Ima li koja borbu s hemeroidima i sto preporucate? Uzasno me boli i svaki dan je gore, stavljam hladne obloge i neku mast po preporuci susjede ali sve je gore, sad mi je samo u glavi kako cu roditi s tim
Meni je nakon prvog poroda puno pomogla krema Hemopip plus. Nisam mogla sjediti uopce zbog hemeroida kad sam dosla iz rodilista i bas me spasila ta krema.
Sad su mi isto malo izasli u zadnjih par tjedana, ali nije ni bolno ni neugodno za sad, samo ih osjetim kod brisanja. Nakon tusiranja namazem Vulvalicious od Biljkoljupke i cini mi se da ih on drzi pod kontrolom. Za iza poroda sam si kupila taj Hemopip plus i nosim ga u rodiliste. S njim se moze mazati i nakon epiziotomije.

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️
Ja ih imam. Mazem Hemopip i mlaki tus.. gledam da ne stvaram pritisak na njih.. a kako se sad cistik u beba se spusta, meni bas iskoce.. uzas

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Imam ja, haos. Doktorica propisala Scheriproct mast i cepice na bazi kortizona, nisam primjetila da je nesto posebno pomoglo, mozda malo. Dugarica mi rekla neki recept:
Ogulkti i izrendati malo bio krompira, natopiti u maslinovom ulju, staviti na gazu ili pamucnu krpicu i priviti na bolno mjesto pred spavanje.
Poslije prvog privijanja, vratilo se sve unutra. Ali naravno opet preko dana tj poslije stolice izadje malo, ali ne boli niti krvari vise. Tako da sad kombinujem tu mast i navece krompir kad primjetim da su iskociti vani, ali vise krompir.
Mislim da ce tek da se povuku kad prodje porod i ne bude tog pritiska vise.

🧍42 sve u redu
🧚44 Endometrioza, prim.sterilitet AMH 1.37 ng/ml
- Pokusavamo od 2020.
- 2021 OP, Endometrioza, Miom, Polipi, Jajovodi OK.
- 08/2023 prirodna trudnoca, biohemijska
- 2022-2024 8 embrio transfera, svi negativni
2025 April Prag, donacija js

