupaonici - kako bi imali malo 'mira i tišine'.

Peblle Grey napravio je anketu na 1000 muškaraca, a istraživači su prema rezultatima otkrili da muškarci odu u kupaonicu zbog nekoliko drugih razloga osim obavljanja nužde.

Među muškarcima koji su ispunili anketu, njih 45 posto tvrdi da gotovo nikad nemaju 'vremena za sebe'. Od tih muškaraca, četvrtina je izjavila da 'njihove partnerice ne razumiju koliko je njihov život pun stresa'. Drugih 25 posto priznalo je da 'bez tih 'bijega' u kupaonicu ne bi znali kako se nositi sa stresom', a 23 posto njih priznalo je da je WC njihovo privatno 'sigurno mjesto'.

Zašto muškarci bježe u kupaonicu?

  • Bježe od partnerica koje im neprestano zanovijetaju
  • Izbjegavaju kućanske poslove i znatiželjnu djecu
  • To im je prilika u miru pogledati svoj mobitel

Glasnogovornik Pebble Greya rekao je: "Svi trebamo malo vremena za sebe, odmoriti se i prikupiti snagu za dalje ili se potpuno isključiti".

Zaključak je jednostavan - ako trebaš pomoć, a ne možeš nigdje pronaći supruga, provjeri u kupaonicu!

Možda te zanima... Muževi ženama stvaraju veći stres nego djeca? Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Thor86

    "...tako da provode čak sedam sati godišnje u kupaonici..." 7x60=420 : 365 = 1.15 minuta i 15 sekundi dnevnou kupaoni je bio povod pisanja ovog clanka???????

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.