Roditelji 18. ožujka 2024.

Mama frizerka pokrenula školu u kojoj uči tate kako plesti pletenice i praviti druge frizure

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

I tata je nekad u prilici napraviti pletenicu ili neku drugu frizuru – ali mnogima to baš ne ide od ruke. No, to ne znači da ne mogu naučiti, a upravo je taj zadatak preuzela na sebe jedna mama koja je pokrenula radionicu s tim ciljem.

Nije rijetkost da se našalimo s frizurama djevojčica koje je napravio – tata. Volimo tate, cijenimo tate, divno je kad se trude, ali… Gotovo poslovično to baš i nije njihova jača strana. No, zašto bi i bila? Oni nisu ti koji su odrastali s gumicama, špangicama, ribljim kostima i kikicama. Ne postoji baš ništa zbog čega bi se od tata očekivalo da znaju plesti pletenice ili napraviti bilo kakve komplicirane frizure svojim djevojčicama.

tata usisavač Možda te zanima... Video: Maštoviti otac koristi usisavače kako bi ispleo pletenicu Roditelji

Ipak, neki se uistinu trude razveseliti svoje djevojčice lijepim frizurama i oduševiti svoje partnerice svojim pokušajima. To je primijetila jedna frizerka, ujedno i mama, iz Škotske, te je pokrenula frizersku radionicu za tate – da djevojčice u njenom susjedstvu više nikad nemaju lošu frizuru.

Mama dvoje djece, Sarah Eaton, je frizerka iz Armadalea u Škotskoj, a ideja za radionicu joj je pala na pamet kada se trudila napraviti pletenice koje se zovu francuske pletenice, odnosno češće „riblja kost“ svojim dvjema kćerima, Elli i Aisling. Nakon što je Sarah spomenula problem drugim mamama, shvatila je da su se i one mučile da usavrše frizuru.

Eaton je tada došla na ideju pokretanja frizerske radionice na kojoj bi mamama pokazala kako se pravilno pletu nizozemske i francuske pletenice. „Išlo je jako dobro, a onda mi je nekoliko mama počelo govoriti kako njihovi muževi žele naučiti raditi frizure svojim kćerima, pa sam odlučila napraviti i radionicu za njih,“ rekla je.

Tako je Sarah u svom salonu „Bonnie Braids“ počela organizirati radionice za očeve koji su trebali koji savjet ili dva kada je u pitanju usavršavanje kose njihovih kćeri. „Učim ih osnovama kako četkati kosu i kako koristiti sprej za raspetljavanje,“ rekla je Sarah za portal SWNS. Ova 38-godišnjakinja je rekla da na kraju radionice od sat vremena svaki tata može napraviti osnovne stvari što se kose tiče – počešljati kosu, isplesti pletenice, rasplesti kosu. A uz to i povećati samopouzdanje.

„Izraz divljenja na njihovim licima nakon svake sesije je nevjerojatan,“ rekla je Sarah.

Jedna od tehnika koja se uči na radionici je kako napraviti visoku punđu na djetetovoj glavi. Na ovoj radionici kćeri stoje dok tate drže njihovu kosu u konjskom repu – i vrte kćeri u krug.

@lovethis.news WORKSHOP Teaches DADS To BRAID Hair! 👨‍👧🥹 SWNS / Sarah Eaton #lovethis #lovethisnews #viral #braid #braidstutorial #workshop #hair #fatherdaughter #father #dad #daughter #daughterhair #teach #learning #hairbraid #hairbraiding ♬ Good as Hell - Lizzo

„Djevojčice su tako sretne jer tata može napraviti punđu za balet,“ istaknula je Sarah, čija je popularnost nakon pokretanja ovih radionica uvelike porasla.

Sarah je zaključila i istaknula da je svrha njenih radionica, između ostalog, opovrgnuti činjenicu i stav da je izrađivanje frizure djevojčicama mamin zadatak. Nije!

Možda te zanima... Način na koji ovaj frizerski salon šiša djecu s poteškoćama je naprosto očaravajući! Pripremi maramice... Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.