Poliklinika IVF - ICSI 1/1
1. Trudnoća❤️
Cao zene, mislim da sam pogrijesila temu ali nadam se da cete mi pomoci,
Uglavnom noc prije nego sam trebala dobiti imala sam odnose i prokvrarila sam, mislila sam da sam dobila al odmah sutradan nije bilo nista vise ni ostak te noci, samo bi budi ko neki smedji iscjedak manja kolicina, nakon dva dana sto nisam dobila uradila sam test i bio je negativan onda uradim nakon 5 i on negativan a i dalje nema nista, odnose opet za novu g, opet samo nakon prvog odosa krv ostala na njemu🤡 i opet nista i uradim jucer opet test i samo blago blago ljubicasta crta, tp je znaci nakon 12 dana kasnjenja, sinoc opet odnos, opet krv
Danas nista. Nadam se da ste me uspjele razumijeti da li se nekoj nesto slicno desilo?☹️
Hej, najsigurnije ti je izvaditi betu pa ćeš odmah znati na čemu si 🙂. Možda je bila kasnija ovulacija, možda kasni iz 100 razloga, a možda je i trudnoća. Najbolje ti je posjetiti ginekologa, mi ovako preko ekrana nažalost ne možemo znati u čemu je stvar. Sretno! 🍀
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Da, najbolje otici izvaditi betu.
Koliko ja znam, test na trudnoću ne može biti lažno pozitivan, ako je i blaga crta, znaci da je pozitivan.
Moze biti samo lazno negativan, ako si ga prerano napravila.
Ali kako ti kažu cure, najsigurnije kod kod ginekologa i vadit betu, on ce pogledati i zasto krvarenja ako mislis da nije menstrualno krvarenje.
Drage mame, nova sam i ne znam dal se nalazim sa ovim pitanjima na dobroj temi ali barem je beba zimska. Pišem malo duži post.
Imamo bebicu staru 8 tj i muku mučimo od prvog dana sa hranjenjem, bljuckanjem, refluksom... Da li je koja mama imala isti problem i kako ga je riješila? Povišeno uzglavlje, 20-30 min u uspravnom položaju nakon hranjenja, manji ali češći obroci...sve to je već primjenjeno i opet ništa. Isključivo smo na Hipp AD, prvo smo krenuli sa PRE pa prema preporuci pedijatrice uveli Hipp 1 jer je gušći koji nam nikako nije odgovarao i sad, kad je stvarno zakipilo, prešli smo na Hipp AR.Trenutno je četvrti dan kako ga koristimo ali jučer navečer je izbacila van (u 5 ogromna mlaza) sve kaj je popila kroz cijeli dan a ako ne i od dana prije. Osim toga, njoj ni 180ml svaka 3h nije dovoljno a mjerica za njezinu dob je 90-120ml svaka 3-4h. U početku sam mislila da sam napokon rijesila problem i da bude sad sve u redu kad me ono jučer bas izbacilo iz takta. Da li postoji mogućnost da joj ne odgovara Hipp? Svakako sutra planiramo posjetiti pedijatricu, vjerujem da nas bude skinula s Hippa i uvela nam novo AD ali me zanima da li imate iskustva sa takvim situacijama, učestalim bljuckanjem i kako se nosite s time?
Stresno je i to da se ne mogu posvetiti vježbicama koliko bi trebala jer kad je u tom položaju npr u baby gymu sve joj se digne gore, i uglavnom smo od flašice do flašice i spavanje.
Od rođenja slabo dobivamo na težini, dosta smo pale kad smo izlazile iz bolnice i jedva smo nekak povratile porođajnu težinu i jos doštukale malo gore (trenutno smo na 4300).
Svaki savjet je dobro došao. Zahvaljujem.
Hej, nemam savjet jer nisam bas stručna. Moja prva je bila prvo na Nan AR pa smo prešli na Hipp AR jer je jeftiniji, oba je super prihvatila i pomogli su kod refluksa. Savjetujem ti da se učlaniš u FaceBook grupu “Adaptirano mlijeko - uvođenje i prehrana” meni je puno pomogla, možeš postaviti tamo pitanje, tamo su bas stručni i mislim da ćeš dobiti konkretne odgovore. Sretno, da šta prije prođe, nema goreg nego kad se dijete pati, a ti ne znaš kako mu pomoći. Nadam se da ćete ubrzo shvatiti u čemu je problem ❤️.
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Smanjite mililitre i nudite cesce , a manje.. mozda ju muci nesto drugo, a mislite da je gladna.. 180ml je jako puno.. naravno da ce ici sve u mlazu kad joj je zeludac krcat

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Potpisujem što kažu Makarena i Timi95. Meni se prva beba isto dosta mučila s bljuckanjem, refleksom i grčevima neovisno je li pio AD ili moje mlijeko, baš je bilo teško to gledati. Znalo bi mu mlijeko i na nos izlaziti. Pio je Novalac plus, pa poslije Nan AR od kojeg mu je bilo još gore. Bili smo i u logopeda gdje je otkriveno da mu je slaba funkcija jezika i skraćen frenulum. Pedijatrica nije htjela da mijenjamo mlijeko jer je super dobivao na težini tako da je ostao na Novalac plusu, a tegobe su se smanjile same od sebe s 4-5 mjeseci, a skroz nestale sa 6-7. Ne zamaraj se što ne vježbate puno na podlozi (osim ako beba nema neki dijagnosticiran problem), u toj dobi je normalno da ih se stalno nosi i tješi, a na podlogu koliko stignete, sve oni to savladaju. Moj je bio doslovno par puta dnevno po par minuta, nedonošče, pa je sve uhvatio kao terminska djeca bez ikakvog posebnog truda. Ali zato nas je hranjenje prvih par mjeseci smatralo, nadam se da će sad s drugim bit bolje.

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
05/25 ➕
Ufff iskreno i meni se 180 ml čini puno previše. Moja beba će uskoro mjesec dana, ali mi smo na 100 ml po obroku. Probaj nuditi manje, a češće. Probaj također pogledati PBF ili paced bottle feeding da ti beba sto sporije jede. Radiš pauze, pa da podrigne u pauzi. Nije beba uvijek gladna kad pokazuje te neke znakove, ponekad bi se tješila na sisi samo. A kad je na bočici treba znati prepoznati kad je gladna, a kad bi neku utjehu. Možeš ju ponuditi dudu na kratko, pa vidiš da li je to zadovolji. Možda joj ne paše dohrane. Probaj prvo neke sitne stvari promijeniti da vidiš koliko ima efekta

👫
36/36
Rekla sam pisati kad rodim koji ulošci su mi bili bolji,definitivno preporučam od Abene maternity postpartum pads,odličan uložak,dugačak a širok i lijepi se za gaćice,babyono me nisu baš oduševili. Ja sam ih kupila na simbex web shopu https://webshop.simbex.hr/ulosci-abena-maternity-pad-a-15/3814/product/
Također frida mom bokse odlične,puno bolja i udobnija opcija od onih mrežastih.Za grudi koala štitnici i multi mam komprese odlična kombinacija i riješili mi ranice ii ragade odmah u početku tako da već 3 dana nemam potrebu išta stavljati.
Ja sam bila naručila sa stranice Svijet beba,imali su nekakav popust na sve pa sam od tamo.

Samo da javim da sam od sinoc u bolnici.. jucer cijeli dan sam imala stezanja, oko 15h krv i isla sam u bolnicu. U 18h sam dosla ctg ocitavao blage trudove, otvorena 1,5cm.. poslana setati i nakon 1,5 na pregledu 3cm.. u rađaoni sam dobila oko 22h jake trudove, a u 23h poslana u sobu spavati da se ne mucim dok ne krene kako treba.. i nakom ponoc sve staje.. istusirala sam se i legla, zaspala na 2-3h i u 5h me budi bol, tako da je opet krenulo.. nadam se da je sad to to...bila sam jako umorna pa je tijelo napravilo pauzu..
Sretno 🍀

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026
Nadam se da ćeš brzo da se ne mučiš dugo! Jesu ti i ostali porodi trajali ovako danima ili te to samo ova bebica odlučila namučiti?
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Inace nemam svoje trudove.. uvijek drip i busenje vodenjaka.. a sad jos nista ne poduzimaju.. sinoc sam ih imala, mogla sam vec roditi, ali ne, htjeli su da odmorim i sve je stalo.

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Javljam da je moj princ stigao jucer 💙
3,3kg i 51cm.
Pukao vodenjak, na pregledu 4cm, malo su jos cekali pa na drip jer moji trudovi nisu bili dovoljno jaki. Ubili me ti trudovi na dripu, nisu me stedili, ali osim toga, dobro sam prosla. Malac je prav i zdrav.
Sretno svima koje jos iscekujete svoje bebe🤞
Cestitam i brz oporavak zelim ❤️

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Čestitam i brz oporavak želim 💙

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Čestitam i brz oporavak želim 💙

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Čestitam! Brz oporavak želim!
I meni je prvi sin jedini rođen na termin i jedino taj porod bio da mi je pukao vodenjak.

Čestitke i brz oporavak ❤️❤️❤️

👩36
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨34
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Čestitam!😀😀

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
05/25 ➕
Cestitam! Mene isto taj drip uništio, moji trudovi su bili podnošljivi 😅 Brz oporavak ❤️
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Cestitam i brz oporavak! 🥰💐

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️
Čestitke! Dobrodošao mali dječače, a mami brz oporavak 💐

34+1 tt - 24.10.2025.
Cestitam Timi 🙏🏻, Peppao sretno! Sad ce to- da bude brzo i sve ok🤞🏼🤩

Cestitam Timi 🙏🏻, Peppao sretno! Sad ce to- da bude brzo i sve ok🤞🏼🤩
Peppao je rodila ne Timi 😀

👩36
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨34
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Ja sam jos u komadu 😂😂

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji