Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Giovanna32
    [UREĐENO] 29. Siječanj 2026. 22:44

Javljam se s pregleda. Goran je dobio 1 225 u mjesec dana i narastao 8,5 cm. Jako lijepo napreduje i sve je u redu. 

Mali palčić raste i jede kao lud. :) 

Sljedeća kontrola nam je za mjesec dana jer ga žele češće pratiti jer je nedonošće.

dea3
    29. Siječanj 2026. 21:20

Pa ovo je izvrstan prirast! Bravo i za bebu i za mamu! 🥰
    Oprosti, ti si kasnije rodila kad nisam svaki dan prstila pa sam te baš htjela pitati u kojem tjednu si ga rodila i koje su mu bile mjere? 
    Ako si u grupi bila od pocetka onda vjerojatno znaš da sam ja prva rodila 10.10. u 31+5 palčića ... Pa čisto volim usporediti malo...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

Giovanna32
    29. Siječanj 2026. 22:27

34+3
    2 225 tezina, duzina 42 cm

39 dana ranije je rođen. Znam da si ti rodila ekspresno brzo i da si imala serklaž koliko se sjećam.

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

dea3
    [UREĐENO] 29. Siječanj 2026. 22:50

Da, moj je bio 31+5, 2270 i 46 🫣
    Svi su se čudili koliki je bio za svoju dob. To ga je i izvuklo. 

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

• Paola_32
    [UREĐENO] 30. Siječanj 2026. 07:58

Javljam se da je nama puno bolja situacija s grčevima otkako smo promijenili položaj hranjenja i sad papa u zavaljenom položaju zbog prebrzog otpusta, a dodali smo i to da držim dojku s onim c hvatom i vjerojatno onda ide sporije. Nema plača više odmah nakon dojenja i osjećam se preporođeno, jedino sad uopće ne želi u kinderbet, po cijele dane spava na meni jer mi je bitno da spava, inače je znala biti budna i po 5 sati u komadu pa sam se već i zabrinula za njezin razvoj. Nadam se da je to kratka faza jer sam se sad sljubila s kaučom, sva se ukočila, a i ništa ne stignem napraviti cijeli dan. Sve mi je sad još izvedivo dok je partner tu, ali on uskoro ide na posao, a terenac je i dolazit će vikendom. 😔 Evo mene već sad strah kak ću ja živjeti i može li se uopće na taj način. Mame s više djece, jeste li imale takav problem i hoće li s vremenom biti bolje pa će spavati u kinderbetu ili jednom kad se nauče na ruke, to je sad to? 😁

dea3
    29. Siječanj 2026. 21:26

Neće 😁😁😁😁
    Kad se jednom uvale u krevet više ne izlaze 🫣😂😂
    Barem je kod nas tako bilo...
    I evo sad i trećega 😂😂 taman kad smo se drugoga jedva riješili 🫣
    Naši svi spavali max mjesec dana u kinerbetu i onda krene svasta nesto pa ih lakše umirimo u krevetu i tako u pravilu ostanu ...
    Ali biti ću iskrena djelom i zato jer ih više niti ne pustimo van 🫣 pogotovo sad kad je zima pa nije problem...malo bude ljeti problema radi vrucina...

Jedino što smo sa drugim onda napravili baš radi ljeta smo stavili kinderbet pored, skinuli jednu stranicu i spojili s krevetom...po visini nam je taman odlicno odgovaralo jer imamo visoki krevet. Tako da je spavao u kindacu, a opet s nama...tako cemo i s malim cim još malo poraste...vjerojatno negdje taman kad stignu vrucine....

bebach04
    29. Siječanj 2026. 22:07

Pozdrav Paola_32 i dea3, uletavam iz proljetnih beba 2026. Malo pratim i vaš forum, i ako sam dobro shvatila, vi ste rodile u OB Varaždin. Ja ću također tamo roditi pa me zanimaju vaša iskustva s poroda i boravka u bolnici nakon poroda ako biste ih htjele podijeliti. Unaprijed hvala 🥰 

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

dea3
    29. Siječanj 2026. 22:49

Hej....ja sam rodila palčića i bila unutra skoro mjesec dana s njim.
    Ja nemam jedne riječi prigovora. Slušaš šta ti govore, na kraju napraviš po svom i top ..svi sretni 😂
    Rodile nedavno i sestra i kuma i isto prezadovoljne. One su bile 2-3 dana pa još i bolje...

