Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zabrinutamama
    [UREĐENO] 30. Prosinac 2025. 17:18

Evo i mene s pregleda
    Iduci 20.1
    Sve ok i dogovara mjerama, dovoljno plodne vode
    Malac 1700g po procjenama, glava dolje

jagoda20
    30. Prosinac 2025. 09:44

Super, nadam se da si sada mirnija😊

zabrinutamama
    30. Prosinac 2025. 09:51

Danas da, valjda necu upadati vise u neke dubioze, pogotovo kada stigne nalaz ( nadam se dobar)🙏🏻

Dr mi je rekla cak da mogu lagano spremati torbu, s obzirom da sam prethodne trudnoce prenjela i rodila s 41 oboje, nisam mislila, ali nakon jucer i rodenja Gorana s 34+ bome cu ju pripremit pa nek stoji😃

Natasha18
    30. Prosinac 2025. 11:27

Ma odlično, sad se pokusaj primiriti u glavi 😇
    Zasto dr misli da bi mogla spremit torbu? 
    Moja je spremna od prije 30tt, al ja sam na mirovanju 🫣
    Ja se nadam prebacit Novu, iako mi je kcer rekla da bi ja mogla na doček u bolnicu kad sam se zezala di idemo na
     Staru 😅
    Ovaj moj zadnjih dva sata ko da se rastegnul u trbuhu, lupa me od rebra do rodnice. Al dobro, bar sam se istusirala, depililrala i oprala kosu 😂

Natasha18
    30. Prosinac 2025. 11:38

Ma odlično, sad se pokusaj primiriti u glavi 😇
    Zasto dr misli da bi mogla spremit torbu? 
    Moja je spremna od prije 30tt, al ja sam na mirovanju 🫣
    Ja se nadam prebacit Novu, iako mi je kcer rekla da bi ja mogla na doček u bolnicu kad sam se zezala di idemo na
     Staru 😅
    Ovaj moj zadnjih dva sata ko da se rastegnul u trbuhu, lupa me od rebra do rodnice. Al dobro, bar sam se istusirala, depililrala i oprala kosu 😂

zabrinutamama
    30. Prosinac 2025. 12:27

Moja dr ti je takva da uopce nema evidentirano da sam ja prenjela obje prethodne
    Nakon sto sam se na to- mozes lagano pripremat torbu pa nek stoji-  samo nasmijala i napomenula da sam presla termin
    Onda je rekla- a onda mozda docekas i osmi mart😂

( termin mi je 27.2) 

lamise38
    30. Prosinac 2025. 14:53

Super da je sve ok. 

peppa0
    30. Prosinac 2025. 16:23

Ja sam isto spakirala torbu oko 30tj, sad samo brisem prasinu s nje 🙉
    Koliko godina ti imaju starija djeca? :)

zabrinutamama
    30. Prosinac 2025. 17:18

Evo spakirala i ja jos samo moram ubacit nesto za grickat😂
    5,5 i 4,5 su sada😃

• zabrinutamama
    [UREĐENO] 30. Prosinac 2025. 13:16

Moja dr ti je takva da uopce nema evidentirano da sam ja prenjela obje prethodne
    Nakon sto sam se na to- mozes lagano pripremat torbu pa nek stoji-  samo nasmijala i napomenula da sam presla termin
    Onda je rekla- a onda mozda docekas i osmi mart😂

( termin mi je 27.2) 

Natasha18
    30. Prosinac 2025. 13:16

Aha, onda okej, ja  sam mislila da je nesto vidjela da bi moglo naslutiti da se dešava.
    Bolje da je ona "takva" nego da ima razloga. 
    Bome, ti mozes i do tad dogurati onda 😁

• jona30
    [UREĐENO] 30. Prosinac 2025. 16:19

Evo i mene iz TA... Beba aktivna, sve dobro. 2800 g, ali je na zadak. Naručili me 7.1. u rađaonu na vanjski okret. Ako se ne okrene idem za 2 tj. na carski. Ima li koja iskustva s vanjskim okretom? 

