Cure jel vaše bebe dizi glavicu kao da bi sjedile?
O da, on se vec pošteno trudi ustati da bi sjeo..
Aymee
Kad vam bebe navecer idu nanati? Ja koliko god se trudila da ide kasnije pa da duze spava ujutro, nema sanse. U 21h je najkasnije gotov.. najcesce 20h, 20.30h.. i onda ujutro najduze do 7h.. ne znam uopce je li to dobro ili lose. Gledam s te strane da ide ljeto i da ce vani biti ugodnije navecer nego po danu.. jer gdje god da smo, moram racunati da se trebam vratiti kuci do 19h..
Aymee
Mela dize glavu, cak nekad i ramena podigne. A kad ga stavljam u lezeci najcesce se doceka na laktovima i jedva ga spustim.
Moji su evo zaspali oboje. Cura pred 15tak min, decko pred pola sata.. nekako je to samo doslo i nametnulo se kao pravilo. S tim ako smo kod mojih onda se cjra zaigra i ne ide spavati prije 21.30, ali to je 1 vecer u 2 tjedna. Ja volim imati trenutak za sebe kad zaspu jer ga preko dana tesko uhvatim, tako da mi odgovara da idu ranije. Preko ljeta smo joj dopustali da ide malo kasnije (u 21h), ali je prije 9 mj i povratka u jaslice imala privikavanje svaki dan 10 min ranije spavanje, dok nismo dosli na spavanje u 19.30. Iz sestrinog iskustva, cim im dopustis da budu duze budni, tako se naviknu i onda samo produzuju vrijeme odlaska na spavanje. Njeni su sad vec veci, 7, 9 i 11 god, ali nema sanse da ih natjera spavati prije 23h. Meni je to nezamislivo. Ujedno i zbog toga sto radim smjene i ne bih mogla bit budna do 22-23 h s njima nakon 12h smjene..
Mela dize glavu, cak nekad i ramena podigne. A kad ga stavljam u lezeci najcesce se doceka na laktovima i jedva ga spustim.
Moji su evo zaspali oboje. Cura pred 15tak min, decko pred pola sata.. nekako je to samo doslo i nametnulo se kao pravilo. S tim ako smo kod mojih onda se cjra zaigra i ne ide spavati prije 21.30, ali to je 1 vecer u 2 tjedna. Ja volim imati trenutak za sebe kad zaspu jer ga preko dana tesko uhvatim, tako da mi odgovara da idu ranije. Preko ljeta smo joj dopustali da ide malo kasnije (u 21h), ali je prije 9 mj i povratka u jaslice imala privikavanje svaki dan 10 min ranije spavanje, dok nismo dosli na spavanje u 19.30. Iz sestrinog iskustva, cim im dopustis da budu duze budni, tako se naviknu i onda samo produzuju vrijeme odlaska na spavanje. Njeni su sad vec veci, 7, 9 i 11 god, ali nema sanse da ih natjera spavati prije 23h. Meni je to nezamislivo. Ujedno i zbog toga sto radim smjene i ne bih mogla bit budna do 22-23 h s njima nakon 12h smjene..
Cek Dea, po tebi ritam mog malca nije los? Jer mu ga ja nisam nametnula, sam ga je stvorio. S tim da zadnjih dana ide nanati bez papanja. Nudila hranu, al povuce dva puta i baci bocu..
Aymee
Moj mali ide između 20.30 i 21.30. Ovisi kako koji dan… I ima uglavnom klopu oko 1.30 i oko 5.30,6. Isto ovisi kako kad… I oko 8 kad se probudi stariji (koji ide spavati oko 22 i ne budi se nocu ako je sve ok) se razbudi i on.
url=https://lilypie.com]
Po meni nije..
Osobno mi je lakse otici i ranije spavati pa se ranije ustati (ili otici kasnije a ranije se probuditi) nego biti budna dugo u noc pa spavati do 10h npr.. Iako sam rodena spavalica.
Nama je budenje izmedu 6.30-7.30h, najcesce se seka prva probudi pa onda nas budi, iako i malac zna biti ranoranioc, ali tada ga najcesce budi kakanje i prdenje, pa ako seka jos spava on produzi jos malo.. Oni su isto sami nametnuli ritam (da nisu onda bi im ga ja nametnula ) i mi se prilagodavamo njima. Iz iskustva znam da ako puno odgodimo spavanje budu premoreni i onda se namucimo sa uspavljivanjem.
11h za spavanje po noci je odlicno za tako male bebe. Ako tebi odgovara nekako drugacije probaj promijeniti. Ali ne naglo vec pomicanjem spavanja svaki dan za par minuta dok ne dodes do doba kako tebi odgovara.
A ovo za ljeto.. Cura je sa godinu dana isla spavati u 19.30h, i kad smo i htjeli odgoditi spavanje ona ne bi izdrzala, oci bi joj se sklapale same. Tijelo joj je prihvatilo taj ritam i bila je tocna kao sat. Znala je zaspati u kolicima, pa bi je prenjeli u krevet bez problema, dala bi joj jos dojiti ako bi se bas probudila i nastavila bi dalje. Obavezno mijenjanje pelene pred 'spavanje' i to je bilo to.
Ok.. cisto me zanimalo da mozda negdje grijesim sto tako rano ide nanati..
Aymee
Mi sko se vratili s mora 😉 beba je pajkila 4h, isli smo dio po staroj, stali smo 2x uzivali u prirodi... rasplakala se zadnjih 15ak min. Okupali ju kad smo dosli, malo se pekmezila i evo je u krpama 😉 ide na spavanje izmedu 21 i 22h. Moram priznat da mi to pase, mozemo malo duze setat sad ljeti, a zimi ce to biti taman do 21. Obicno se probudi oko poloci ili 1 za hranjenj, pa 4-5 i ujutro oko 8. Idealan mi je taj ritam!!!
Dea, hvala za ove informacije o nosiljci... mislim da cemo to preskociti... prevruce mi je pod maramom, a glupo i kupovat novu nosiljku ako se ne navikne na nju... super mi je u kolicima, hoce se vozit... imam i lift do stana pa mi je to nekako najkomotnije.
url=https://lilypie.com]
Frau, ako voli kolica onda nemas problema.
Mi zivimo na polukatu, naravno da lift ne staje na njemu, tako da mi je problem furat kolica gore-dolje. Nosimo se prijepodne, rijetko u toku dana kad su najvece vrucine, nekada navecer. Izmedu nas tetra pelena, on u bodicu i kratkim hlacicama i ne oznojimo se previse.
Ako zelis probat, mozemo se naci u Maksimiru i da isprobas nasu nosiljku, moram je samo oprati prije
Sortiraj odgovore
Najstariji