Ancika mozes li bilo koga dovesti malo k sebi da provodi vrijeme s bebom? Mislim da ti jedino to moze pomoci. Ja tocno ne znam kako su nase mame to sve iznosile same. Konkretno moj tata je uvijek bio u poslu i nis nikad kod kuce ne pomaze i kod vecine je tak prije bilo. Mozda sam ja preslaba ali sam ja i s djelomicnom pomoci muza na kraju dana umorna ka pas.
Dode mi frendica na kavu, mali se razvristi i svi mi odu u roku od pola sata 😑 bili smo 2 tjedna kod mojih na selu i sve je ok dok sam ja u blizini, ali cim se maknem on vristi tko god da ga uzme...sve se bojim kako ce bit kad krene u jaslice, a ja odem radit...pita me mama kako mi je tako tesko s jednim djetetom, pa slusam kritike sa strane da je razmazen, da ga trebam ostavit neka place dok se ne umori, da ga ignoriram...ne znam kako im uopce pada na pamet davat tako glupe primjedbe, nitko mi nije od pomoci, samo mi ga fino vrate kad krene plakat
Ancika, mozes ga u kolica i vodit ga sa sobom po kuci
I moj slabo da hoce biti sam, na kratko, pa kad mu dosadi, on u kolica a ja s njim po kuci i zabavljam ga i pricam mu sta radim i tako, mislim da je to faza. Da li puze sam i sjedi? Mozda dok to ne nauci pa ce onda mu biti zanimljivije samom.
Puze, sjedi i dize se, igracke baca, samo plazi po meni 🤣 dva dana mu je bila fora korpa za ves, stavim ga unutra sa igrackama, pricam mu dok kuham i sve ok, ali ni to vise ne pali
Draga, kod mene je puna kuca pa je isto takav.. Oko 7og mj se kod beba javlja separacijski strah, procitaj o tome malo, vidi jel se nalazite + to sto ste stvarno sami stalno.. Daj neku nosiljku i hiti si ga na leda i to je to, mozes po doma svasta, a on bude hepi dok faza ne prode. A plakanje, dobro je to, moras izbaciti sve iz sebe, to je super tako se istresti pa dalje bude lakse❤️
url=https://lilypie.com]
Ja osobno sam sebi to poslozila ovako, on i njegove potrebe kakve god bile su mi na 1. mjestu, sve drugo ceka ili po malo i onda nemam pritisak i stres, a beba je zadovoljna. Ionako ce me sve manje trebati kako bude veci i kada krene u full istrazivanje
Ne mogu da citiram, ne znam sto ali da odgovorim mama2 na njen post u puzenju unatrag, ista stvar, zauzme polozaj na sve cetiri, ali onda ne zna sta ce s rukama, nogom krene naprijed ali ne moze da skonta sta s rukama 😂😂
Je li poceo tvoj da sjedi?
On meni kao da se priprema s boka da sjedne, i malo mu fali, medjutim kad ga stavim da sjedi sam uz moju pomoc ne moze drzati trup tako. 😁
Ancika, pokusaj da izdrzis i pokusaj ga sto vise izvoditi van, idi kod svojih, nek se navikne, doma nek uvijek bude malo glasnije ili tv ili nesto, mozda se navikao na mir i tisinu kad ste sami.
Vidim da je jako zahtjevan, od kad se rodio mi je na prvom mjestu, nikad nisam otisla od njega dulje od sat vremena, stvarno dajem sve od sebe, ali brate kad se pocnem trest od gladi, onda vidim da je briga za njega presla granice, na kraju krajeva kako da se brinem za bebu ako sam u takvom stanju 😑 idemo dan po dan, ima boljih i gorih dana, ali eto, malo mi je lakse sada kad sam se istresla ☺️
Draga ja te razumim zapravo razumimo te mi sve jer smo mame..samo eto neke bebe su super i mozes s njim sto god oces i di god a neke su takve da jednostavno imas osjecaj da nece nikad oric da nece nikad odrast..ja ih imam troje da ti ne pricam o obavezama u danu i nervozi i stresu..ali sve nekako mi je manje takvih dana jednostavno pokusav sebe izorganizirat i podlozit u glavi da to sad tako moraa bit i da se ja moramm totalno prilagidit malenim njegovim ritualu njegovim fazama..jer inace nezz kako bi na kraj...ne moj ocajavat i moj ima tu fazu da place za mnim ja nocu znan se dignut nahranit ga i poc u vc on uvati plakati iz sve glave za 1min sto me nema...imam frendicu sto imam bebu koja spava od svoja dva mj.zivota cilu noc di ju istavi tu ju nade ide s njiom svukud..a moj se do nedavno budio po cileeeee noci zeno bilo je za skrenut sad se samo jednom budi..postao je puno bolji kako odrasta cak ga neke stvari i zanimaju mozebiti skoncentriran na njih duze vrimena....lakse mi je..tocno vidim kako se minja..i sad govorim polako kako mi je ok bolji lakse mi je...do nedavno san govorila da je koma nespava,stalno trazi nesto po danu ga treba nosat zabavljat..sad je toga svee manjee i manjeee..nezz jel dojis???mozda da mu das zadnji ibrok adaptiranog s nekom zitarucom da bude zasitniji..mozda je gladan ako se stalnoo budi???da li ima red tocno kad mu je hranjenje soavanje???ja san moga sredila sa 5mj.zna se kad se jede jad spava uvela mu rutinu...i mogu ti reci da nisan pozalila jer red se mora znati na kfaju krajeva meni je bilo punoooo laksee....nezz eto sve smo mi drugacije i imamo drugaciju djecu ...probaj nesto....vjerujem koliko ti je tesko i iscrpljujuce...
Dojim jos uvijek na zahtjev, drzim se rutine od pocetka sto se tice spavanja, ali kako je stariji sve je znatizeljniji i imam osjecaj da je preuzbuden da bi spavao, da ne bi slucajno nesto propustio 🤣 probala sam mu po noci dati vode, mazit ga, prebacit kod sebe u krevet, nista ne pomaze dok ne dobije ciki. Ne mogu reci da jede, povuce 2 puta pa se mazi i zaspe, moram to pod hitno izbacit i naci neki nacin, cak sam i razmisljala o cry out metodi, ali nekako nemam srca, kud i ovako puno cvili jos da ga pustim i po noci da place 😑
Sortiraj odgovore
Najstariji