zabrinutamama
    30. Prosinac 2025. 14:18

Jel se okrenula na zadak ili je bila cijelo vrijeme?
    U Osijeku neki doktori to rade i nekima se predlaze, ovisi o velicini bebe, velicini trbuha odnosno ima li mjesta, tako mi je primalja objasnila.
    Ja sam osobno rekla da bi odbila ( mene strah duljine pupcane i tih okreta nekako mi to nije prirodno) racunam ako je tako namjesten tako ocito mora biti iz nekog razloga, ali to je samo moje misljenje, kod nas se moze odbiti i dosta ih odbije

lamise38
    30. Prosinac 2025. 14:51

Nemam iskustva ali nisam sigurna jel bi pristala,iako strah me oduvijek bilo carskog pa možda bi i probala ali evo ne znam. Sretno u svakom slučaju i da bude sve ok.

Makarena
    30. Prosinac 2025. 14:53

Ja isto ne bih pristala na to, pročitala sam svakakvih negativnih iskustava s tim vanjskim okretom. Isto smatram da postoji razlog zašto se bebica bas tako okrenula. 

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

jona30
    30. Prosinac 2025. 14:54

Kod nas se isto može odbiti, ali sam pristala kad je rekla da se odvija u rađaoni, pod punim nadzorom i mene i bebe i ako ne ide, obustavljaju, dakle, opisala je to kao vrlo nježan postupak usmjeravanja bebe u fiziološki položaj pred porod. Ako dođe do bilo kakvih komplikacija, odmah svi mogu djelovati. Pitala sam za komplikacije, 2 su imali u protekloj godini, jednoj ženi je pukao vodenjak nakon okreta pa je odmah išao porođaj, a drugoj je bio neuspješan okret i pojavili se trudovi i morala na hitan carski. Uspješnost je 75%. Meni je to djelovalo ok 

Makarena
    [OBRISANO] 30. Prosinac 2025. 14:57

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

peppa0
    [UREĐENO] 30. Prosinac 2025. 16:21

Ne znam da li bih pristala. Druga curka mi je bila na zadak dugo (okrenula se srecom), ali sam citala o tome i nekako mi je to rizicno. Veci strah bi me bilo toga nego carskog kojeg se bojim kao vraga.
    Ja sam s njom kod kuce radila one vjezbe za okret, imas na youtubeu, vjerujem da je pomoglo da se okrene.

peppa0
    [UREĐENO] 30. Prosinac 2025. 18:17

Evo i nas s pregleda, sve je ok. Nisu radili procjenu tezine. Na vag pregledu ima nesto sitno pomaka. Iduci pregled na termin u rađaoni jer pada za vikend. Nakon toga svaka 2 dana, nadam se da cemo to izbjeci. Danas sam 4h provela tamo 😮‍💨

Timi95
    30. Prosinac 2025. 14:21

Nadam se da ces roditi prije termina 🫣 
    Kako to tako sporo ide? Ja sma odmah na redu kad dođem

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

Timi95
    30. Prosinac 2025. 14:26

Nadam se da ces roditi prije termina 🫣 
    Kako to tako sporo ide? Ja sam odmah na redu kad dođem

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

lamise38
    30. Prosinac 2025. 14:49

Nadam se da će se pokrenuti prije termina😊

peppa0
    30. Prosinac 2025. 16:12

Hvala zene, i ja se nadam. Kupila sam jos jedan ananas, bas sam ocajna hahah 🫣
    Nekad bude brze, ako je samo ctg i pregled. Ako je i uzv, ceka se duze jer je to posebno i tamo idu i druge zene koje nisu trudnice. S tim da dr dolaze uglavnom oko 9h jer su prije tog vizite. Cesto se desi i da odjure na porod. Onda imaju vec pauzu. I tako, nacekas se.

Timi95
    30. Prosinac 2025. 18:17

Bas mi je zao da je tako sporo. Kod nas ima dosta doktora i meni je sad ta jedna doktorica koja je dezurna stalno u dođe mi odmah dole nakon ctg-a.. stvarno budem sa svime gotova za 1,5h.. a moram se voziti toliko u jednom smjeru, ali nema veze..
    Mene sibaju laznjaci, uzasni. Stalno moram na wc

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• jagoda20
    [UREĐENO] 30. Prosinac 2025. 16:14

Kod mene samo ctg danas, 4,5 sata cekanja zbog toga. 
    Iduci pregled za tri dana. 

peppa0
    30. Prosinac 2025. 16:14

Ajme, ovo je jos gore nego kod mene, a ja sam mislila da sam se nacekala 🙈

• Natasha18
    [UREĐENO] 30. Prosinac 2025. 20:57

Uf, ta čekanja su baš duga... To su trudničke ambulante u zg u bolnicama?
    Mene je jos s 37 tt ( ako docekamo) narucila kod sebe, mislim da ima i ctg pa ce valjda raditi i to
    Sad smo punih 36tt
    S prvom sam od 30tt bila u bolnici pa su svaki dan radili ctg, sad mi je to malo dugo.
    Al osjecam redovite pokrete pa je vjerujem sve dobro! 

zabrinutamama
    30. Prosinac 2025. 15:51

I meni je moja rekla jos s 34+4 kod nje i jednom poslije izmedju 37 i 38, onda bolnica nakon 38, nema tko raditi u Os pa su dobili dopise svi ginekolozi da ako nije zadak ili nesto da se ne salje prije

zabrinutamama
    30. Prosinac 2025. 15:52

I meni je moja rekla jos s 34+4 kod nje i jednom poslije izmedju 37 i 38, onda bolnica nakon 38, nema tko raditi u Os pa su dobili dopise svi ginekolozi da ako nije zadak ili nesto da se ne salje prije

peppa0
    30. Prosinac 2025. 16:17

Super je sto ima ctg, rijetko tko ima, vecina salje u bolnicu. Sad ce te ova beba iznenaditi preko termina 😋

Natasha18
    30. Prosinac 2025. 17:25

To mi svi govore 😅
    Ja sam zadovoljna i zahvalna s ovim tjednima, sad dan po dan 😇

Timi95
    30. Prosinac 2025. 18:20

Ja inace ide kod svog ginekologa do termina, ali sad me prate u bolnici jer sam imala svrab po tijelu.. inace idem u Rijeku roditi.. imam do tamo 1,5h

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

Natasha18
    30. Prosinac 2025. 20:57

Ja sam isto sat od Zg ako nije guzva u prometu, kod nas nema stalnog ginekokoga od ljetos jer je na porodiljnom nego dolaze kako koji dan, njih jedno 5,6.
    A zbog svoje prve trudnoce i komplikacija sam odlucila traziti nekog pouzdanog i strucnog, pa sam od frendice dobila preporuku za odličnu dr koja ima privatno i radi u bolnici, zo mi je bas dalo veliku sigurnost jer se na kraju pokazala isto trudnoca koja nije bila po špagi zbog tih ranih kontrakcija i otvaranja i koju je trebalo dobro pratiti. 
    Meni je super da sam uspjela mirovati doma, ne u bolnici i da mogu sve obaviti kod nje. Znam da je u trudničkim uvijek dugo čekanje 😮‍💨

Makarena
    30. Prosinac 2025. 20:02

Mame koje doje, imam jedno blesavo pitanje 😅. Šta oblačite, a da vam je zgodno za podojiti bebu? Sad kako je zima i imamo 100 slojeva doslovno ne znam šta obuci, a da mi bude jednostavno nahraniti bebu kad budemo vani. Gdje nabavljate potkošulje/grudnjake za dojenje? 

