Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mirjanos
    01. Srpanj 2018. 16:12

Frau, bili smo od ponedjeljka do petka. Dalje su frendovima dolazili gosti...

Ma doktorica noja ne daje uputnice tako lako.. propisala mi je brufen. Iako bi ja rado na pregled...jer bude to bas ruzno...

P.s. curke... vec druga osoba misli da sam opet trudna od trbuha koji mi je ostao.. grozno
    Ostalo je ok...ali taj trbuh je strava

• VickyChristina
    01. Srpanj 2018. 16:50

Mi smo danas imali prvu kašicu. Tikvicu. Oboruzali se kamerom, mobitelom, svom arteljerijom za smijesnu facu, koja je naravno bila urnebes. Jedva zlicicu promeljao i bacio se na cicu ko utopljenik na kolut za spasavanje 😀.
    Cure thx na feedbacku za dude, mi i dalje ratujemo palac/duda pa se mislim da mu mozda duda ne paše. Imamo Nukovu. Probat cu Avent.
    Zavidim vam na vasim morskim izletima, ja jedva cekam, idemo za 2 tjedna. 
    Mirjanos, treba trbuhu neko vrijeme, tako ga je i moja frendica dugo imala, da su se ljudi divili - koja aktivna trudnica - trcala je po maksimiru mjesecima poslije poroda s trbuhom kao da je u 7om mj.😂. Otici ce brzo.

Mela
    01. Srpanj 2018. 18:08

Pozdrav drage moje, nadam se da ste mi dobro. Mi vec nekoliko danas smo prehladjene. Bebe ima temp 37 ili 37,5, nosic curi. Meni grlo upaljeno,kisem i temperatura prisutna takodjer. Stalno je na cici i uvijek se preznoji. Neka preporuka sto joj dati?
    Ona dudu nikako nece, jedino je prihvati pred spavanje 

dea32
    02. Srpanj 2018. 07:52

Mirjanos s obzirom da ti se ponavlj inzistiraj na uputnici za rtg barem pa neki pregled specijaliste.
    Vicky, ni nama tikvica nije omiljena. Moj je otkrio kombinaciju kuhane piletine, mrkve i rezanaca bez jaja i to mu je mrak, jos kad baka skuha sve domace ne moze odbit..
    Mela, malenoj mozes dati paracetamol cepice prema kilazi ako temp prelazi 38,5. Do tad kupanje, maknut visak odjece, provjetriti prostorije. Za nos mozes fiziolosku i korijen sljeza za kapanje.

• Frau_Mund6
    02. Srpanj 2018. 15:42

Mirjanos, imas pravo na preglede, ne odustaj od toga. Ako te posalju na magetsku jos ces god dana cekati... 
    Mela, zao mi je da ste se razbolile 😑 nadam se da ste danas vec bolje... 
    Dea, tvoj mali vec pravi rucak smaze 😉 jos malo pa ce i batak u ruci drzat 😁 
    Mi smo se jucer vratili s mora, malo je bila kenjkava na sredini puta ali ju ue brzo voznja uspavala... sad cijela akcija po stanu... ves, pranje poda i kupaone.... mijenjanje posteljine... totalni kaos dok to sredim 😁 kad sve poslozim, idemo opet na more 🤔 

url=https://lilypie.com]

Orangina
    03. Srpanj 2018. 08:57

Dobro jutro svima! Kako ste, kako bebice, jel vas slusaju? 😛 

@Aymee odlicno da kreme za guzu pomazu, mozda je samo bio mali pelenski osip.

@Vicky dude varalice mojeg ne varaju haha, jedino kad smo isli iz rodilista doma je malo dudao i par puta u autu ali kratko pa ispljune, dvije smo izgubili. 
    Probali Avent Soothie, Nuk, Mam, Dodie, Babylove iz dm-a...
    U zadnje vrijeme je poceo sisati gornju usnu i svoj palac sa ispruzenim prsticima a roden je s palcem u ustima 😂

Bravo za tikvicu, makar jedna zlicica, i to je pocetak! 

@Mirjanos bas lijepo da ste isli na more i da je malena bila dobra 😉 Grozno za taj isijas, mozda trebas kakvu masazu, vjezbe...s malim djetetom a tebe boli, uff!
    Pogledat cu tu kameru, hvala! 
    A za trbuh haha, mene muz pitao da nisam mozda trudna!!! Uz promjene raspolozenja i jede mi se slatko, cak sam napravila test! 😂 Kile idu dole ali trbuh ne! 

@Tea nama je pedijatrica rekla, neznam dali treba vjerovati, da mala djeca/bebe u biti nisu prljava, ako dobro operes guzu moze se kupati samo vodom ili s malo ulja. Kad se pocnu igrati po vani u zemlji i pjescaniku onda treba sapun 😄 

@Mela brzo ozdravite! Kad beba cica a preznoji se, najbolje ju je raskomotiti prije dojenja i dojiti u polozaju gdje ima najmanje kontakta s tobom npr.nogometna lopta, stavis joj tetricu pod glavu, tijelo uz tijelo jako grije.

@Dea njam njam, fini rucak bebac papa! Vama vec 7 mjeseci, pa gdje vrijeme leti...

@Frau ajoj draga, taman dosli doma a sad moras sve spremati, nadam se da ste uzivali i da ce biti dobra kad opet idete 😘 

• VickyChristina
    03. Srpanj 2018. 09:49

Orangina draga kako stojite vi s uspavljivanjem? Jel bolja situacija?

• VickyChristina
    03. Srpanj 2018. 09:50

Cure, jel povrce kuhate na pari ili normalno prokuhate?

Orangina
    03. Srpanj 2018. 10:51

Hej Vicky, puno smo bolji s uspavljivanjem, navecer zna da je vrijeme za spavanje nakon rutine i tu nema problema! 
    Preko dana kako kad, nekad zaspi nakon cice, nekad malo place, mazi se s medekom pa zaspi... Nebo i zemlja kako je bilo prije! 

Povrce: tikvice oguljene i bez kostica na pari, mrkvice oguljene i narezane na sitno kuham na pari, batat (slatki krumpir) operem koru, izbodem vilicom i omotam folijom i tako u pecnicu, bundevu sam na sitno kuhala na pari i drugi put pekla u pecnici, bila je slada i finija iz pecnice.
    Mislim da je to sve povrce koje smo do sad probali.

Cure dali zamrzavate kasice? Nekad imam previse a znam da nece pojesti u 3 dana.
    Citala sam da se moze staviti u posudice za led

• VickyChristina
    03. Srpanj 2018. 11:23

Orangina, imas klasicno kuhalo na pari ili onaj baby cooker? 
    Jako mi je drago da su se muke s uspavljivanjem smanjile, to zna biti stvarno nocna mora 👏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.