Bas mi je drago da smo i dalje aktivne nakon šta smo rodile ☺️ Sara preksutra puni mjesec dana pa evo da se i mi malo javimo i updateamo 😂. Sari je pupak ispao nakon 9 dana i 2 dana kasnije počeo lagano krvariti pa smo išli na pedijatriju na dodatnu injekciju k vitamina. Mene bilo strah grčeva pa mi je patronazna rekla da ne moram davati one k1d3 kapi, pogotovo šta je primila 2 injekcije k vitamina. Ja sam joj čim smo došle iz rodilista krenula davati Waya probiotik i svejedno je imala užasne grčeve dok jedan dan nisam zaboravila dati probiotik i taj dan je bio mir tako da joj vise ne dajem i evo da se ne ureknem grčeva vise nema. Starija je bila jako zahtjevna beba, samo u rukama, spavala jedino s nama u krevetu, plakala po čitave dane, po cijeli dan sam je držala u nosiljci. Šalila sam se da ako i druga bude takva da će biti lakše jer sam već jednom prošla to, kad šipak, ovaj put još gore 😵💫. Ova mala ne želi nikako spavati nego na meni. Kad je stavim pokraj sebe i stisnem uz sebe odmah se budi tako da je po čitave dane i noći na meni. Ja sam već mjesec dana u istoj pozi, utrnulo mi je sve u zdjelici i leđima. Nema šanse da ikako drugačije spava. Muž je pokušava utješiti kad place, nema šanse, mirna je samo kod mene. Imam ravne bradavice, ona lijepo uzme i izvuče ih van, ali dok ih ne izvuče to su minuta-dvije najveće boli ikad. Isključivo dojim tako da su sva hranjenja, podrigivanja i spavanja na meni. Nemam 5 minuta odmora i pauze. Muž je preuzeo u potpunosti brigu o starijoj i kući jer ja ne znam kako ista obaviti uz nju. On počinje raditi za 2 tjedna i tako me strah kako ću ista oko starijeg djeteta, na kuću nit ne pomisljam. Bas sam loše i fizički i psihički, tijelo mi je jučer napokon otkazalo pa sam dobila temperaturu 38,5 i sve me živo bolilo. Evo danas sam već bolje. Sa starijom sam govorila da mi je njenih prvih mjesec dana najgorih u životu, sad imam novih najgorih mjesec dana. Mrzim postpartum, mrzim porodiljni, ja sam rođena za biti mama todlera i starijih tako da mi je do tad preživljavanje 😂
Ajde netko u mojim cipelama 😂 i moj nije neko cvijece. Stalno njurga i place. Al isto sam prosla s prvim pa mi sada ipak lakse psihicki pada. Kako je krvario pupak tvojoj? Mojem je isto ali nas nisu poslali nikud. Kod nas je bilo zasusene krvi unutra pa sam spricala s octeniseptom i osusila stapicem i stapic bi bio krvav ali ne jako.. sad sam se zabrinula malo
Makarena, nama su isto rekli da nsma potrebe za d3k1 jer je dobila k vitamin u bolnici i nek pričekamo prvi pregled kod pedijatra da nam kaže za dalje. Što se tiče pupka, mojoj još nije otpao, 15 dan ide, a prašila je patronažna čak s tyrosurom i još ja prolazim s octeniseptom. Nadam se da hoće uskoro. Isto je bila naka sukrvica, ali to joj je patronažna napravila i vidjela pa mi nismo reagirali jer smo mislili da bi ona nešto rekla da je loše. Čini se kao stara zasušena krv kako kaže i blondy. A tebi definitivno treba odmor da se tijelo oporavi

🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
I koliko često Sara traži cicanje? To mi je još nejasno jer od kak smo prešle samo na dojenje imam osjećaj da je moja svako malo budna.

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Nama je bilo identično tako sasušena krv u pupku, nisam ja nikad vidjela svježu krv. I primjetila sam to u nedjelju navečer, u ponedjeljak ujutro je došla patronazna i rekla da pupak ne bi nikad smio krvariti, ona ga je očistila octeniseptom i štapićem za usi i rekla ako bude ponovno da moram na pedijatriju. Popodne sam joj ponovno na bodyu primjetila sasušenu krv i u pupku i otišli smo na pedijatriju, vadili su joj krv i dali još jednu injekciju k vitamina. Jer on je kao zadužen za zgrusnjavanje krvi i ako ima krvi u pupku znaci da fali k vitamina, tako nam je patronazna rekla.
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Sara od prvog dana traži sisati svakih sat vremena. Sad ima par dana smo došle na svakih sat i pol, dva, ali to jer spava na meni. Da je spustim mislim da bi sisala 0/24. Po noći jede svakih 3 sata, ali evo sinoć je opet tražila svakih sat, sat i nešto
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Kao da citam svoju pricu. Ista stvar kod nas. Uskoro muz krece raditi i vec sad place od muke

Kao da citam svoju pricu. Ista stvar kod nas. Uskoro muz krece raditi i vec sad place od muke

Imala sam i ja takve bebe,i nije prošlo dok nisu narasli,ja sam jednostavno preživljavala te prve mjesece/godine. Plakanje mi je bila svakodnevnica i onda još kad bi negdje pročitala kako nekome beba samo spava i jede pitala bih se šta krivo radim. Rita ima kriznih trenutaka ali nije tako strašno,meni je i dalje veći problem malac od 16 mjeseci,i naravno da kao za inat plaču u isto vrijeme🤪
Mame držite se,ako imate bilo kakvu moguću pomoc ne odbijate ju u ovim prvim mjesecima.

Tko preživi pricat će 😅 jedino me tješi šta je starija najbolja i najrazumnija todlerica pa se nadam da će i ova tako. U okolini svi koji su imali super mirne bebe došlo im je na naplatu kad su bebe postali todleri pa se tješim da valjda naprave zaokret za 180° s godinu dana 😅
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Hm ne znam, ako se opet pojavi krv tako sasusena onda cu ici doktoru. Sad je par dana sve u redu. Koliko vam dobivaju na kilazi dojene bebe? Moj isto sisa dosta cesto i to mu se vidi i na kilazi. Dobio je kilu u 20 dana 😅
Mojem je krvario pupak drugi dan kako je otpao i poslala sam sliku patronaznoj jer je bio vikend i rekla je da je to ok. Meni se cinilo da nije ok, ali valjda ona zna. 2 dana nakon toga smo imali cijepljenje i pitala sam tamo njih u bolnici i odmah su lapizirali i rekli da ce nastati granulom, da je takav pupak. Pa eto, mozda je bolje provjeriti s jos jedne strane da budete sigurne.
Mojem je krvario pupak drugi dan kako je otpao i poslala sam sliku patronaznoj jer je bio vikend i rekla je da je to ok. Meni se cinilo da nije ok, ali valjda ona zna. 2 dana nakon toga smo imali cijepljenje i pitala sam tamo njih u bolnici i odmah su lapizirali i rekli da ce nastati granulom, da je takav pupak. Pa eto, mozda je bolje provjeriti s jos jedne strane da budete sigurne.
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Ima netko možda Braun toplomjer 7 i isplati se dati tolike novce za njega ili je dovoljna 3? Ako imate neku drugu preporuku, može i ta opcija, vidjela sam da svi hvale taj Braun. I je li precizan?
Mi imamo 7, nama bas i nije precizan 😕 s njim provjerim je li ima temperature, ako pokaže da ima onda mjerim običnim toplomjerom da vidim kolika je točno. Znam da ga svi hvale, ali nama se nije bas pokazao
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Ne znam koji imam,pretpostavljam da na ušni misliš? Ja nisam tako zadovoljna jer znam odstupati dosta,ok mi je za noć čisto da pratim jel pada temp a za ove naše male je najpouzdanije mjerenje u guzi

Ja sam čitala da sve to nepouzdano i imala sam s sinom u početku iz Dm-a običan digitalni koji jako fulao.
Kupila zamjenski za živin i s njime mjerila u guzu do 6 mj starosti a od onda pazuh. Tako ću i s malom. Nekako tome najviše vjerujem.

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026
Hvala za info. Da, da, mislila sam za uši. Mislim da ću možda onda samo trojku uzeti da bude za provjeru kako Makarena kaže, pa ako bude potrebno dodatno s običnim za guzu. Da je ne mučim odmah s guzom, dosta mi je nemirna kod presvlačenja pa ne znam kako bi joj to bilo. Ima li možda netko kakav kod za ljekarnu? Bilo koju online.

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Oprostite što se ovako ubacujem, ja sam s proljetnih beba pa pratim s vremena na vrijeme vas da vidim što me čeka 😂 Toplomjer Braun 7 imate na Amazon.de za 40€, a iznad 49€ je besplatna dostava tako da se stvarno isplati, ja sam baš neki dan naručila 🤗
👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
dr. V + Repromed
9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️; 01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
Poliklinika IVF
04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
06/25 histeroskopija ✔️; 07/25 FET, beta 9dnt 193, 11dnt 480; UZV 6+1 ❤️
Sage, hvala ti, ovo je odlična informacija, duplo jeftinije nego kod nas. 😊

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Cure vidim da smo sve manje vise u istim problemima bez obzira dal nam je prvo dijete ili ne.
Makarena kao da citam svoju pricu. Stalno je na cici. Jucer je opet jako plakala zbog grceva. Bas mi je to uzasno. Nisam joj pocela davati babytol d3k1 bas zbog toga tak da ocekujem od pedice da ce prigovarati.
Porod se lako rijesi i odradi, onda nakon nas sve ceka period nesigurnosti i nemoci i hrpa problema. Al i to ce proci. Super kaj smo si ovdje podrska. To mi stvarno puno znaci.
Paula nama je braun super.
Ja nisam nikome davala taj babytol,nikad pedica nije radila probleme a prije toga nije ni bilo pa vidi čuda sva su mi djeca živa i zdrava. Vitamin k ima svrhu kad se daje odmah u prvom danu ovo sve drugo nema potrebe,naravno to je moje mišljenje i ja nisam nikome davala. Što se tiče pupka ja se sjećam da je nama patronažna govorila da je normalno da curka još neko vrijeme i da bude sasušene krvi tako da evo ne znam.
Da super je da smo si podrška ovdje,jedino me živciraju reklame i što su komentari ispod,nekad se izgubim dok nađem di je tko šta pisao😜

Hvala ti lamise za ovaj komentar, baš mi je to trebalo da mirnije dočekam patronažnu u petak. Ima li možda netko kakav kod za popust u bilo kojoj online ljekarni?

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

Pozz i od mene koja jos cekam svoj termin, psihicki mi je malo lakse, ima gorih i boljih dana
Narucila sam se na razgovor s psihologom vezano za taj moj strah od TREĆEG poroda😅 dobila termin iducu srijedu pa ću javiti sto kaze bas
Osjećam se kao neka luđakinja ali evo par poznanica mi je reklo da im isto nije bilo svejedno no mislim da su moji razmjeri straha malo HC.
Draga zabrinuta mama, oprosti mene nije bilo nekih dva tjedna skoro nakon poroda pa nisam uspjela pohvatati o kakvom se točno strahu radi? Od komplikacija ili nešto drugo? Nadam se da će ti psiholog pomoći. Meni je žao da nisam išla jer sam bila u totalnoj panici, a nisam to očekivala.

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Žao mi je da je strah u tolikoj dozi prisutan ali drago mi je da si toga svjesna i da se time baviš. Nadam se dq ce pomoci razgovor🥰

Da, u trudnoci je bio strah hoce li sve biti ok s bebom i to, pa sam tu obavila prenatalni i fetalnu eho
Kad sam vidjela da je tu sve ok poceo je moj strah od komplikacija na porodu
Iako znam da sam imala dva vaginalna uredna poroda prije, trigerirao me neki video na instagramu koji sam vidjela gdje je porodilja umrla i to je bio pocetak ove moje ludnice.
I ja se iskreno nadam da cu se primiriti do poroda
Ima dana kad mi bude ok, pa se sjetim opet i proplacem, budem neraspolozena itd

Kužim te skroz, grozno je kad te uhvate crne misli, ali vjerujem da će ti razgovor sa psihologom pomoći. Super da si krenula prije samog poroda. Držim fige da bude bolje 🤞🍀

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

Ljekarna vaše zdravlje od sutra kod za popust MKM25
Ne znam jel ima još neki kod da vrijedi danas

Da li koja od vas kada se izdoji ima malo mlijeka, a cujem bebu kako guta ali i skuzila sam danas kada je jeo kao da mu je ili slabo moje mlijeko ili kao da ga malo ima..Ponudim mu obe dojke i cim se uspava i da ga maknem on pocne plakat i odbija sisu pa sam mu dala dohrane 60ml i to je pojeo bez problema i odma spava..Jel mozda problem sto ga na neki nacin brzo maknem, ali kada vise ne vuce i ja pomislim da se najeo?.
Takoder kad se izdojim jedva iz obe dojke ukupno izade 60ml…
Ako mi moze koja pomoc, jer ne bi htjela da prestanemo dojit ako se moze nekako spasit??Da se vise puta dnevno izdajam ne znam vise, sve mi je ovo novo…A dohranu sam mu uvela samo navecer prije spavanja, jel moguce da je zbog toga?
Naravno ako nema spasa, nastavit ću s dohranom, samo da se ne mucimo oboje..
Kažu da slabo mlijeko ne postoji,moguće da se ne najede jer nakon otpusta mlijeka u početku im ide brže a kasnije se treba malo potruditi da bi se nacicali i došli do masnijeg zasitnijeg mlijeka. Također kažu da izdajanje nije mjerilo koliko mlijeka ima i da beba uvijek može više izvući ali ja poučena svojim iskustvom se tu nebi baš složila jer točno skužim da mi vuče u prazno i kad stisnem nema ništa. S obzirom da sam se izdajala skoro 3 mjeseca sa malim uvjerila sam se u svoje kolicine mlijeka,u početku kad sam tek krenula iz desne bi jedva bilo 20/30ml iz lijeve uvijek više. Nakon nekoliko dana ustrajnog izdajanja(te prve dane sam čak i na 2,2i pol sata se izdajala i kad nrbi išlo više ništa još po par minuta u prazno) količine su se konačno povećale,ujutro bi uvijek najviše izdojila. E sad,može probat nakon dojenja nekoliko dana još izdajalicom pa da navučeš veće količine mlijeka ili mu nuditi dohranu kad vidiš da je nezadovoljan. Sve ovisi kakve stavove i želje imaš oko dojenja. Možda je samo skok u razvoju pa traži više.

Koliko ti dobiva na tezini i koliko ima mokrih i pokakanih pelena? Ako je to sve uredno nema potrebe za dohranom. Ja vecinu koje znam da su tsko krenule s fohranom du ubrzo zavrsile s dojenjem.. ali kako je receno vec u komentaru sve ovisi o tvojim stavovima i zeljama oko dojenja. Svakako ako u jednom podoju dajes obje dojke iduci pocni s onom s kojom si zavrsila prethodni da pomognes da dodje do masnijeg mlijeka. I da. Slabo mlijeko ne postoji🙂
I ja stalno razmisljam dal joj je dovoljna cica al ona meni ne zeli bocicu. Imamozraz lica kao da joj drek dajem. Uzas.
Ja sam se sa prvom kreci puno izdajala po danu i jednom po noci i rasla je kolicina mlijeka. Na pocetku je to bilo nes sitno dok nije doslo do normalnih kolicina. Imam frendicu koja je cijelo vrijeme dojila malog i uvijek je super dobivao na tezini a nije mogla nis izdojiti. Bebice si super povuku same vise nego sto mi mozemo izdojiti. Kad mu ponudis dohranu izdoji se do kraja.
Isto tako ja sam i dojila prvu kcer 18mj i davala joj izdojeno i AD tako da eto ne znaci da ces prestati dojiti ako das dohranu. Sve naravno ovisi o tome sta bi ti htjela i sto ti je najzgodnije. U svakom slucaju najbitnije je da je beba sita, zadovoljna i da napreduje. Drzi se. 💕❤️

Hvala puno na odgovorima!
Htjela bi dojit da, ali opet se bojim da je nezadovoljan…Danas je cak dobio i grceve, sav je nervozan i probudio se u 6 te od tad ak je odspavo ukupno sat vremena, ima bas lagan san..
Ima 3950g i poslije svakog sisanja on kaka te ima vise od 6 mokrih pelena…Skuzila sam da bas kako ste rekle cim treba vuc malo jace on je onda sav nervozan..A u pocetku ide brzo i cim ide sporo pobuni se, mozda je stvarno do toga..Valjda bude sve okej, posto mu je kilaza super jer je otpusten doma sa 3260g..

Ja sam jucer kroz dan izdajala, on je meni jeo 80-100ml i tako 3x u 3h i onda bi tek odspavao 3-4h u komadu. Moj je star 2tj. Iz jedne mi ide duplo brze izdajanje. Inace dojim i nemam pojima koliko pojede. Nervozan je kad doji na ovu sporiju jer mu teze ide. Ja dajem jednu po podoju, ali ako vidis da trazi, onda das obje.
Da li tih 60ml izdojis nakon sto dojis ili kad? Kolicinu mozes povecati da izdajas u prazno nakon sto je on svoje posisao, ali i izmedju podoja. Ali najbolje da njega cim vise stavljas. Koliko cesto doji? A vidis po bebi ako ne zeli spavati, ako je nemirna i nervozna.

Koliko ste krvarile nakon poroda i kad ste isle na prvi pregled? Ja jos imam neko oskudno krvarenje,a vec za tjedan dana bih trebala na pregled.. ne znam je li mi ipak rano za otici 🤷🏻♀️
Ja se jos uvijek cistim i ne znam koliko ce to jos trajati. Realno bi trebala za 2 tjedna na pregled (6 tj od poroda) al mislim da cu malo kasnije tj kada mi zavrsi ti ciscenje jer mi je glupo tako doci ja pregled.

Uvijek sam išla nakon 6 tjedana,eventualno ako nisam na vrijeme zvala pa koji dan više ali trebalo bi otici svakako da se vidi stanje. Nisam nikad za to vrijeme više krvarila. Sad je onako cijeli dan ništa pa malo bude jače u nekom trenutku,ili cijeli dan po malo i tako.

Meni je kao stalo pa je jučer opet bilo nešto malo. Mislim da ću ja ići s 8 tjedana.
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Cestitam i brz oporavak ❤️🎀

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Meni je jučer bio koma dan. Prvi kako je muž krenuo radit i totalni raspad sistema. Mala je sve ove dane bila stvarno ok,nije bilo previše plakanja a jučer je samo ujutro odspavala 2 sata u komadu i do 18 negdje ona meni nije sastavila 10 min u komadu,više nisam znala šta bi sa njom. Mali svaki put kad bi nju uzela poludio. Sreća najstarija je došla s faxa oko 14 pa mi je pomogla inače bi skrenula totalno. Bit će ovo izazovno. Nadam se danas mirnijem danu.
Meni je točno takav dan danas, evo sad sam ju upravo uspjela staviti kratko kraj sebe na krevet da odspava i već se budi. Taman je lijepo papala i tad bi inače malo odspavala, ali došla nam je patronažna i kao da joj je to nešto poremetilo jer je od 10 ujutro samo nosim, pa cica pa sve pobljucka, pa opet cica i tako u krug. Čini mi se da nije gladna, nego premorena, a ne mogu je uspavati. Malo zaspi kad ju nosim i čim ju polegnem plače. Ne znam koliko uopće smije proći da beba ne odspava, ovo mi se sad već predugo čini da je skoro tri sata budna uz malo spavanja na meni.

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
A njima je malo potrebno da se poremeti sve. Nadam se da ti je uspjela odspavat. Moja je danas malo bolja nego jučer ali ju muči neš,rekla mi da je probava u pitanju.

Ja jedva preživljavam s njih dvije i mužem doma, ne želim znati kako je tebi 😅
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐

Drage cure, javljam da sam jucer rodila. 🥹🩷
Ujutro su mi krenuli lagani trudovi na svakih 10 min i ispadao je sukrvav sluzni cep. Odmah smo otisli u rodiliste jer sam se prvi porod otvorila 6 cm bez da sam i jedan trud osjetila. U 6:30 smo stigli u rodiliste, trudovi na 5 min i bila sam otvorena 5 cm. Dali su mi klizmu i kad sam se jos cistila u wc-u krenuli su jako bolni trudovi i nagon na tiskanje. Pukao je vodenjak i tad sam ih pocela dozivati u pomoc. Nastala je opca panika, jedva su me stavili na stol i jednom sam stisnula i u 7:30 nasa djevojcica je bila vani. Muz je cekao ispred radaone i nisu ga stigli pustiti unutra koliko se sve brzo odvilo. 🫣 Moram priznati da je bilo puno intenzivnije i bolnije nego prvi put. Malo sam pukla i zaradila par savova.
Elena je zdrava i predivna djevojcica, teska je 3560 grama. 🌸 Jucer je prespavala cijeli dan, danas se ne skida s cice. Bez obzira na skoro 3 godine dojenackog staza, podoji su mi za sada dosta bolni i nadam se da ce sve uskoro doci na svoje. 🙏🏻
Sretno curama koje tek trebaju docekati svoje bebice! 🩵🩷
Čestitam od srca i želim ti brz oporavak! 🥰❤️

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Čestitam i brz oporavak želim 💪

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026
Cestitke, brz porod! 😃
Mene zanima do koliko cm oni daju tu klizmu?
Ja sam dosla s drugim 6 cm i davali su, rodila sam u roku sat i 5 min od zaprimanja ( klizma je u tom roku odradena)
I nije bila dobro ni odradena jer “nisam stigla”
Znam da sam malo i po stolu za vrijeme tiskanja pa su rekli da su navikli
Al me bas zanima do koliko cm fosaju jer realno neki se od 6-10 otvore brzo

Ja sam na prvi porod isto dosla 6 cm otvorena i dobila sam klizmu. Sa mnom u sobi su cure koje su dosle manje otvorene i njima nisu dali. Ne znam kojom logikom se vode 🤷🏻♀️

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️
Čestitke od srca, brz oporavak mami i sve najbolje Eleni. 🩷🩷🤗

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️
Pitanje za vas koje isključivo dojite i za vas koje kombinirate dojenje i izdajanje 😂
Ako isključivo dojite, kako se organizirate s vremenom? Moja doji svakih sat i po, ne znam kako se organizirati za ista, npr. onaj pregled sa 6 tjedana. Podojim je prije pregleda i onda netko mora ići sa mnom i paziti bebu dok čekam jer šta ako je gužva i ona ponovno ogladni? Kako izdvojiti vrijeme za sebe, kavu s prijateljicama, trening, frizera, bilo šta? Ili moram prihvatiti da sljedeću godinu nisam osoba nego krava muzara? 😅
Ako bih se izdajala da joj netko može tu i tamo dati bočicu ne znam kakav bi raspored trebao biti, strah me da ne dođe do hiperprodukcije? Izdajam kad ona jede ili u neko drugo vrijeme? Dojku koju je sisala ili drugu? Najbolje su Dr. Browns bocice? Ima ih gdje kupiti osim na internetu? Kako onda s tim mlijekom kad ga odmrznem, koliko može stajati, kako ga zagrijati ako smo van kuće? Imam sto pitanja, prva je bila na adaptiranom pa mi je sve novo 😅
Sad ne spadam u ovaj opis ali prvih petero bilo je isključivo dojeno i da ja sam nekako prihvatila da sam "krava muzara" i gdje ja tud i beba😂eventualno neki kraći izlazak do sat vremena kad sam bila sigurna da su dobro nahranjeni,ali meni je to sve bilo stresno jer se ionako nisam mogla opustiti.

Ja sam s prvom iskljucivo izdajala, to je isto bilo zahtjevno jer nikud bez izdajalice...
Sad se potajno nadam dojenju, uzela sam si onu haaku jer kad sam imala pokusaje s prvom, iz druge dojke je curilo mlijeko koje mozes skupiti. U frižideru ti moze stajati 3, 4 dana, ja sam pisala datume i grijala doma u grijaču, vani u šalici s toplom vodom. Na sobnoj temp ti moze stajati do 5 sati pa ga malo zagrijes za jelo. Ovo iz frizidera si prenosis u termo torbici da bude hladno i zagrijes. Smrzavala nisam, sve je islo u obroke.
Dr Browns bocicu i dudu sam sad uzela po komad da imam u pripremi iz online apoteke vaše zdravlje, dosle su za 2, 3 dana.
Meni je ovo prva beba i ne znam još reći kako će biti, ali kako trenutno samo dojim, u planu mi je gdje god ćemo ići, ako će imati potrebe, dati joj cicati i staviti preko maramu za dojenje. Je li to izvedivo, nemam pojma, ali takav mi je plan. Imam izdajalicu sano kad ću nekud sama morati ići i onda ću koristiti Dr. Browns, za nju garantiram da su mi pomogle da beba opet cica nakon što je u bolnici odbijala zbog toga što su joj davali bočicu iz koje je praktički samo teklo.

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Hahaha a prihvatimo cinjenicu da smo krave muzare. Meni je prva bila na svemu pa sam se mogla odvojiti. Sad vjer to necu moci. I niti ja ne znam kako cu odraditi pregled. Dok sa autom dodjem do ginica (zivim u zgu) pa dok dodjem na red i onda natrag doma.
Dr brows sam i ja nasla na netu. Imas na iherb, jeftinije mi se cine od ovih u ljekarni.
Ja sam sa prvom izdajala obje cice umjesto dojenja, znaci preskocila bi to dojenje i dala bocicu. Imala sam zalihe u frizideru.
Al ti mozes nakon dojenja izdojiti ostatak ako kaj ostane.
Zamrznuto mlijeko trebalo bi staviti u hladnjak na period od 24 sata kako bi se postupno odmrzlo. Nakon odmrzavanja, zagrijati ga treba kao i mlijeko koje je bilo pohranjeno u hladnjaku. Takvo odleđeno mlijeko ne smije se ponovo zaleđivati. Prema riječima dr. Milevoj-Ražem, preporuča se mlijeko staviti u sterilne plastične bočice ili vrećice. Tako pohranjeno u zamrzivaču majčino mlijeko može biti najduže 6 mjeseci, a u hladnjaku 24sata.
Ja sam van nosila AD. Mozes recimo uzeti termisicu vrucom vodom i neku posudu pa tako zagrijati izdojeno. Sad jedino ne znam dal bi bilo sta izdojenom ak nije neko vrijeme u frizideru.

Izdajas se kada bi ona inace sisala
Ja sam se iskljucivo izdajala
Svaka 2h na picetku dok su cesce jeli, kasnije svaka 4 cca
Onda sam vec lagano ubacivala AD pa sam i tipa avakih 6h, ali ja sam imala hrpu mlijeka, tipa svakih 6h bilo je 250 iz svake.
Izdajala sam se 5 mj i vise mi se nije dalo
( pocelo biti vruce vani, nije moglo bit dugo na sobnoj, nije mi se dalo zagrijavat, a izdajatimi se svakako vise nije dalo jer smo s kasicama krenuli vec s 4 mj lagano)
Ugl da ti se ne upale ak tak ides negdje trebas se izdojiti kad bi sisala cca
Ja sam znala nosit izdajalicu npr s curama na veceru/druzenje pa bi to pbavila u autu/wcu🤣
Nije drama ni ak prode sat dva kasnije al sad kad si tek na pocetku vrlo brzo se “upale”

Hahah a ok mi je vuci je svugdje sa sobom, ali evo na preglede kod doktora/ginekologa/zubara mi je bas glupo nekako. Ostalo ću se pomiriti nekako da ne mogu sad neko vrijeme. Imam doma i haaku i dvije izdajalice od prve trudnoće, ali još nisam koristila 🙈. Ništa, nabavit ću jednu-dvije dr. Browns bocice ako se nekad poželim izdojiti i otići 3 sata negdje bez nje 😅
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Ja imam baby moov termosicu koja je ujedno i grijac za izlaske.

👫
36/36
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji