Tea, imam jos jedno pitamje. Kako si znala da si ponovno trudna? 😁 mi se ne stitimo i jucer mi je palo na pamet da mogu zatrusnit a da to niti ne znam. Nemam mengu ciji je izostanak prvi znak trudnoce… ne mislim da sam trudna, vec samo pitam 😂😂😂😂
Jedina stvar koju sam ja primjetila u obje trudnoce je bila "knedla u grlu" kad sam trebala dobit... I kad je kasnila nekoliko dana, napravila test... Nikakav drugi simptom ja nisam imala. Moja gin.se smijala kad sam joj to rekla... Kaze da to jos nikad nije cula.. Kad sam drugi put osjetila tu "knedlu" odmah mi je bilo jasno da sam 100% trudna!!
url=https://lilypie.com]
E, a ti i dojis pa zato nemas mengu... Mada bez obzira na dojenje mozes ostat trudna. Koliko sam ja upucena, sanse su manje, ali postoje...
Aha, ti si imala mengu nakon prvog poroda... meni je ginicka rekla da si cak i plondniji nakon poroda, a zasticena sam samo prvih 6 tjedana dok hormoni odraduju svoje.. kasnije kako se poslozi 😂😂😂😂 mi se ne cuvamo!
Prvi put nisam imala nikakve simptome, pa mi nije bas jasno kako da to znam drugi put...
@Dea jucer sam bas slusala jednu pedijatricu koja kaze da dermatitisi mrze parfeme, a ima ih skrivenih po svuda pa i po baby kremama, u to spadaju i mirisi etericnih ulja.
Bebe nebi trebalo prati sapunima, samo mozda guzu, ruke i noge ako su prljave, kupati ih max 10min u ne vrucoj vodi. Ako je osip po tijelu dobro ih je okupati u zobenim pahuljicama! Sad to nisam bas skuzila ali ako zelis naci cu tu emisiju na francuskon i opet poslusati, mozda pomogne?
I meni je zao da se mucite i da ga svrbi 😞
@Frau sad tvoja mala vjezba za puzanje!
A gle ako stvarno mislis da si trudna, ne stitite se,kupi test za svaki slucaj. Mozda ces poceti povracati ili ce ti se jesti odredene stvari. Bolne grudi.Ili za 9 mj.u rodiliste 😂
@Dijana koje cijepivo ste primili? Super napredak!
@Tea dali su ti za urasle dlacice preporucili piling prije i nakon brijanja? Ja ga napravim od smedeg secera i maslinovog ulja, mozes i kokosovo...
Ali ako je to bas problematicno onda ih treba ukloniti drugacije. Drzim fige! I dobro je uciniti nesto za sebe 😉
Danas za rucak pita od spinata i riba, za veceru kuskus s povrcem. Ako mi diktator dozvoli 😃
@Aymee pa vec i drugi zubic na putu! Kuzim to sto kazes da kupujes samo za njega, tako i ja gledam sve baby stvari, sto mu treba, a po ducanu hodam u potrganim sandalama 😂 Nek se malo pocastis, pogotovo za rodendan!
Jutro cure...
Za rucak radim varivo s mahunama ( s teletinom, dragi mi je iskljucivi mesožder) .
Super cure da se castite, sretna mama - sretna beba, ja si isto svako toliko nesto priustim, od bolje kreme za lice do masaze, u fazi sam da mom bebanu ionako samo ljubav treba dok je ovako mali 😂.
Sto se tice depilacije, jednom mjesecno odem na depilaciju nogu i bikini zone, jer sam isto pocela imati probleme s bikini zonom i uraslim dlacicama i sada je super. Ali isto razmisljam o laseru, jer je ovo financijiski na duge staze - neisplativo
Aha, ti si imala mengu nakon prvog poroda… meni je ginicka rekla da si cak i plondniji nakon poroda, a zasticena sam samo prvih 6 tjedana dok hormoni odraduju svoje.. kasnije kako se poslozi 😂😂😂😂 mi se ne cuvamo!
Prvi put nisam imala nikakve simptome, pa mi nije bas jasno kako da to znam drugi put…
Da, jednu!
A ocito sam bila plodnija jer na prvome smi "radili" 2 i pol godine!!
@Tea dali su ti za urasle dlacice preporucili piling prije i nakon brijanja? Ja ga napravim od smedeg secera i maslinovog ulja, mozes i kokosovo…
Ali ako je to bas problematicno onda ih treba ukloniti drugacije. Drzim fige! I dobro je uciniti nesto za sebe 😉
Pokusala sam sve.. Brijanje(pjena +peeling i prije i kasnije), one kreme za depilaciju-ne funkcioniraju na meni, secerna pasta-sva pocrvenim, oteknem i ostanem na tockice bez obzira na tretiranje koze prije i poslije tretmana, a uraslih dlacica poslije jis vise nego nakon brijanja... Uzas jedan... Zato sam i isla dermatologu da procjeni stanje i kaze kako i sta dalje... Nadamnse da ce bit uspjesno...
Da, nekad treba malo odvojit vremena (i/ili novacano za sebe..).
A dragi i ja smo se dogovorili da cemo svaki vikend jedno vece s drustvom malo van... Djecu ima tko staviti na spavanje tako da nemamo brige...
Jako mi je zao da se bebe i vi mucite s lišcima, to je je stvarno vise za popiz.... Ne znam, mozda stvarno probati s homeopatijom, znam da vam je pun kufer savjeta...
Frau, ja sam dobila mengu nakon 6 mjeseci ( samo dojenje), koliko sam skuzila ti bi jos jednog bebana, pa i ne bi bio strasan + na testu 😀😉
Tea bas ti zavidim da ti ima tko navecer ostati s malcima, da mozete izici na cugu. Kako mi to fali!!! A kako mi tek vino faliii, da mi je dec crnog popit uff 😂
Frau, kad bi nasla nekog certificiranog fitoterapeuta za kojeg mogu bit sigurna da ne stavlja kortice u kremu uzela bi kremu i koristila je. Ovako nemam povjerenja prema onima koji nisu provjereni.
Orangina, sve sto za njega koristim je za atopijski dermatitis i bez parabena, alkohola i parfema. S tim da gel za kupanje koristim 1x u tjedan dana neka i 1x u 2 tjedna. Kupam u mlakoj vodi, max 10 min, ne brisem ga vec ga samo zamotam u rucnik i kad odmotam obucem bodi. Znam za zobenu kupku, zobene pahuljice se melju i natope vodom pa se procijedena voda stavi u kupku, ili se mljevene zobene stave u carapu i onda stave u kupku da postepeno otpustaju sluz. On nema nigdje na tijelu, hvala Bogu, samo na licu i prsticima sake. Ja takoder ne koristim nista od kozmetike, jedino sto stavim je dezic bez kojeg zbilja ne mogu. Ne koristim kreme, parfeme, sminku.. Nista. Omeksivac i prasak svela na minimun minimuma, ali ispod toga ne mogu jer nece nista biti cisto, s tim da njemu ne koristim omeksivac uopce.. Dudu steriliziram, vezicu isto. Ne znam uopce zbog cega se to sve javlja..
Ja danas imam izvadenu piletinu iz dubokog zamrzavanja, uopce ne znam sto cu s njom..
Frau, ja sam u obje trudnoce u samom pocetku krenula puno na wc, cak i po noci. S obzirom da nisam imala druge tegobe, pretpostavila sam da ne trudnoca u pitanju a ne uroinfekt.. Ja sam nakon provog poroda dobila nakon godinu dana. Sad je isto jos nema. Ali nikad ne mozes znati kad ti je ovulacija, koju mozes imati i bez da imas menstruaciju. Osim da pratis temp i ovulacijskim trakicama..
Sortiraj odgovore
Najstariji