26. kolovoza 2015.

Može li se optimizam naučiti? Može, uz dobar primjer

Spužva Bob
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako se crtić kao primjer za učenje optimizma može činiti banalan, činjenica je da nam crtić poput Spužva Boba može pružiti mnoštvo životnih lekcija, a jedna od njih je i ona o optimizmu

Stručnjaci se slažu kako se optimizam može naučiti slijedeći dobre primjere, odnosno onih koji na život i ono što nosi, uvijek gledaju s vedrije strane. Vrlo često nas iznenadi ili preplaši novi izazov, nepoznata životna situacija. Optimist će svakom takvom izazovu pristupiti smjelo i odlučno.

Životne lekcije Spužva Boba

Jedan od dobrih primjera i ambasadora optimizma popularni je animirani lik Spužva Bob. Iako se crtić kao primjer za učenje optimizma može činiti banalan, činjenica je da nam crtić poput Spužva Boba može pružiti mnoštvo životnih lekcija, a jedna od njih je i ona o optimizmu.

Spužva Bob nas kroz svoju avanturu i suživot s drugim stanovnicima popularne Bikini Doline nas uvijek iznova uči da u životu treba uživati punim plućima. On jednako uživa u poslu koji radi, kao i u veselim i nezaboravnim avanturama sa svojim društvom. Naravno da nevolje ne zaobilaze ni njega. Vrlo često stvari krenu onako kako to ne želimo. Kada se to dogodi njemu, on će i u tome pronaći nešto dobro i neće gubiti nadu. On je vječiti optimist koji svaku situaciju gleda s pozitivne strane.

Zarazite se optimizmom zabavljajući se uz Spužva Boba

Mali i veliki diljem svijeta ludi su za veselom i živahnom spužvom s velikim plavim očima koja s radošću i optimizmom promatra svijet oko sebe.

Spužva Bob | Author: Promo Foto: Promo

Spužva Bob Skockani američka je animirana serija koja je u kratkom roku zarazila sve uzraste u različitim krajevima svijeta. U središtu su radnje Spužva Bob i njegovi prijatelji u podvodnom gradu – Bikini dolini.

Spužva Bob Skockani živi u ananasu na dnu mora, u društvu svoga ljubimca Slavka, puža koji se glasa neobično, poput mačke. Spužvin najbolji prijatelj je Patrik, morska zvijezda koja živi pod stijenom, a s vjevericom Lunom uživa izvodeći razne vratolomije. Na žulj mu ponekad stane arogantna lignja Kalamarko, s kojim se ne slaže uvijek baš najbolje.

Spužva Bob pravi je kulinarski majstor. Obožava svoj posao kuhara u restoranu brze hrane Rakova poslastica, čiji je vlasnik škrti rak, gospodin Kliještić. San Spužva Boba je postati najbolji kuhar na svijetu.

Prva epizoda ove popularne crtane serije prikazana je 1999. godine, a njezina popularnost ne blijedi. Štoviše, iz godine u godinu veseli Spužva Bob osvaja sve više i više djece i odraslih. Tako je popularni crtić doživio i svoju filmsku ekranizaciju, pa je tako ovog proljeća i u našim kinima zaigrao film Spužva Bob skockani: Spužva na suhom, koja prati vesele avanture najpoznatijeg morskog beskralješnjaka svijeta koji u ovoj 3D avanturi sa svojom družinom izlazi na suho.

Neka i vama i vašim mališanima početak školske godine bude pun zabave i optimizma! Inspiraciju uvijek možete potražiti u dogodovštinama veselog Spužva Boba i njegovog društva i sudjelujući u zabavnim Spužva Bob sadržajima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.