Dea i ostale mame koje su 4+, dizu li vam se bebe same u sjedeci polozaj? Naime, prdonja se vec par dana odize sa skroz ravne podloge kao da trbusnjake radi. A da ne govorim o kupanju i onom naslonu ili kolicima u kojima mrzi biti u lezecem polozaju pa je u kisobran kolicima koja imaju taj 0+ polozaj.
Aymee
Meni se lijeva dojka ispuhuje 😣 ima manje mlijeka, a i mala ne vuce bas kad je stavim… sad je stavljam svakih sat vremena na nju, pa ju mozda pokrene… citala sam da mogu dojenje izvuci i na jednoj dojci, ali sta ako me ozlijedi? A i sva sam nesrazmjerna, kako cu na plazu takva 😁
Frau, ja o dojenju pojma nemam.. A sto se plaze tice, inace ti cice nisu jednake a i kad vide malu bebu vise nitko ne odmjerava mamu. Sad malo zafrkancije i zasto ovo pisem. Danas ja i mali krenemo u kupnju. Izlazim van iz auta a tip me premjerava od glave do pete, smjeska se itd. Krenem prema malome, tip i dalje ne kuzi. Vadim dijete iz auta, blago teleci pogled, okrene glavu i produzi dalje kao da me nikad nije vidio.. eto, to je biti mama. A moje dijete vristi od srece jer sam ga poljubila sto se pola sata voznje igrao s dudom..
Aymee
Frau, ako redovito dojis mlijeko nece nestat. Vjerojatno se samo izregulirala proizodnja. Iako ima zena koje doje samo na jednu dojku mjesecima.. Mozes povecati broj podoja na toj dojci, ali nemj zanemariti ovu drugu.
Dijana, osobno sam protiv hodalica i svih mogucih 'pomagala' koja namecu bebi nesto na sto nije motoricki spremna. U njoj ne hodaju nego se na neki cudan nacin odguruju prstima, sto nikako nije dobro za stopalo u razvoju. Da ne pricam o kraljesnici i kukovima. Djetetu treba tvrda podloga poput poda i sve ce shvatit samo.
Aymee, moj se dize, ali skuzi da ne moze pa se samo preokrene na trbuh. Gdje god ga stavljam, od kolica, ljuljalice i sl doceka se na laktovima i pokusava odgurnuti. Novost je da je prije 3 dana krenuo puzati, vuce se na rukama. Kao pravo musko, krenuo je prema daljinskom I zna se postaviti na sve cetiri i napravit plank, kao i kad je na ledima nasloniti na pete i podici guzu i tak napravi krug od 360°. Presvlacenje pelene je postala nemoguca misija..
Curu sam na puzanje namamila sa pralinama koje sam jela dok sam sjedila pored nje na podu.. 😁😁
Od malena pokazu svoju slabu tocku
Dea, pokusavam! Sa desnom joj dajem svaki drugi podoj ili cca 4 sata, ali kad jede lijevu, prekine s vremenom pa za sat opet. Sad joj dakem lijevu i kad desnu pojede da ju malo proba napunit... malo sam se i izdajala... nadam se da ce se tokom noci popunit.
url=https://lilypie.com]
Frau, samo da te podsjetim da se dojke ne moraju napuniti da bi u njima bilo mlijeko, one nisu tetrapak da su pune samo kad su tvrde. Samo polako, bez stresa jer je tada otpust mlijeka slabiji i duze treba da se otpusti..
Frau, ako redovito dojis mlijeko nece nestat. Vjerojatno se samo izregulirala proizodnja. Iako ima zena koje doje samo na jednu dojku mjesecima.. Mozes povecati broj podoja na toj dojci, ali nemj zanemariti ovu drugu.
Dijana, osobno sam protiv hodalica i svih mogucih 'pomagala' koja namecu bebi nesto na sto nije motoricki spremna. U njoj ne hodaju nego se na neki cudan nacin odguruju prstima, sto nikako nije dobro za stopalo u razvoju. Da ne pricam o kraljesnici i kukovima. Djetetu treba tvrda podloga poput poda i sve ce shvatit samo.
Aymee, moj se dize, ali skuzi da ne moze pa se samo preokrene na trbuh. Gdje god ga stavljam, od kolica, ljuljalice i sl doceka se na laktovima i pokusava odgurnuti. Novost je da je prije 3 dana krenuo puzati, vuce se na rukama. Kao pravo musko, krenuo je prema daljinskomI zna se postaviti na sve cetiri i napravit plank, kao i kad je na ledima nasloniti na pete i podici guzu i tak napravi krug od 360°. Presvlacenje pelene je postala nemoguca misija..
Slazem se skroz, ja sam isto protiv tih pomagala i mislim da djeca i lakse i brze prohodaju bez njih.. Nego, nedavno se kod nas odvila rasprava jer je sestricna malu ubacila u hodalicu, pa su onda ove starije "iskusnije" tete pricale kako je to jedini nacin da dijete ostavis a da ti mozes ici nesto raditi.. Cega se sve naslusam :)
Aymee, moj mali ce 4mj za tjedan dana, tek je poceo raditi mostove 😁
Slazem se skroz, ja sam isto protiv tih pomagala i mislim da djeca i lakse i brze prohodaju bez njih.. Nego, nedavno se kod nas odvila rasprava jer je sestricna malu ubacila u hodalicu, pa su onda ove starije "iskusnije" tete pricale kako je to jedini nacin da dijete ostavis a da ti mozes ici nesto raditi.. Cega se sve naslusam :)
Aymee, moj mali ce 4mj za tjedan dana, tek je poceo raditi mostove 😁
Ja sam sa curom sve stigla, nekad mozda ne sve, ali vecinu. Ona bi bila na podu na puzzlama s hrpom igracaka i vrtila bi se i igrala, a ja bi joj se javljala svako malo da bude sigurna da sam tu. Kad je propuzala isla je zamnom, ali joj je trebalo vremena u pocetku tako da bi ja vec bila gotova sa poslom u kuhinji/sobi ili sl kad bi ona dosla. Kasnije je imala u kuhinji cijelu paletu plasticnih posuda i kuhace i po tom udarala kad bi ja kuhala i prala sude..
Na stranu sto nije dobra za motoriku, meni je iskreno ta hodalica uopce ne svida a jos manje zaletavanje u zidove i pokucstvo s njom..
Dea, jutros mi se cica napunila 😉 znam da ima mlijeka, ali sam primjetila da se ona na njoj ulijeni i da mi brzo trazi jos. A i vidno je manja. Trudit cu se da ju odrzim! A kako Aymee kaze, nece me nitko niti gledat uz dijete 😁
Sta mislite o vrticima? Onim kucnim.. cula sam i neke kontra price o tome... kao da su djeca u zatvoru 😂😂😊😂 meni je malo suludo, to mi je nacin da ih ostavis i znas da su na sigurnom i ne mogu se ozlijediti.
Dobili smo putni krevetic, pa cu njega koristit u tu svrhu.
url=https://lilypie.com]
Ja sam isto imala taj putni krevetic, ali mala nije htjela bit u njemu. Kad je postao skladiste plisanaca sam ga makla.. 😂
Probaj pa ces vidjet..
Sortiraj odgovore
Najstariji