Roditelji Kolumne roditelja 03. listopada 2016.

Mamin napitak mladosti

Franck Bianca kavovina
Foto:
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znala sam da je "ovisna" o kavi, ali sam je odlučila iznenaditi i skuhala sam Bianku. Na licu sam joj vidjela da je osjetila da je drugačijeg okusa, nije to očekivala... I sjetila se, nekad je i ona pila nešto slično - Divku

Je li vam poznat onaj osjećaj leptirića u trbuhu? E pa meni je sve tako počelo… kao da mi je trbuh pun leptirića koji stalno lete okolo i s vrhovima krila me diraju, škakljaju… i onda odjednom….

Točno se sjećam tog jutra. Doručkovala sam, pospremila stol i sjela sam na kauč. Uzela sam daljinski u ruke i počela vrtjeti programe. U jednoj ruci daljinski, a druga ruka na trbuhu… Lagano ga mazim, a kroz glavu mi prolaze misli – što sad radi moja bebica? Jel spava ili pleše? I odjednom –  kucanje. Ali ne na vrata, nego u trbuhu… onako nježno, lagano, ali opet dovoljno jako da osjetim taj mali, ma sićušni udarac. Javila mi se!!!! Moja beba mi je kucnula: „Hej tu sam, to sam ja, tvoja bebuška…“ Brže bolje sam pomaknula ruku na to mjesto da me još jednom dotakne... I čekala sam… Eto ga opet... još nježnije nego prošli put, ali meni sasvim dovoljno da me uvjeri... To je moja beba. Najljepši osjećaj koji sam doživjela.

Eto i baš nekako s prvim javljanjem bebe javila se i moja mama. Dolazi mi mi u posjetu s mog otoka. Nisam je vidjela od kad sam ostala trudna,  možda i duže. Mama kao mama - jednostavno nije mogla da ne dođe. Srećom pa sam redovno čistila stan pa u ovom trenutku nisam trebala prevrnuti cijelu kuću. Znate kakve su majke, pogotovo one koje su bile domaćice.

Zahvaljujući svemu tome imala sam vremena, dok sam je čekala da stigne, pripremiti topli napitak. Znala sam da je "ovisna" o kavi, ali sam je odlučila iznenaditi i skuhala sam Bianku. Čim je vidjela da sam i sebi pripremila šalicu odmah sam dobila jezikovu juhu kako se u trudnoći ne smije piti kava... A nije još ni probala. Ali pustila sam je da priča svoje i samo klimala glavom. Napokon je uzela šalicu u ruke i gucnula. Na licu sam joj vidjela da je osjetila da je drugačijeg okusa, nije to očekivala... I sjetila se, nekad je i ona pila nešto slično -  Divku. A onda je tek krenula priča o prošlosti... Mame su najbolje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.