Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    24. Rujan 2018. 14:08

Orangina, fermentirni proizvodi ne smetaju jer za probavu zna smetati laktoza, koje u fermantiranim proizvodima nema. Inace je potrebno i do mjesec dana da se tijelo procisti od zivotinjskog mlijeka. Jesi skuzila sto mu smeta? Probaj i mrkvu izbacit isto, cini mi se da sam vidjela u napisnom da nju dajes. Nadam se da je sad vec bolje..
    Tea, zao mi je da su svi bolesni, ali nazalost vrijeme je takvo da se covjek brzo prehladi. Nadam se da ce uskoro bit bolje.
    Vicky, moj bi, kako ja kazem, i drek pojeo da mu dam. Sve zeli, za sve pruza rukice. Pojede svoje, spustim ga na pod i onda hvata mrvice po podu . inace gledam da jedemo u isto vrijeme, tako da zna kad je vrijeme obroka, ali on uvijek moze nesto gricnuti. Od seke redovno zica hranu, ustane se pored njenog stolca i ne mice se . Kao sto kaze Orangina, ja bi rekla da je znatizelja u pitanju..

• Aymee
    24. Rujan 2018. 14:28

Hey curke.. evo malo i nas.. mi bili na svadbi za vikend (bez maloga) i negdje sam ostavila noge, 🤣
    U medjuvremenu dobili zub broj 6. Papa sve sto mu dam a kad vidi da ja jedem, vristi, mora i on. Kruh i ABC sir moze pojesti uvijek, cak i odmah nakon obroka. Danas nije htio svoj rucak nikako. A ja nama spremala grah. I dok jos nisam zacinila, odvadila njemu, skuhala pastu bez jaja, udrobila i dijete se najelo.. dosadile mu kasice za bebe.
    Inace mi je ovih dana preko dana jako malo spavao, max sat vremena za cijeli dan..

@Tea, nadam se da su decki bolje. Je li pala temp? Nekako mislim da je to normalno kod jaslicara
    @Orangina, kako je tvoj mali? Je li vratio kilazu, tj. vraca li ju?
    @Dea, zelim vam da sto prije rijesite lice. Vrteci film, imam osjecaj da mu kortici pomognu ali da se onda dermatitis prije vrati. I kao da vam se skratilo vrijeme izmedju dvije terapije korticima.
    @Vicky, kako su cure pisale znatizelja. A ako papas nesto sto smije i on, slobodno mu daj.

Aymee

dea32
    24. Rujan 2018. 15:43

Aymee

Hey curke.. evo malo i nas.. mi bili na svadbi za vikend (bez maloga) i negdje sam ostavila noge, 🤣
    U medjuvremenu dobili zub broj 6. Papa sve sto mu dam a kad vidi da ja jedem, vristi, mora i on. Kruh i ABC sir moze pojesti uvijek, cak i odmah nakon obroka. Danas nije htio svoj rucak nikako. A ja nama spremala grah. I dok jos nisam zacinila, odvadila njemu, skuhala pastu bez jaja, udrobila i dijete se najelo.. dosadile mu kasice za bebe.
    Inace mi je ovih dana preko dana jako malo spavao, max sat vremena za cijeli dan..

@Tea, nadam se da su decki bolje. Je li pala temp? Nekako mislim da je to normalno kod jaslicara
    @Dea, zelim vam da sto prije rijesite lice. Vrteci film, imam osjecaj da mu kortici pomognu ali da se onda dermatitis prije vrati. I kao da vam se skratilo vrijeme izmedju dvije terapije korticima.
    @Vicky, kako su cure pisale znatizelja. A ako papas nesto sto smije i on, slobodno mu daj.

Sad je bolje. U zadnje vrijeme se dermatitis vrati unutar 4 dana od prestanka mazanja kortikosteroida. Zato nam je dermatologica dala Elidel kao prijelazni rjesenje izmedu kortikosteroida i obicnih krema. Na zadnjoj kontroli neki dan je rekla da mogu pojacati mazanje Elidelom kad se pocne pogorsavati da izbjegnemo kortic. Od 5 mj smo 3x mazali korticem, s tim da je to bilo kraj 6 mj, sredina 7 mj i sad pocetkom 9 mj..
    Moj bi mogao kruh jest cijeli dan, svaki dan. Jednostavno ne smije vidjeti kruh na stolu, odmah krene vriska. Voli i abc sir, ali kruh je kruh.. 

• Aymee
    24. Rujan 2018. 15:52

dea32

Aymee

Sad je bolje. U zadnje vrijeme se dermatitis vrati unutar 4 dana od prestanka mazanja kortikosteroida. Zato nam je dermatologica dala Elidel kao prijelazni rjesenje izmedu kortikosteroida i obicnih krema. Na zadnjoj kontroli neki dan je rekla da mogu pojacati mazanje Elidelom kad se pocne pogorsavati da izbjegnemo kortic. Od 5 mj smo 3x mazali korticem, s tim da je to bilo kraj 6 mj, sredina 7 mj i sad pocetkom 9 mj..
    Moj bi mogao kruh jest cijeli dan, svaki dan. Jednostavno ne smije vidjeti kruh na stolu, odmah krene vriska. Voli i abc sir, ali kruh je kruh..

Da, da, kruh u bilo kojoj varijanti.. 

Aymee

-Tea-
    24. Rujan 2018. 16:02

Evo, i Dino je dobio antibiotski sirup i tjedan dana bolovanja... Temp.nije imao danas...
    Ma kad krenu u jaslice/vrtic dok ne steknu malo imunitet, to je normalno... Samo da prestanu kasljati jer ih je ruzno slusati.

url=https://lilypie.com]

dea32
    24. Rujan 2018. 17:05

Cure, kak vam kikaci spavaju preko dana? 
    Moj mali je drasticno smanjio spavanje i to sa 4x na 1x. S tim da ni to spavanje nije bas nesto predugo da mogu rec da mu je dosta. Starija je tek sa god dana ostala na jednom spavanju preko dana. A on sada bude umoran, trlja oci i bude nervozan ali cim skuzi da idem s njim prema sobi vec krene vristat. I tako je u stanju vristat pola sata-sat dok ne odustanem od uspavljivanja..

• Aymee
    24. Rujan 2018. 18:25

Bas sam se bila zalila u prvom postu na spavanje prethodnih dana. U petak, subotu, nedjelju je spavao 2 × pola sata, s tim da je zadnje budjenje bilo oko 15h i ne bi spavao do 20, 20.30h. Danas je odspavao 2× po sat, sad smo u setnji i spava vec pola sata. A ne volim kad mi ovako kasno popodne spava jer onda navecer tesko zaspe. 

Aymee

-Tea-
    24. Rujan 2018. 18:30

dea32

Moj mali je drasticno smanjio spavanje i to sa 4x na 1x. S tim da ni to spavanje nije bas nesto predugo da mogu rec da mu je dosta. Starija je tek sa god dana ostala na jednom spavanju preko dana. A on sada bude umoran, trlja oci i bude nervozan ali cim skuzi da idem s njim prema sobi vec krene vristat. I tako je u stanju vristat pola sata-sat dok ne odustanem od uspavljivanja..

Dea, to vristanje mi je nazalost poznato...  To je radio moj stariji... Al ja nisam popuštala... Samo sta ja sam oboje uspavljivala sa hwavy metal muzikom pa se to vristanje  "utopilo" u muzici...
    I skuzili su da nema druge nego da spavaju... Mada ni jedan ni drugi nisu bas neki dnevni spavaci od rođenja...

url=https://lilypie.com]

• VickyChristina
    24. Rujan 2018. 21:27

dea32

I mi smo reducirali dnevna spavanja, danas 2x po 40 ak min. Isto smo sa 4 pali.  S tim da mu padne zivot nakon cca sat i pol igre, pa onda se malo valja po krevetu, mazi se, ili sjedi na meni, pogledamo reklame na tv-u 😀ili c varijanta - setnja u kolicima. Samo ne spavanje, ne, ne, isto podivlja. Nakon tog resetiranja opet igra. Da, drasticno su pala dnevna spavanja. Sad se pitam sto sam radila s onom silnom kolicinom vremena dok je kao novorođence spavao vise puta dnevno 😂😂

• Aymee
    24. Rujan 2018. 22:03

Ja ne pamtim da je moj mali otkad se rodio spavao mozda 10 puta duze od 2 sata po danu. Uvijek je to bilo max 45 min. Zadnja 2 mjeseca mu se omakne pa spava sat, sat i pol max. A 4 spavanja valjda nema 4 mjeseca. Znalo mu se i to omaknuti ako spava pola sata. 

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.