Evo i mene s pregleda
Iduci 20.1
Sve ok i dogovara mjerama, dovoljno plodne vode
Malac 1700g po procjenama, glava dolje
Danas da, valjda necu upadati vise u neke dubioze, pogotovo kada stigne nalaz ( nadam se dobar)🙏🏻
Dr mi je rekla cak da mogu lagano spremati torbu, s obzirom da sam prethodne trudnoce prenjela i rodila s 41 oboje, nisam mislila, ali nakon jucer i rodenja Gorana s 34+ bome cu ju pripremit pa nek stoji😃

Ma odlično, sad se pokusaj primiriti u glavi 😇
Zasto dr misli da bi mogla spremit torbu?
Moja je spremna od prije 30tt, al ja sam na mirovanju 🫣
Ja se nadam prebacit Novu, iako mi je kcer rekla da bi ja mogla na doček u bolnicu kad sam se zezala di idemo na
Staru 😅
Ovaj moj zadnjih dva sata ko da se rastegnul u trbuhu, lupa me od rebra do rodnice. Al dobro, bar sam se istusirala, depililrala i oprala kosu 😂
Ma odlično, sad se pokusaj primiriti u glavi 😇
Zasto dr misli da bi mogla spremit torbu?
Moja je spremna od prije 30tt, al ja sam na mirovanju 🫣
Ja se nadam prebacit Novu, iako mi je kcer rekla da bi ja mogla na doček u bolnicu kad sam se zezala di idemo na
Staru 😅
Ovaj moj zadnjih dva sata ko da se rastegnul u trbuhu, lupa me od rebra do rodnice. Al dobro, bar sam se istusirala, depililrala i oprala kosu 😂
Moja dr ti je takva da uopce nema evidentirano da sam ja prenjela obje prethodne
Nakon sto sam se na to- mozes lagano pripremat torbu pa nek stoji- samo nasmijala i napomenula da sam presla termin
Onda je rekla- a onda mozda docekas i osmi mart😂
( termin mi je 27.2)

Ja sam isto spakirala torbu oko 30tj, sad samo brisem prasinu s nje 🙉
Koliko godina ti imaju starija djeca? :)
Evo spakirala i ja jos samo moram ubacit nesto za grickat😂
5,5 i 4,5 su sada😃

Moja dr ti je takva da uopce nema evidentirano da sam ja prenjela obje prethodne
Nakon sto sam se na to- mozes lagano pripremat torbu pa nek stoji- samo nasmijala i napomenula da sam presla termin
Onda je rekla- a onda mozda docekas i osmi mart😂
( termin mi je 27.2)
Aha, onda okej, ja sam mislila da je nesto vidjela da bi moglo naslutiti da se dešava.
Bolje da je ona "takva" nego da ima razloga.
Bome, ti mozes i do tad dogurati onda 😁

Evo i mene iz TA... Beba aktivna, sve dobro. 2800 g, ali je na zadak. Naručili me 7.1. u rađaonu na vanjski okret. Ako se ne okrene idem za 2 tj. na carski. Ima li koja iskustva s vanjskim okretom?
Jel se okrenula na zadak ili je bila cijelo vrijeme?
U Osijeku neki doktori to rade i nekima se predlaze, ovisi o velicini bebe, velicini trbuha odnosno ima li mjesta, tako mi je primalja objasnila.
Ja sam osobno rekla da bi odbila ( mene strah duljine pupcane i tih okreta nekako mi to nije prirodno) racunam ako je tako namjesten tako ocito mora biti iz nekog razloga, ali to je samo moje misljenje, kod nas se moze odbiti i dosta ih odbije

Nemam iskustva ali nisam sigurna jel bi pristala,iako strah me oduvijek bilo carskog pa možda bi i probala ali evo ne znam. Sretno u svakom slučaju i da bude sve ok.

