Probajte s ginekologom dogovoriti da trazi hitan pregled retine radi vaginalnog poroda. Moj je rekao da sve nalaze moram spremne 01.01. jer je blizanacka trudnoca pa je porod moguc i ranije i trazio da se hitno obavi ovaj pregled. Ako nekog prati ginekolog u bolnici zamolite njega da vam pomogne dobiti termin, moj drugi ginekolog koji me prati u bolnici se sam ponudio, ali sam vec imala termin na sv. Duhu na temelju nalaza privatnika.
Uz dokumentaciju koju dostavljate kad se narucujete posaljite/odnesite i ovaj od ginica. Ja sam na sv. Duhu dobila termin nakon dva tjedna, nema nas puno. U manjim mjestima to jos brze ide, ja sam ga obavila u jos jednom manjem gradu, opreza radi.
Hvala ti Cloud, ja ću se svakako konzultirat s ginekologom i pokušat obavit pregled prije poroda za svaki slučaj..
Ja cu popricat sa mojom doktoricom ali cisto sumnjam s obzirom na sve da cu uspiti obavit taj pregled😟 nadan se da mi nece oci ispast ako bude pravi porod ono naadan se😢
Cloud - meni je na temelju retinoloskog nalaza od 2 mj ove godine napisala u trudnicku -degenerativna cistoidna promjena lijevog oka. Na tom lijevom imam i lacqur crack.
Sljeeeci tjedan idem na klasican ocni pregled za jove naocale jer su mi ove slabe. Ono sto me zanima je da li je potreban neki posebni nalaz gdje bas pise preporuka carski ili?
Dream slatka mala bebica..daj pogledaj na rodilista hr il tako nekako ti se stranica zove pa vidi u kojoj ces bolnici roditi i sta ti treba od stvari za bebu..ja isto nadam se da necu imati puno gostiju i da ce biti ko igracka..meni frendica posudila taj jastuk skupa sa robicom..pa bu se nosio u tome neko vrijeme
Aosijek, treba preporuka. Meni su oba ginekologa rekli da oni ne ulaze u nalaz kao nalaz gdje se navodi sto meni je, njima je bitno da pise preporuka za carski ako postoji indikacija. Kad postoji indikacija, oni vise niti ne razmisljaju o drugoj opciji jer bi postupili kontra strucnjaka u smislu ociju. Sestra od kolegice je prije poroda bila na -2, pri porodu joj je pukla retina i eno je na -15. Ne zelim stvarati paniku, ali probajte obaviti taj pregled. Ne znaci nuzno da ce svaka imati problem. Evo moje lijevo oko sa -7 i cilindrima je u savrsenom redu. Ali ako postoji najmanja sansa da napor ucini svoje, oftalmolog.
ce to pokusati sprijeciti. Meni je napisala na kraju nalaza sljedece - indicirano je zavrsiti trudnocu artficijalno, sekcija.
Ova juzina bas ubija. Ja sam jučer skuzila da krece glavobolja jer sam se probudila mamurna i odma limuna u crnu kavu stavila. I jos iscidila u 2-3 case vode. Pa krknila lekadol nakon marende i zacudo je pomoglo. Zadnji put sam imala takvu migrenu da sam uplakana zvala hitnu i pitala sta smim popit jer sam stukla 3 lekadola i ne mogu od bolova ni lezat ni stat. Pa mi je rekla normabel od 2 mg u kombinaciji s lekadolom da probam. Dok sam se vratila iz ljekarne uspila doc do wca i istodobno povracala, piskila i plakala ka malo dite. Od tada se vise ne zaboravljam pit magnezij. Otkrila sam ga jos u srednjoj jer sam vec tada imala svakodnevne migrene. I cim ga neko vrime ne pijem one pocnu bit ucestalije. Obavezno traju 2-3 dana za redom. Mene boli iznad livog oka i moram zmirit jer mi sve zivo smeta. Od svjetlosti, zvuka, mirisa... jos 60ak dana i smim pit brufene, a ne se ovako patit ka krepana kokos! Jupiiii 🤣
A vid mi je strasno posta mutan. Bas sam s muzem komentirala kako ne mogu procitat sta je na kanalu kad minjam programe nego nadagam sta pise 🧐
Spavacicu sam kupila ovu
https://www2.hm.com/en_ca/productpage.0663473001.html
U ducanu je bila samo ta varijanta dezena. Ne treba otkopcavat nista, samo je izbacis van kad triba dojit 😂
I ovu sam probala i isto je super ali nema elastina uopce. Stala sam u M velicinu s drobinom i bokovima, a jos je plesalo oko mene 🤣
https://www2.hm.com/en_ca/productpage.0450604022.html
Dreamcatcher video koji si stavila me rastopia i vise ne znam na sta sam tila odg. Ja napokon osjecam da je beba narasla jer su to sad drugaciji udarci tj. rastezanje pa me vise ne muci sta je pregled tek pred novu godinu. Cak sam nedavno sanjala da sam rodila i probudila sam se tako sritna 🙃 prijateljica je prenila trudnocu i samo cekam njenu poruku da ide u bolnicu. Mojoj nevisti je termin za koji dan tako da sam se sad i ja ucrvala. Jedva cekam da izbaci tog bebaca da ga mogu snifat 😍 i da moja curica vjezba na njemu sestrinske vjestine jer je uzivljena u bebice 🤭🤣
Za bebu u rodiliste nista nisam nosila osim dude jer nije tribalo, a i nisu dopustali. Tek kad sam izlazila, muz je donia robicu. Sad cu ipak osim dude ponit sa sobom malo pakiranje pampersica, vlazne maramice nivea ili violeta jer su manje "mokre" nego pampers pa da bebi ne bude sok. I jos jedan bodic na preklop, odijelce, carapice (iako im oni nisu oblacili, ali sad je ipak teska zima u usporedbi s listopadom kad sam nju rodila), 2 tetre ako izbljuca ispod sebe... Malenu su npr samo jednom tusirali jer za nju nisu imali vise ciste robice za preobuku. Kako je bila prenesena beba, izgledala je kao benjamin button. Koza joj se ljustila strasno pa mi je bilo krivo sta je ne tusiraju da to sta prije otpadne... Ovaj put cu inzistirat u slucaju da nemaju robice da obuku moju i operu dite... Ma svi cete se snac. Snasla sam se i ja pa ne sumnjam u vas. Ja nisam niti taj popis onda imala, a vi ste sve ode ufurane. Eto kako sam bila ocajno pripremljena pa joj nista nije falilo. Nije zaplakala do prvih grceva. A smijala se od drugog dana. I danas me obara tim smjeskom i kad sam najljuca i najtuznija 👩👧
Sortiraj odgovore
Najstariji