Roditelji 16. listopada 2024.

Ispitivali muškarce, a oni razočarali – evo kako malo znaju o "ženskim stvarima"

Foto: TikTok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žensko tijelo je uistinu sjajan mehanizam, baš kao i muško, ali određene razlike postoje. Muškarci, ma koliko voljeli žensko tijelo, zapravo ne znaju puno o njemu…

Žensko tijelo je stvarno divan mehanizam. Ono je misteriozno, tajanstveno, ono je komplicirano, ono je božanstveno. I muško tijelo je vrhunski mehanizam, ali je žensko tijelo ipak malo kompliciranije. No, čini se da je ženskom tijelu kroz vrijeme posvećivano premalo pažnje – na ispravan, medicinski način.

Možda te zanima... Video za dokaz: Muškarci jednostavno ne mogu podnijeti menstrualne bolove Roditelji

Iako znamo da je komplicirano to žensko tijelo, očekujemo da muškarci, koji se ženama toliko dive, poznaju neke osnove vezane uz to tijelo. No, to često nije tako. Ponekad nas iznenadi koliko zapravo malo znaju o ženskom tijelu. Na TikTok profilu Roe v. Bros objavili su video u kojem su snimali odgovore muškaraca na pitanja o ženskom tijelu. Iako je bilo pomalo šaljivo, s druge strane je zapravo razočaravajuće.

U nizu intervjua "Čovjek s ulice", voditeljica Tiffany Springle postavlja niz osnovnih pitanja o ženskim tijelima. To su uglavnom osnove, ono što većina nas nauči na satu biologije do kraja osnovne škole. To su pitanja poput: „Mogu li žene piškiti dok imaju tampon", „Zašto postoje različite veličine tampona”. „Koliko tampona žena koristi tijekom mjesečnice”, pa čak i najosnovnije „Što je mjesečnica?"

Odgovori su bili pomalo razočaravajući, barem za one koji se i dalje nadaju da muškarci poznaju žensko tijelo. Na stranu to da se kod nas tamponi koriste, čini nam se, ipak u manjoj mjeri nego u Americi, ali nije poanta u tamponima. Na primjer, neki su uvjereni da žene ne mogu mokriti dok imaju tampon, jer su „vidjeli da postoje koševi za smeće u ženskim wcima, pa pretpostavljaju da ne mogu.“ Drugi misle da različite veličine tampona postoje „za različite veličine vaginalnog otvora“.

@roevbros The game show where we find out how much men know about women’s bodies. #womensrights #womenshealth #roevwade #vote #midterms #gameshow ♬ original sound - ROE v BROS

Hm, zanimljiv pogled na to važno pitanje. A koliko tampona žena iskoristi tijekom jedne mjesečnice? Jedan mladić smatra da je to 20… ili možda 2? A onda je shvatio da je točan odgovor – 1. „One to stave unutra…“ kaže on uz određenu dozu gadljivosti na licu. Tu je i jedno jednostavno pitanje – što je mjesečnica? Prema jednom od ispitanika „mjesečnica je vrijeme u mjesecu kad žena ovulira.“ No, da.

Voljeli bismo misliti da bi situacija na hrvatskim ulicama bila malo drukčija, bolja, pozitivnija. No, istina je da se ne možemo baš kladiti na to. I dok je većina ovog smiješna, pa možda malo i za okretanje očima, postaje ozbiljna kad na kraju videa voditeljica pita sve koji su na pitanja odgovarali jesu li na popisu birača.

Da, u Americi je ovo poprilično aktualno pitanje, ali ujedno i razlog zašto se ovaj video i ovakvo stanje može nazvati zabrinjavajućim. Vjerujemo da bismo isto razmišljali i u hrvatskim okvirima… Ovako se ipak, dok ne dobijemo hrvatsku verziju, možemo nasmijati. 

Možda te zanima... Ovaj video o tom kako muški liječnici ne razumiju žensko tijelo oduševio je žene Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.