Eto, nemas se cega bojati...sretno! 

Paola_32
    30. Siječanj 2026. 00:25

Dea, ovo je baš utješno 😁 meni bi bilo super da spava kraj mene, ali trenutno želi samo na meni spavati. Nakon dojenja, lijepo zaspi i nema šanse da ju pomaknem. A i čini mi se da ju refluks muči jer čim je na ravnome, bljucka. Probali smo i s onim jastukom zakrivljenim, ali neće niti to. Nadam se samo da dođemo do faze da legne kraj mene. 😊

Bebach, ja ti za OB Varaždin imam samo riječi hvale. Mene su liječnici oduševili pristupom, bili su baš jako ljubazni. I sama rađaona me ugodno iznenadila, mislim na ambijent, jer sam ju zamišljala puno gore i strašnije. 😁 Stvarno brinu o tebi i da je sve u redu, baš je jako sve na profesionalnoj razini. A kasnije na odjelu, samo izdrži tih par dana i doma je sve ljepše i lakše kad si u svom okruženju i imaš pomoć najbližih. Onda krene pravo uživanje uz bebu. 😊

bebach04
    30. Siječanj 2026. 07:58

Dea3 i Paola_32, hvala vam puno, ovo je stvarno ohrabrujuće i lijepo za pročitati. 😊

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

• Paola_32
    [OBRISANO] 29. Siječanj 2026. 20:38
  • bebach04
    [OBRISANO] 29. Siječanj 2026. 22:06

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

kiks
    [UREĐENO] 30. Siječanj 2026. 13:45

Pozdrav mame, ovdje jedna buduća mama iz proljetnih beba :)
    Prvo svima čestitke!
    Zanima me ako imate vremena napisati kako vam je bilo ako ste rađale na sv duhu ili vinogradskoj  :)
    Uskoro trebam donijeti odluku pa se dvoumim 
    Hvala svima i uživajte sa svojim malim srecicama 💕

Tinchy300
    30. Siječanj 2026. 10:46

Ja sam ti radjala na sv duhu i sve je bilo super. Rodila svoje djece tamo i stavno nemam zamjerke. Sada su i na odjelu svi bili super. Doktori i babice u radjaoni isto super. Ovaj put me babica i masirala dolje da me ne rezu. 
    Radjaone su lijepe. Soba samo za tebe za kupaonicom. Nema zavjesa koje odvajaju nego su pravi zidovi😂. 
    Prvi put sam bila na odjelu visokorizicke jer nije bili mjesta na babinjacama i bilo mi je ok al nasla se tu i tamo koja sestra kaj mi se nije svidjela.
    Ovaj put sam bila na babinjacama i svi su bili super. Ja sam bila u izolaciji zbog gripe. Uzeli su malu kad sam trazila i tako.
    Ono kao sto gore kazu slusas kaj kazu i onda ak ti to nije ok napravis po svome😂.
    Sve u svemu meni je bili dobro i opet bi tamo rodila.

riamaro
    30. Siječanj 2026. 13:45

Ja sam rodila u Vinogradskoj. 
    Čula sam sve i svašta - i dobra i loša iskustva, ali sve ovisi tko ti priča na kraju iskustvo i kako tko doživljava neke stvari. 
    Odnos osoblja prema trudnici/rodilji je skroz korektan, osim jedne kovrčave plave sestre zadužene za bebe. 
    Dakle, od liječnika na porodu, babice, sestara na babinjačama, sestara za bebe, stvarno samo pohvale imam. Uređenje bolnice je onako nit dobro nit loše, čisto okej. 
    Dok sam ja bila nije bilo gužve, ali je užasno vruće. 
    Ako uzimaš epiduralnu, rajski plin i slično, morat ćeš rađati ležeći, ali to su većinom svuda takve procedure. Na kraju i razumijem zašto - od epiduralne mi je tijelo bilo oduzeto i mišići su se grčili, pa vjerojatno ne bih ni mogla u drugi položaj… 
    Voljni su masirati međicu, staviti dianatal gel ako poneseš, možeš imati mobitel, vodu, pitaj ako te što konkretno zanima. 
    Jedino mi nisu dali baš jesti, ali mi se nije ni jelo u tim bolovima pa mi je svejedno bilo. 
    Svidjelo mi se što nisu požurivali porod niti uvaljivali indukcije, nego su me pustili da vide kako će ići prirodno. 
    Malo su šturi objašnjenja i ne odgovore na sva pitanja, a ja sam ih imala hrpu..

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👦🏽 🩵

riamarro@hotmail.com

30.8. +
    Stiže nam decko❤️

• dea3
    [UREĐENO] 30. Siječanj 2026. 23:05

Možda da ovdje sve vide...
    Malo smo ispod posta od M_rosie otvorile temu krute hrane doduše naših najranijih beba i palčića. 

Pa sam se baš sad sjetila možda jednog korisnog savjeta za prvorotke... Vecina vas ce taman pred ljeto krenuti sa krutom hranom. Moj drugi sin je rođen u veljaci i taman kad je dolazilo svo voce smo kretali.
    Uglavnom ja sam u lokalnim grupama kako je koje voce sezonski dolazilo nakupovala svega i svačega, ocistila si i smrzla. 
    Borovnice, maline,, šljuve, domace breskve, kruske viljamovke...i to je za kašice bila milina...
    Doslovno sam preko njegovih godinu imala sve na dohvat ruke...svaki dan mijenjala neku zitaricu, dodala te vocke i bilo je top. Vocne kasice je obozavao, a nisam morala u ducanima kupovati, buduci da van sezone ostaneš na jabukama i bananama za kupiti. I sve gotovo u 10 minuta.
    Pa eto, možda nekome ovaj savjet dobro dođe... 😉

lamise38
    30. Siječanj 2026. 11:35

Već kad se spominje tema kašica moja preporuka svima da si malo prouče ako imaju na instagramu profile nutrimama i beba za stolom,također ima i knjiga beba za stolom. Ona teorija da se djeci daje svaka 3 dana nova namirnica je skroz nešto zastarjelo tako da evo tko je voljan olakšati si pripremu i cijeli taj proces neka si pročita knjigu ili prouči malo profile,naravno imaju i recepti nije samo teorija.

Paola_32
    30. Siječanj 2026. 11:45

Dea3 i Lamise38, hvala puno na ovim savjetima, puno znače nama prvorotkama. 🥰 Moram samo veću škrinju nabaviti 😁 a knjigu odmah naručujem. 

dea3
    30. Siječanj 2026. 11:47

Kad smo kod smjernica ..
    Ja sam ih se uvijek dosta pridržavala, a kako sam dijete imala svake 3 i pol godine tako je ispalo da sve ono u što sam vjerovala sa prethodnim sad više ne vrijedi 😂
    Sve u svemu, kuhala sam 95% za prvo dvoje pa tako i sad planiram.
    Zato vec imam dosta dobar sistem da su mi namirnice uvijek pri ruci. Od mesa do voca i povrca...

Paola_32
    30. Siječanj 2026. 19:58

Dea, možda smiješno pitanje, ali da sad ne guglam, kako zamrzavaš voće? Za borovnice mi je jasno, ali nikad nisam kruške spremala, jabuke i slično, ima neki poseban postupak ili se samo narežu na manje kockice i spreme? 

dea3
    30. Siječanj 2026. 23:05

Paola
    Znam da sam na stranici na fejsu OD GRUNTA DO TANJURA (tako nešto, to ti je naša lokalna) našla da je netko napisao da ima kruške viljamovke sa ekološke proizvodnje. Pa sam kupila par kila...oprla, ocistila i odmah narezala na ploške...kad zamrzavaš samo je važno da si te komade odvojeno zamrzmeš jer bi ti se inaće sve slijepile...a ti npr. za kasicu trebaš par njih.
    Ja si ih pobacam po tacni, tako stavim u zamrzivac i onda drugi dan kad se stisnu samo prebacim u jednu vrecicu...
    Na taj nacin imaš odmah pri ruci sve... Ocisceno i spremno...
    A znam da su bile prefine, mekane, mirisne i sočne...

• Zana43
    [UREĐENO] 30. Siječanj 2026. 21:07

Pozdrav mame,

cestitke svima na bebicama.
    Nisam cesto pisala ali redovno sam citala.
    Nas sin se rodio 06.01. carskim rezom sa 4.4kg i 54cm kao zrela beba. 
    Sad imam pitanje za mame koje doje. Kod mene vec drugi put zastoj mlijeka/upala grudi u nekih 10tak dana.
    Prvi put sam imala u obije dojke bolne cvorove ali sanirala sam za dan. Sad samo na lijevoj strani i traje vec dva dana.
    Sinoc sam primjetila crvenilo i vruce na jednom mjestu. Jutros cijela donja strana dojke boli, crvenilo manje ali tacno se vidi krug gdje je upala.

Saniram time sto prije dojenja stavljam tople obloge, pa dojim pa hladne obloge i kupus ili  topfen/skutu. Trudim se da dojim naizmjenicno jednu pa drugu stranu i da ima bolji hvat.
    Patronazna nam rekla da je mozda zbog jezicne resice koja je kraca i da ne izvaci dobro mlijeko.
    Mene generalno boli prvi hvat kad krene sisati prvih 30 sekundi, cini mi se sve zvijezde pobrojim i cim otpusti bude lakse i ne boli.

Da li ima neka od vas problema i kako rjesavate? 
    Za sad nemam groznicu niti temperaturu. 

Hvala vam unaprijed. 
    Lg

jona30
    30. Siječanj 2026. 18:14

Meni je jako pomogla limfna drenaža dojki, našla sam video na akademiji za dojenje: https://izvor.akademijazadojenje.com/
    Ali ima i na youtubu pa pogledaj, evo jedan link, vrlo je nježno i efikasno 
    https://youtu.be/24MAkakR5k8?si=5Qu9TuWx49sG7enS

jagoda20
    30. Siječanj 2026. 21:07

U dnevnoj je 24,5 a u spavacoj mi je patronazna rekla min 22 sto se meni cini puno, smanjila sam na 21, obucem mu pidzamu i bodi dugih rukava i tanji jorgancic ispod ruku. 
    Imam dvije vrece, ali kazem nije mi prakticno bas. 

Mislim da mu bude vruce po noci, danas cu bas vise puta provjerit po noci. 

Vidim za carters, super su pidzmice. Ja sve u h&m kupila i to dobrano platila. 

Ima li tko iskustva sa h&m vrecama?

🧍42 sve u redu
    🧚44 Endometrioza, prim.sterilitet AMH 1.37 ng/ml
    - Pokusavamo od 2020.
    - 2021 OP, Endometrioza, Miom, Polipi, Jajovodi OK.
    - 08/2023 prirodna trudnoca, biohemijska
    - 2022-2024 8 embrio transfera, svi negativni
    2025 April Prag, donacija js

• jagoda20
    [UREĐENO] 30. Siječanj 2026. 20:24

Mame, u cemu vase bebe spavaju?
    Ja sam uzela dvije vrece, ali kao da upadne u njih pa ga pokrijem jorgancicem. 
    A po noci kad ga hranimo nezgodno ga je u vreci drzati za podrigivanje. 
    Takoder, kupila sam u h&m pidzamice na zipove pa mu taj zip bas smeta. 
    Imate li prijedlog?
    Imam osjecaj da sam fulnila s kupovinom.

riamaro
    30. Siječanj 2026. 19:00

Ista stvar. Vreca iz c&a ga jako nazulja za vrat, a s gate shopa neka jeftina je cak i okej, al mi nije to prakticno kad dojim stalno. 
    Pidžame su mi svi govorili da uzmem zip i to je takav promašaj na kraju.. 

Za sada smo digli temp.u stanu i oblačimo ga u pidžame koje su nam praktične. 
    Kad nam postane vruce, smanjimo temperaturu, a njega u bodi i hlacice i pokrijemo dekicom. 

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👦🏽 🩵

riamarro@hotmail.com

dea3
    30. Siječanj 2026. 19:11

Ispod kratki bodi, a gore jednodjelna pidzamica. Imam sve od prije i sve su na one "gumbice" koji se utisnu...i dobro nam je tako .nista ga ne smeta...
    Kako spava s nama u krevetu još je prekriti dekicom i to je sasvim dovoljno...
    Vrece su u ovoj fazi malo problematicne bas radi cestih hranjenja i dizanja na podrigivanje...
    Obicni smo njih kasnije koristili...ali cak i ne toliko koliko sam mislila da hocemo...
    Mozda zato jer su moji stvarno lijepo i mirno spavali pokriti dekom...

lamise38
    30. Siječanj 2026. 19:27

Carter's ima meni te najbolje na zip jer ima preko zipa zaštitu da se zakopca pa ne može smetati. Ne znam jel sam uspjela objasniti ali pogledaj slike.
    Ona je u bodiju dugih rukava i odjelce jednodijelno gumbi ili zip pokrijem ju njenom dekicom ali pazim da ne može rukama na sebe staviti, kod nas nije tako hladno za vreću a i zbog dojenja je praktičnije da nije u vreći.

peppa0
    30. Siječanj 2026. 20:19

Koliko je kod vas °C? 
    Kod nas je dan i noc 22-23, a bebaca oblacim dugi bodi+plis pidjama, ili dugi bodi+majica+ deblje hlacice+carapice. Imam punoo tankih pidjamica i hlacica koje uopce ne nosi jer je njemu hladno u tome makar stavim ispod dugi bodi i carapice. Po meni sam s time fulala kupnju. 
    Ja jos ne oblacim posebno za dan/noc. Kad spava je pokriven dekicom, ali ruke su vani i ucvrstim ju oko njega. 

Tinchy300
    30. Siječanj 2026. 20:24

Moja spava u vreci za spavanje. Ispod ima bodi i hlace i eventualno carape. Meni nije tesko dignuti ju za podrigivanje u tome. Ponoci dojim lezeci tak da mi je i taj dio  ok. Kupila sam ju j Etherealu i super mi je. Uzela sam vrecu za temp od 20 do 24 stupnjeva jer nam je tako i stanu cca oko 23 stupnja.

• eni233
    [UREĐENO] 30. Siječanj 2026. 23:02

Hej cure da vam se javim tu kad su se malo emocije slegle , uglvanom mene su porodili 23.1, hitnim carskim , jer mi je dijagnosticirana preeklamsija u trudnoći i to preko noci, mi se to desilo kako sam
    Ušla u 34 tj.. bila sam jako loše, tlak mi je bio visok dosta , a poslje carskog od stresa i svega mi je skočio 185/115, i tu mi se oštetilo lijevo oko , i do onda kreće bas tlak skakati, gore skorz , vrijednosti su bile baš lude , bila sam na infuzijama priključena 24/7, tablete ma svašta nešto .. nisam si vidjela svoju curicu 4 dana i bila sam bas loše i psihički i fizički .. sad mi se tlak krenuo napokon stabilizirati , Ali još  nije to to , pa gubim dosta proteina. Tako da smo još u bolnici do daljnjeg . Bebica moja super , diše samostalno i lijepo napreduje počela je dobivati na kilaži , pa sam ste strane mirna .. sad ju viđam svaki dan po par puta na dan i to me smiruje jako 🥹🥹🥰🥰🥰 tako da drage moje nisam ni u snu mislila da će se meni to desiti koja je cjeli život u sportu , Al eto nema pravila .. Al nema veze bitno da sam dobila jednu jaku zdravu curicu koja je predivna 🥹🥹🥹🩷🩷🩷 I zato živim sad i borim se dalje 🫂

EllaMS
    30. Siječanj 2026. 21:15

Čestitam ti od srca!!! ❤️ Žao mi je da si prosla sav taj kaos, ali mi žene smo čudo i sve ćeš ti to prevladati. Tvoja malena je sada tu. Kad se samo sjetim tamo s trakica, pa evo nas sad i na ovoj temi gdje si napokon ugledala svoje čudo. Baš sam jako sretna zbog tebe i želim ti brz oporavak, da ste brzo doma i uživate. Drži se!

👫
    36/36

Giovanna32
    30. Siječanj 2026. 23:02

Neka su otkrili i neka je sve dobro zavrsilo, s porodom i s bebom. Tebi zelim brz oporavak i da brzo dođeš doma sa svojim malim čudom. Palčići su borci, vjeruj mi, moj je doma na sigurnom nakon velikog šoka isto u 34. tjednu. 

Čestitam ti, drzi se i sretno tebi i bebi.

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

👩36
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨34
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI