Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    cvijetic12
    12. Siječanj 2020. 15:18

MareiKate

cvijetic12

_svjesna

Imam i ja taj za uho, Romedov je, ali zaista mi nije precizan. Jucer naprimjer pokazuje 36,5, mjerim rektalno 38. Tako da uvijek treba dvaput provjeriti nazalost. Rektalno i ja najvise vjerujem, kad vidim da mi je bas vruc i dvoumim se da li dati lijek uvijek rektalno izmjerim da sam sigurna.
    Sinoc se probudio na doslovno svakih 20min, gosti nam bili. Ustala sam se milion puta, malo je smrcav nosic pa mozda ova tiha temperaturica i nije od zuba nego prehladica.

Mi smo jucer bili na jednoj proalavi gdje je bio deckic od cca 1,5godine. Mali je bio sav smrkav a okice su mu bas bile suzave. Ja se nadam da necemo od njega nesto pokupiti a takvim se roditeljima divim na sebicnosti 😤
    Inace mi evo zadnjih 5,6 noci spavamo od 20h do jedno 5h, kada dodje na cicu i nastavi do 7 spavati.
    To mi je odlicno i jako nerealno pa svako jutro s mizem raspravljam dali je moguce da je toliko spavala ili sam ja ipak umorna pa zaboravim da je dosla koji put prije tih 5 🤣

Ajme cvijetić čestitke na takvom spavanju! 🤩
    Mi smo nedavno došli u babinje, malo kasno smo to odrađivali, beba je malo mlađa od moje curke, mi dođemo tamo a beba šmrkava i kašlje 😱 ja sam bila u šoku da nam to nisu javili… Razbolile smo se obje naravno! 😒

Ja se nadam da se necemo razboliti, a ova se bas zaljepila za moju malu 🙄

_svjesna
    12. Siječanj 2020. 17:12

Cvijetic dala si malo nade ovoj beznadeznoj mami velike cicalice, ja se nadam da ce sastaviti nekad bar 4 sata u komadu.
    Sutra pocinjem da radim, pa cu ga od sad nocu probat ljuljuskat umjesto cice, vrijedi malo se napatiti da svedemo bar na jedan podoj nocu. Trebala sam to i ranije a ne sada, ali eto. 

cvijetic12
    12. Siječanj 2020. 17:22

_svjesna

Cvijetic dala si malo nade ovoj beznadeznoj mami velike cicalice, ja se nadam da ce sastaviti nekad bar 4 sata u komadu.
    Sutra pocinjem da radim, pa cu ga od sad nocu probat ljuljuskat umjesto cice, vrijedi malo se napatiti da svedemo bar na jedan podoj nocu. Trebala sam to i ranije a ne sada, ali eto.

Nama je bilo jaaako tesko, vec sam pisala ako si pratila. Ali sada zaspi za 2min doslovno, moze ju cak tata uspavati 😋😊 ali, ako joj jednom dam cicu zeznem sve, npr. Sinoc je isla kasno leci a popodne nije bas spavala i dala sam za uspavljivanje cicu, danas je to zapamtila i popodne je bas tesko zaspala, plakala dobrih 15min. 
    Zelim reci da ako odlucis ukidati dojenje budi dosljedna jer oni jako pamte i znaju da ako im jednom popustis ces opet

cvijetic12
    12. Siječanj 2020. 17:25

Eh da, sretan povratak na posao, svakako nam javljaj kako funkcionirate sa sveki 😈

• Petra05
    12. Siječanj 2020. 20:33

Ja uopce necu spominjat nase spavanje
    Poceo je oko bozica spavati od 10 do 5 u komadu i ja se ponadala i ovaj tjedan ne znam zubi ili sta ali odspavao bi 4h sata i onda bi se igrao, skace luduje po 2 3 ure usred nocu i tako cijeli tjedan 🥵🥵

• Petra05
    12. Siječanj 2020. 20:46

MareiKate

cvijetic12

_svjesna

Imam i ja taj za uho, Romedov je, ali zaista mi nije precizan. Jucer naprimjer pokazuje 36,5, mjerim rektalno 38. Tako da uvijek treba dvaput provjeriti nazalost. Rektalno i ja najvise vjerujem, kad vidim da mi je bas vruc i dvoumim se da li dati lijek uvijek rektalno izmjerim da sam sigurna.
    Sinoc se probudio na doslovno svakih 20min, gosti nam bili. Ustala sam se milion puta, malo je smrcav nosic pa mozda ova tiha temperaturica i nije od zuba nego prehladica.

Mi smo jucer bili na jednoj proalavi gdje je bio deckic od cca 1,5godine. Mali je bio sav smrkav a okice su mu bas bile suzave. Ja se nadam da necemo od njega nesto pokupiti a takvim se roditeljima divim na sebicnosti 😤
    Inace mi evo zadnjih 5,6 noci spavamo od 20h do jedno 5h, kada dodje na cicu i nastavi do 7 spavati.
    To mi je odlicno i jako nerealno pa svako jutro s mizem raspravljam dali je moguce da je toliko spavala ili sam ja ipak umorna pa zaboravim da je dosla koji put prije tih 5 🤣

Mi smo nedavno došli u babinje, malo kasno smo to odrađivali, beba je malo mlađa od moje curke, mi dođemo tamo a beba šmrkava i kašlje 😱 ja sam bila u šoku da nam to nisu javili… Razbolile smo se obje naravno! 😒

Ee ovooo mrzim 
    vec 3x puta nabasam na ovo
    Ja ne znam sta je ljudima pa je normalno pozvati nas da dodemo, a mali kaslje kao konj, srecom nije nista pokupio
    Drugi put zovu nas drugi da bi saznala za 2 dana da je mali dobio upalu pluca a vec je tad kasljao kad smo bili
    Ocito je to normalno da se zdravu djecu zove iako kuci imate bolesno djete

cvijetic12
    12. Siječanj 2020. 21:25

Petra05

MareiKate

cvijetic12

_svjesna

Ee ovooo mrzim
    vec 3x puta nabasam na ovo
    Ja ne znam sta je ljudima pa je normalno pozvati nas da dodemo, a mali kaslje kao konj, srecom nije nista pokupio
    Drugi put zovu nas drugi da bi saznala za 2 dana da je mali dobio upalu pluca a vec je tad kasljao kad smo bili
    Ocito je to normalno da se zdravu djecu zove iako kuci imate bolesno djete

I meni je slabo od toga, a neznam sta reci u toj situaciji kad ta majka nezna procijeniti da bolesno dijete pusti doma.
    A moja mala se ko priljepak ulovila tog bolezljivog 🙄
    To mi je ko one babe vani kad diraju malu, ma koj K**** ju diras za obraze 😬😬🤯

_svjesna
    14. Siječanj 2020. 14:41

Evo da se mi malo javimo, trecu noc ne spavamo nikako, pokupio je neki virus, smrce, kaslje, oci suzne, ako spava spava na nama, plac odmah cim ga spustimo. Vodili ga doktoru, istovremeno idu i zubici. 
    Vadili mu nalaze, kad ono pred anemija, pa zene moje je li to moguce, ja koja ovoliko pazim, jede sve, umirem kuhajuci i ne izlazim iz kuhinje kaze meni doktorica mama molim vas pripazite djetetu na ishranu. Ljuta sam ne mogu vam opisati. Otkud sada to? Jede meso, voce, zitarice, povrce, jaja, doji..
    Tek odnedavno dajem kravlje i to max 200ml na dan pred spavanje. Ne jede jogurt, eventualno malo sira. Tako da ne znam sta bih rekla. 😔

MareiKate
    14. Siječanj 2020. 16:55

Joj svjesna mene tako strah te anemije, jer sam ja anemična, i još moja slabo jede ali prije pr mjeseci joj bili dobri nalazi... Ne znam do kada 😏
    Ne sekiraj se, popravit će se to, ali vjerujem da te ljuti kad uz toliki trud i nakuhavanje nekako ipak to ne štima ...
    Brzo ozdravite, haraju neke viroze, svi su bolesni ali traje samo po par dana... I mi smo 3 dana intenzivno a onda samo još nos šmrkavi ostao

Mama5
    14. Siječanj 2020. 17:39

Evo i kod nas vec drugi dan temperatura, seka imala dan prije nje pa ocito od nje pokupila virozu jer nema drugih simptoma, idu joj gornje jedinice pa se ocito i sa tim sastavilo, ali dobro opce stanje je ok tako da se nadam da ce sutra vec biti dobro. 
    Sto se tice anemije nazalost nema pravila ali vjerujem da te izbacilo iz takta, ali bude se to vec sredilo, cim niste dobili terapiju ocito nije tako strasno nego samo na granici a to je kod beba cesto. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.