Ja isto ne bih pristala na to, pročitala sam svakakvih negativnih iskustava s tim vanjskim okretom. Isto smatram da postoji razlog zašto se bebica bas tako okrenula.
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Kod nas se isto može odbiti, ali sam pristala kad je rekla da se odvija u rađaoni, pod punim nadzorom i mene i bebe i ako ne ide, obustavljaju, dakle, opisala je to kao vrlo nježan postupak usmjeravanja bebe u fiziološki položaj pred porod. Ako dođe do bilo kakvih komplikacija, odmah svi mogu djelovati. Pitala sam za komplikacije, 2 su imali u protekloj godini, jednoj ženi je pukao vodenjak nakon okreta pa je odmah išao porođaj, a drugoj je bio neuspješan okret i pojavili se trudovi i morala na hitan carski. Uspješnost je 75%. Meni je to djelovalo ok

Ne znam da li bih pristala. Druga curka mi je bila na zadak dugo (okrenula se srecom), ali sam citala o tome i nekako mi je to rizicno. Veci strah bi me bilo toga nego carskog kojeg se bojim kao vraga.
Ja sam s njom kod kuce radila one vjezbe za okret, imas na youtubeu, vjerujem da je pomoglo da se okrene.

Evo i nas s pregleda, sve je ok. Nisu radili procjenu tezine. Na vag pregledu ima nesto sitno pomaka. Iduci pregled na termin u rađaoni jer pada za vikend. Nakon toga svaka 2 dana, nadam se da cemo to izbjeci. Danas sam 4h provela tamo 😮💨
Nadam se da ces roditi prije termina 🫣
Kako to tako sporo ide? Ja sma odmah na redu kad dođem

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Nadam se da ces roditi prije termina 🫣
Kako to tako sporo ide? Ja sam odmah na redu kad dođem

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Hvala zene, i ja se nadam. Kupila sam jos jedan ananas, bas sam ocajna hahah 🫣
Nekad bude brze, ako je samo ctg i pregled. Ako je i uzv, ceka se duze jer je to posebno i tamo idu i druge zene koje nisu trudnice. S tim da dr dolaze uglavnom oko 9h jer su prije tog vizite. Cesto se desi i da odjure na porod. Onda imaju vec pauzu. I tako, nacekas se.
Bas mi je zao da je tako sporo. Kod nas ima dosta doktora i meni je sad ta jedna doktorica koja je dezurna stalno u dođe mi odmah dole nakon ctg-a.. stvarno budem sa svime gotova za 1,5h.. a moram se voziti toliko u jednom smjeru, ali nema veze..
Mene sibaju laznjaci, uzasni. Stalno moram na wc

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Uf, ta čekanja su baš duga... To su trudničke ambulante u zg u bolnicama?
Mene je jos s 37 tt ( ako docekamo) narucila kod sebe, mislim da ima i ctg pa ce valjda raditi i to
Sad smo punih 36tt
S prvom sam od 30tt bila u bolnici pa su svaki dan radili ctg, sad mi je to malo dugo.
Al osjecam redovite pokrete pa je vjerujem sve dobro!
I meni je moja rekla jos s 34+4 kod nje i jednom poslije izmedju 37 i 38, onda bolnica nakon 38, nema tko raditi u Os pa su dobili dopise svi ginekolozi da ako nije zadak ili nesto da se ne salje prije

I meni je moja rekla jos s 34+4 kod nje i jednom poslije izmedju 37 i 38, onda bolnica nakon 38, nema tko raditi u Os pa su dobili dopise svi ginekolozi da ako nije zadak ili nesto da se ne salje prije

Super je sto ima ctg, rijetko tko ima, vecina salje u bolnicu. Sad ce te ova beba iznenaditi preko termina 😋
To mi svi govore 😅
Ja sam zadovoljna i zahvalna s ovim tjednima, sad dan po dan 😇
Ja inace ide kod svog ginekologa do termina, ali sad me prate u bolnici jer sam imala svrab po tijelu.. inace idem u Rijeku roditi.. imam do tamo 1,5h

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Ja sam isto sat od Zg ako nije guzva u prometu, kod nas nema stalnog ginekokoga od ljetos jer je na porodiljnom nego dolaze kako koji dan, njih jedno 5,6.
A zbog svoje prve trudnoce i komplikacija sam odlucila traziti nekog pouzdanog i strucnog, pa sam od frendice dobila preporuku za odličnu dr koja ima privatno i radi u bolnici, zo mi je bas dalo veliku sigurnost jer se na kraju pokazala isto trudnoca koja nije bila po špagi zbog tih ranih kontrakcija i otvaranja i koju je trebalo dobro pratiti.
Meni je super da sam uspjela mirovati doma, ne u bolnici i da mogu sve obaviti kod nje. Znam da je u trudničkim uvijek dugo čekanje 😮💨
Mame koje doje, imam jedno blesavo pitanje 😅. Šta oblačite, a da vam je zgodno za podojiti bebu? Sad kako je zima i imamo 100 slojeva doslovno ne znam šta obuci, a da mi bude jednostavno nahraniti bebu kad budemo vani. Gdje nabavljate potkošulje/grudnjake za dojenje?
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Evo da se i ja javim s današnjeg pregleda. Kaže dr da je beba skroz nisko i da sam otvorena 2 cm i da je sve ok. Sljedeći pregled za tjedan dana. Nadam se rodit dotad, dosadilo mi je iako nemam neke tegobe. Pretpostavljam da otvorenost u ovoj fazi ne mora ništa značiti nego da može ostati tako do daljnjeg. S mužem zadnjih 15-ak dana imam odnose svaki dan ne bi li se nešto pokrenulo i jedem ananas kojeg svakkao obožavam i dosta sam aktivna sa starijim djetetom pa se nekako nadam da neću prijeći termin.
Super za dobar pregled. Drzim fige da ti se zelje ostvare, kao i svima nama 😊
Kad si rodila prvo dijete?
Taj termin poroda nam svima samo stres stvara 🙈
Super, barem neces doci roditi zabetonirana, to puno znaci..
Mi smo se sinoc, toliko me tjeralo na veliku nuzdu da nisam vise izdrzala seks 😂
Kod mene kao i u prethodnim trudnocama, krene pa stane, ali me otvorit to, sto je dobro.. bas sam nestrpljiva da vidim svoju malu buhtlicu 🥰

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Timi i kod mene tako, krene-stane. I tako danima. Na kraju nikad ne krene do kraja nego moraju malo pogurat, bas me zanima jel ce se i ovaj put ponoviti isto. Cini mi se da kod mene nece biti onog filmskog poroda, ili pucanje vodenjaka ili vristanje od bolova i beba samo izleti 😂
Kod mene je bilo isto tako pa skoro 2 tjedna,ali unatoč svim bolovima nije se pokretalo za ozbiljno niti me otvaralo dalje od ta 2 prsta. Niti je pomogao sex,niti hodanje niti sva moguća aktivnost. Nadam se da vama hoće i da ćete što prije držati svoje bebice u rukama😇

Peppao, prvo sam rodila s 35+0. Pukao vodenjak, bilo je baš filmski, ogromna količina vode koja ne staje izlazit😂 to je bilo navečer i bila sam skroz zatvorena. Tijekom noći se otvorila, a da nisam ni osjetila i ujutro rodila u 15 minuta.
Timi, nadam se da će buhtlica ubrzo🥰
Lamise38, tebe se često sjetim da si bila otvorena, a ništa se dalje nije događalo. Blago ti se što si već rodila!

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
05/25 ➕
E moja Donna9 na kraju sam 41.tt dočekala i indukciju tako da eto nevjerojatno da netko tko rađa 7.put ne rodi spontano nego završi na indukciji🤣valjda je mojim bebama jako lijepo unutra

Lamise38, bome je bebi bilo lijepo unutra! Svaka čast za sedmero djece!😀

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/25 ➕

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/25 ➕
Ja uuzela dva gridnjaka u lidli i 2 potkosulje u kauflandu, al to brzo razgrabe. Ako ce uspjet dojenje , moje frendice uzimaju hm, kazu da su zadovoljne..
A sad oblačenje, sve kaj ima gumbe i zip 😄
Nekak racunsm da bude ionak hladno i prvo vrijeme budemo u kuci, a onda kad zatopli se budemo snalazili
Sretno cure koje su u terminu i čestitke na dobrim pregledima . A mi ostale koje još imamo do termina neka nam ovi mjeseci prođu čim mirnije i bolje 🙏🤞❤️

👩36
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨34
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji