Pozdrav cure, oprostite sto vam ovako upadam na temu 😐 treba mi pomoc pa ako neka ima savjet bila bi jako zahvalna 😊 Pokusavam doci i do rodine savjetnice za dojenje preko telefona i emaila ali bezuspjesno ...
Imam bebu staru 10 dana, nismo odmah uspostavili dojenje, u bolnici su forsirali, meni mlijeko nije bilo doslo, tek kolostrum nakon 3 dana, kap po kap ... beba je bila gladna, pa je zutica bila u pitanju, stalno je spavao nije vukao sisu, jeo ... pocela sam izdajati prije par dana... preko dana izdojim oko 150-240ml mlijeka. Jedemo i adaptirano 60ml po obroku, on je meni sada jako lijepo uhvatio sisu i zeljela bi ga dojiti. Pa me zanima ako neka od vas zna
1. Da li je kasno povecati kolicinu mlijeka 10 dana od poroda ? Na koji nacin to mogu uciniti? Nakon koliko vremena se mlijeko vise ne moze povecati ?
2. Da li je moguce bebu staru 10 dana prebaciti iskljucivo na dojku ?
3. Ja mu sada nudim obje dojke i dam ostatak na bocicu ako treba, onda idem izdajati u prazno za poticanje mlijeka. Da li je to ispravno ?
Koliko sam ja bila educirana i čitala, mislim da nije kasno za navući mlijeko. Mislim da bi ti savjetovali da bebu stavljas sto vise na obe dojke, a ako izdajas svaka 3 sata pa makar u prazno. To ti je 8 puta u 24 sata, po 10 min. Ne preskakati noćna, jer je tad prolaktin koji šalje signal za produkciju najviši. Također imas imas i nesto sto se zove power pump. Možeš malo pročitati na netu. Uglavnom izdajas dojku 20 min, pa 10 min pauza, pa 10 min izdajas pa pauza i jos jednom tako. To oponasa cluster hranjenje kod beba i navlaci mlijeko. Samo za to moraš imati vremena. Ja bi na tvom mjestu, ako ti beba bas lijepo vuče stavljala ju cesce, jer je beba efikasnija od bilo koje pumpe, kod tebe moze biti samo dodatno pomoć.

👫
36/36
Nell,
Skoro identicna situacija kod mene.
Nakon carskog nisam imala odmah mlijeka pa smo morali ici na dohranu.
Meni je patronazna savjetovala takodje da pumpamo da nadodje mlijeko. Tako da sam tek nakon nekoliko dana kupila pumpu i poceli pumpati. Prvo 15 min dojenje jedne dojke pa 15 min druge. Zatim 15 min pumpanje, imamo pumpu za obije dojke.
Na pocetku sam pumpala samo 30ml iz obije dojke po jednom pumpanju. Cim sam dosla na 50 ml onda sam mu prestala davati dohranu, nego ga vise dojila vremenski dok ne bude sit i zaspi. Oko 20 min po dojci.
Ako bi jos bio bas gladan davali smo mm. Mi imamo vagu kuci pa smo i po tome znali da jede dovoljno ako dobija na kilazi i takodje ima bar 5 mokrih pelena dnevno (vagali smo na neka 3 dana)
1.beba kad sisa salje signale koliko mlijeka treba. Pij sto vise tecnosti, caj za dojilje.
2.ja sam svoju prebacila samo na dojenje nakon isto ca.10 dana
Ja sam imala/imam problem da mi je mlijeko nadoslo preko noci i doslo do zastoja tj upale i cvorica, jer nije dovoljno izvlacio i ja pogrijesim stranu pa dajem jednu vise a druga se upali.
Vec dva puta se borim sa time. Ako zelis mogu ti ostaviti mail pa mi napisi broj da razmjenjujemo iskustva.
Lp
SF

🧍42 sve u redu
🧚44 Endometrioza, prim.sterilitet AMH 1.37 ng/ml
- Pokusavamo od 2020.
- 2021 OP, Endometrioza, Miom, Polipi, Jajovodi OK.
- 08/2023 prirodna trudnoca, biohemijska
- 2022-2024 8 embrio transfera, svi negativni
2025 April Prag, donacija js
Hvala vam na odgovoru,
EllaMs ja sam iznajmila spectru s1plus i krenula sam jutros power pumping, da probam ako ce mi to pomoci. Hvala na savjetima.
Dobila sam rodin sos telefon i rekla mi je gospoda s kojom sam pricala da ima vremena za mlijeko, da treba biti uporan i da 4-6 tjedana je neko okvirno vrijeme kada ce se otprilike stvoriti kolicina koja je potrebna na osnovi ponude i potraznje, naravno da moze i kasnije i da se beba otprilike do 3 mjeseca moze prebaciti iskljucivo na dojenje, da je poslije to teze radi navike na bocicu.
Zana43 mi smo bas u slicnoj situaciji, koliko cesto ti je beba sada na sisi ? Ja na obje dojke izdojim 40ml, ako beba sisa prije toga izade oko 10 15 .... s time da mi dohranu vec jede 60ml po obroku. Da li onda mislis posto ai to prosla nedavno da je i tih 40 izdojenih za pocetak dosta ? Da, mozemo ostati u kontaktu svakako 😊
I ja imam Spectru S1plus. Ona je fantastična, prije nje sam imala Aventovu hands free, ali mi je vremenski dugo trebalo da se izdajam, pa sam uzela spectru. Kod nje je samo bitno da su ti lijevci pravilne veličine da izvlacis maksimalno mlijeka. Ja cak znam raditi i kompresije dojke dok se izdajam. Ja se isključivo izdajam, ne dojim. Meni je cak dovoljno svaka 4 sata po 10 min i imam dovoljno za njega. Meni je on u tom periodu inače papao po 80 ml.

👫
36/36
Na koje postavke koristia spectru ? Ja pocnem c1masaza i nakon 2 minute prebacim na izdajanje c3 c4 razina 8-9-10 s time da meni mlijeko ide u kapima, ne jos u mlazu. Malo mi je tesko odrediti velicinu za lijevak, koristim 16mm jer mi se cini najbolji. Tebi je mlijeko odmah nadoslo u vecoj kolicini ili ti je trebalo vremenski 2 3 tjedna za to ?
Nell,
u mojoj brosuri iz bolnice (AT) pise " najmanje 8x, bolje 10 do 12x stavljati bebu da doji. Bez vremenskog ogranicenja. Stvaranje mlijeka se sastoji od potraznje i ponude." Bas kao sto si gore rekla. Mojoj drugarici je trebalo oko 2 mj.
Ja dojim kad on trazi i vidim da je gladan.
Nocu uglavom ako legnemo oko 23:30h budi se od 2-3 pa oko 6-7h.
Preko dana onda kako kad, nekad na sat vr. nekad na dva sata. I mi smo davali dohranu 60ml. Pa ako ti se cini gladan onda vjerovatno nije dosta. Mada bebe mogu izvuci vise mlijeka nego pumpa. Mi smo na pocetku pisali (patronazna nam rekla) koliko doji, koliko dobije mm koliko dohrane i na kraju saberes sve i vidis da li ga njegovu dob dobija dosta, s tim da je ona racunala da kad doji dobije po 10-15 ml max 20.
Moj mail:
suzana.sr.dragicevic@gmail.com
Lp

🧍42 sve u redu
🧚44 Endometrioza, prim.sterilitet AMH 1.37 ng/ml
- Pokusavamo od 2020.
- 2021 OP, Endometrioza, Miom, Polipi, Jajovodi OK.
- 08/2023 prirodna trudnoca, biohemijska
- 2022-2024 8 embrio transfera, svi negativni
2025 April Prag, donacija js
https://ibb.co/G4TCh7kX
Evo tu ti stavljam upute sa Spectrine stranice na instagramu. Ja sam odmah imala mlijeka i to poprilicno, a bio je carski. I sad ja dnevno mogu izdojiti preko litru i imam cak dva let downa dok se izdajam. Ja ti pratim po ovim uputama. Mislim da je lijevak 16 najmanji. Uglavnom bradavica bi trebala biti unutra i 1 milimetar lufta. Probaj se malo poigrati s postavkama. I bez stresa. Stres smanjuje količinu mlijeka. Sve će to biti dobro 😊

👫
36/36
Ja imam nekoliko pitanje s obzirom sa nemam iskustva 😀
Da li na podlozi za previjanje imate plahtu za njih i jednokratnu podlogu pa promjenite svaki ili po potrebi.
Kadicu cistite kombinacijom etanola i destilirane vode?
Idete li u setnju s obzirom na hladnocu?

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji