Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orangina
    12. Veljača 2018. 08:59

Dobro jutro cure, kako ste? 
    Nama ludnica zadnjih dana, valjda skok. Kupili smo aspirator ali nemam usisavac pa ja to u usta stavim. Skoro nista ne ide van.
    Ja neznam dali mu pupak krvari, nije svjeza krv nego smede, koliko god da cistim jos uvijek bude smede na gazi/vati, i ima fleke na bodiju. 
    Guza jos uvijek crvena a na cmaru ima bas raspucane crvene crte. To od napinjanja? Kaka puno i normalne boje ali vristi cim napuni pelenu pa moram mijenjat jer ga pece- uz svu kremu koju stavim 😢
    Presli smo sa Huggies br.1 na Pampers premium protection 1 pa na broj 2 i kupili Lidlove pelene br.2 za probu, jer se bojim da nije mozda iritacija.....

Orangina
    12. Veljača 2018. 09:08

@Tea super napreduje, bas mi je drago ☺ Kako se ti oporavljas? 
    @Dazi ajoj grozno je kad placu a neznas kako pomoci...Voznja u kolicima pomaze? Jel ju dignes da podrigne nakon jela? Oni se napune zrakom a ja neznam prepoznati grceve.Dea je napisala da placu i pruze noge i napinju se. Moj radi to ali bez placa, uz zvukove. I kad ga muz uzme se smiri a kad je na meni onda se "nabija" glavom u mene jer valjda mu smrdi mljekara 😂 

@Dea Noa ti sad ima vodene? 😞 Ufff zao mi je, nadam se da ce brzo proci. Jel se jos uvijek koristi neka bijela tekucina pa stapicem se tapka po svakoj kozici? 

dea32
    12. Veljača 2018. 10:18

Aymee, sve sto smo muz i ja rekli da necemo nikad raditi smo pogazili.. Nece nikad bit u nasem krevetu, nece bit na rukama, neka malo place nece joj bit nista, necemo joj dozvolit da jede na krevetu... Sve smo prekrsili. Ne zato sto smo losi roditelji, vec zato sto takve stvari ne mozes odrzat kad se radi o tvom djetetu. Meni je koma bilo kad je plakala kao i sad kad on zna zaplakat.. Odmah sam trcala uzet ju u ruke i na najmanji kme, iako sam prije i ja znala rec da ne treba skakat na sve. Ja sam tako bila mirnija, ponekad i ona. Ipak su 9 mj bili spojeni s nama, sad su odvojeni i to im fali. Nas kontakt, miris, toplina, otkucaji srca i dah su ono sto prepoznaju i sto ih smiruje pa zasto im to ne bi dali? Ne mozes bebu naucit na ruke, oni su stvoreni da budu u nasem zagrljaju.. Doci ce do dobi od 2,5god kao moja cura kad mi nece htjet dati pusu i zagrljaj ce trajat 3 sek jer ona nema vremena za mamu, misli da ce igra proci bez nje.. 
    Uzivaj, draga moja dok je tako mali. Koga ces razmaziti ako ne svoje dijete?

dea32
    12. Veljača 2018. 10:26

Orangina, ako ne ide nista, vjerojatno ni nema nista u nosu. Ja isto cistim na usta i izvucem stvarno puno. Prije aspiriranja moras ili nakapat fiziolosku ili nasprejat sa nekim baby sprejem..
    Pupak sam ja spricala sa octeniseptom i pocistila stapicima za usi, pa nasipala tyrosur prasak. Octenisept je antiseptik, tyrosur je tirotricin prasak. Ne znam sto je kod vas za to, odnosno pod kojim imenom. I nemoj jako puno trljati,moguce i da otkines krastu kad cistis. Jel ti jos dolazi patronazna? (Jel uopce imate patronazne)
    Za kozice imam neki sprej od A-derme koji umiruje svrbez i susi ih

• Frau_Mund6
    12. Veljača 2018. 10:38

Orangina, procitala sam negdje za kokosovo ulje da je dobro mazati za guzu, kao prirodna varijanta. Frendica je isprobala na svojoj curki i veli da je odlicno. Uglavnom antibakterijsko je pa probaj!!!  
    Cure svega ima kod vas!!! Zao mi je da se bebe tako muce, ali to je dio odrastanja i samo mozete biti s njima. 😚 svima redom!!!!

url=https://lilypie.com]

• Aymee
    12. Veljača 2018. 10:39

dea32

Aymee, sve sto smo muz i ja rekli da necemo nikad raditi smo pogazili.. Nece nikad bit u nasem krevetu, nece bit na rukama, neka malo place nece joj bit nista, necemo joj dozvolit da jede na krevetu… Sve smo prekrsili. Ne zato sto smo losi roditelji, vec zato sto takve stvari ne mozes odrzat kad se radi o tvom djetetu. Meni je koma bilo kad je plakala kao i sad kad on zna zaplakat.. Odmah sam trcala uzet ju u ruke i na najmanji kme, iako sam prije i ja znala rec da ne treba skakat na sve. Ja sam tako bila mirnija, ponekad i ona. Ipak su 9 mj bili spojeni s nama, sad su odvojeni i to im fali. Nas kontakt, miris, toplina, otkucaji srca i dah su ono sto prepoznaju i sto ih smiruje pa zasto im to ne bi dali? Ne mozes bebu naucit na ruke, oni su stvoreni da budu u nasem zagrljaju.. Doci ce do dobi od 2,5god kao moja cura kad mi nece htjet dati pusu i zagrljaj ce trajat 3 sek jer ona nema vremena za mamu, misli da ce igra proci bez nje..
    Uzivaj, draga moja dok je tako mali. Koga ces razmaziti ako ne svoje dijete?

Razumijem da su stvoreni za zagrljaje i mazenje i sve to mi stignemo u toku dana buduci da mu se i ne spava puno.. A ja si zbog kicme i ludih bolova koje trpim ne mogu priustiti da ga nosim cijeli dan ili da mi spava samo dok je na rukama. Onda postanem tek nervozna a bome i on i tad tek nisam dobra ni sebi ni njemu. Vjerujem da je sve stvar dosljednosti.. Mene dusa boli kada on place, srce mi se para ali pustim ga par minuta da vidim zbog cega place i onda reagiram.. Kad sam ja mirnija i on budan bude mirniji.. Evo sad se sam uspavao, 🤣🤣🤣🤣 Ne znam koliko ce spavanje trajati, ali sve je sam odradio, 😀 Znam da se vjerojatno nitko nece sloziti sa mnom i da cu ispasti hladnokrvna i zlocesta, ali vidim da vec polako maleni kuzi tko ce mu do koje granice sto dozvoliti. 9 mjeseci je bio srce mog srca i tu ljubav mu samo ja mogu pruziti, no nije ljubav da je bebo 24 sata na rukama..

Aymee

• Aymee
    12. Veljača 2018. 10:44

Orangina, vjerujem da ces eventualne grceve prepoznati, kod njih nista ne pomaze kako god da stavis bebu. Probaj, preventivno, kad pupak otpadne, masirati trbuscic u smjeru kazaljke na satu i malo vjezbati nogicama da potaknes izlazak zrakica. Moze ti se dogoditi da te i pokaka. I savjetujem da to radis prije obroka da mu ne uzmucis trbuscic maleni.. 

Aymee

12. Veljača 2018. 12:17

Aymee sinoc je bila super, Bogu dragom hvala heheh
    Jojjj i moja voli biti gola i u kadici 😊😊 i nisi grozns,ne :))
    Jojj Dea bas grozno ua vodene kozice ahhh. Drzim fige da budu sto blaze i da ih bude sto manje ahhhh
    A sta cu, i mi smo govorili nedemo,a sve to radimo hahahhaa
    Orangina, kolica pomazu zasad heheh
    Da da,obavezno svaki put je dignem 😊
    Moja cura sad izgleda ima konjunktivitis. Ja cu poluditi,od rodjenja jadnica stalno nesto 😥🙁

Orangina
    13. Veljača 2018. 07:09

@Dea nama su za pupak dali sterilne komprese i Biseptine sprej taj antiseptik ali evo prijavljujem da je nama ovu noc pao pupak! 😀 

Patronazna u Francuskoj dolazi ako ju zoves, dok sam bila u bolnici nazvala sam ju da nas pustaju kuci u uto.i ona je dosla u pet. Prva 2 puta je besplatno, samo das zdravstvenu a svaki slijedeci put platis, dobijes papir koji saljes na zdravstveno pa ti vrate novac ali to moze trajati mjesecima. Treba nam doci danas ili sutra da ga vaze jer je obavezno jednom tjedno pratiti tezinu. To mogu ici u jednu ustanovu da ga vazu i besplatno je ali sad tamo ima puno bolesnih pa ga ne zelim voditi...

Orangina
    13. Veljača 2018. 07:12

@Dazi zao mi je za konjuktivitis, sad pazi pa ne prede na drugo oko ako je na jednom. Koristi gazicu i fiziolosku, neznam ako imas svog mlijeka ali cula sam da zene kapaju mlijeko u oci

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.