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

• donna9
    [UREĐENO] 31. Prosinac 2025. 15:54

Evo da se i ja javim s današnjeg pregleda. Kaže dr da je beba skroz nisko i da sam otvorena 2 cm i da je sve ok. Sljedeći pregled za tjedan dana. Nadam se rodit dotad, dosadilo mi je iako nemam neke tegobe. Pretpostavljam da otvorenost u ovoj fazi ne mora ništa značiti nego da može ostati tako do daljnjeg. S mužem zadnjih 15-ak dana imam odnose svaki dan ne bi li se nešto pokrenulo i jedem ananas kojeg svakkao obožavam i dosta sam aktivna sa starijim djetetom pa se nekako nadam da neću prijeći termin.

peppa0
    31. Prosinac 2025. 07:53

Super za dobar pregled. Drzim fige da ti se zelje ostvare, kao i svima nama 😊
    Kad si rodila prvo dijete? 
    Taj termin poroda nam svima samo stres stvara 🙈

Timi95
    31. Prosinac 2025. 08:39

Super, barem neces doci roditi zabetonirana, to puno znaci.. 
    Mi smo se sinoc, toliko me tjeralo na veliku nuzdu da nisam vise izdrzala seks 😂
    Kod mene kao i u prethodnim trudnocama, krene pa stane, ali me otvorit to, sto je dobro.. bas sam nestrpljiva da vidim svoju malu buhtlicu 🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

peppa0
    31. Prosinac 2025. 08:50

Timi i kod mene tako, krene-stane. I tako danima. Na kraju nikad ne krene do kraja nego moraju malo pogurat, bas me zanima jel ce se i ovaj put ponoviti isto. Cini mi se da kod mene nece biti onog filmskog poroda, ili pucanje vodenjaka ili vristanje od bolova i beba samo izleti 😂

lamise38
    31. Prosinac 2025. 10:51

Kod mene je bilo isto tako pa skoro 2 tjedna,ali unatoč svim bolovima nije se pokretalo za ozbiljno niti me otvaralo dalje od ta 2 prsta. Niti je pomogao sex,niti hodanje niti sva moguća aktivnost. Nadam se da vama hoće i da ćete što prije držati svoje bebice u rukama😇

donna9
    31. Prosinac 2025. 14:24

Peppao, prvo sam rodila s 35+0. Pukao vodenjak, bilo je baš filmski, ogromna količina vode koja ne staje izlazit😂 to je bilo navečer i bila sam skroz zatvorena. Tijekom noći se otvorila, a da nisam ni osjetila i ujutro rodila u 15 minuta.
    Timi, nadam se da će buhtlica ubrzo🥰
    Lamise38, tebe se često sjetim da si bila otvorena, a ništa se dalje nije događalo. Blago ti se što si već rodila!

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
    05/25 ➕

lamise38
    31. Prosinac 2025. 15:01

E moja Donna9 na kraju sam 41.tt dočekala i indukciju tako da eto nevjerojatno da netko tko rađa 7.put ne rodi spontano nego završi na indukciji🤣valjda je mojim bebama jako lijepo unutra

donna9
    31. Prosinac 2025. 15:54

Lamise38, bome je bebi bilo lijepo unutra! Svaka čast za sedmero djece!😀

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/25 ➕

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/25 ➕

• Natasha18
    31. Prosinac 2025. 07:32

Ja uuzela dva gridnjaka u lidli i 2 potkosulje u kauflandu, al to brzo razgrabe. Ako ce uspjet dojenje , moje frendice uzimaju hm, kazu da su zadovoljne..
    A sad oblačenje, sve kaj ima gumbe i zip 😄
    Nekak racunsm da bude ionak hladno i prvo vrijeme budemo u kuci, a onda kad zatopli se budemo snalazili

• eni233
    31. Prosinac 2025. 07:38

Sretno cure koje su u terminu i čestitke na dobrim pregledima . A mi ostale koje još imamo do termina neka nam ovi mjeseci prođu čim mirnije i bolje 🙏🤞❤️

👩36
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨34
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI