Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jagoda20
    [UREĐENO] 03. Veljača 2026. 19:02

Ja imam nekoliko pitanje s obzirom sa nemam iskustva 😀 
    Da li na podlozi za previjanje imate plahtu za njih i jednokratnu podlogu pa promjenite svaki ili po potrebi. 

Kadicu cistite kombinacijom etanola i destilirane vode?

Idete li u setnju s obzirom na hladnocu?

lamise38
    [UREĐENO] 01. Veljača 2026. 19:04

Imam jednokratnu podlogu koju koristim dok ju ne zapiša/pokaki ili se ne krene sama uništavat. 
    Kadu nakon i prije kupanja isperem običnom vodom
    Slabo idem u šetnju s obzirom da sam većinom sama (mali ima godinu i 5mj) a još nemam kolica za oboje. Ali hladnoća inače ne smeta,bitno da nije magla,bas neki minus,vjetar.. dobro ih obući,utopliti i svaki dan se može u šetnju..

Makarena
    01. Veljača 2026. 19:40

Sve isto kao Lamise. Kadicu ispirem običnom vodom i obrišem, koristim jednokratne podloge dok se ne zaprljaju/uniste, hladnoća ne smeta, ali kod nas u Dalmaciji je obično hladno ako puse bura tako da sam onda doma. 

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

Zana43
    [UREĐENO] 03. Veljača 2026. 19:09

Ja imam pamucnu podlogj i pa preko plahte isto pamucne vel.pamucne pelene, pa onda perem kad se zaprlja a jednokratne kad idemo negdje.
    Mi smo bil 3x vani kad nije minus, danas nam je 4 sedmice. S tim da sam imala carski.

Lp

🧍42 sve u redu
    🧚44 Endometrioza, prim.sterilitet AMH 1.37 ng/ml
    - Pokusavamo od 2020.
    - 2021 OP, Endometrioza, Miom, Polipi, Jajovodi OK.
    - 08/2023 prirodna trudnoca, biohemijska
    - 2022-2024 8 embrio transfera, svi negativni
    2025 April Prag
    06.01.26 JL

• Giovanna32
    03. Veljača 2026. 08:24

Ima li netko da je skok u razvoju počeo u 5. tjednu? 

Moj mali jede svakih sat vremena noću, stalno se budi, vrti se, glasa se, ne plače. Prošli put je bilo u 3. tjednu kada je toliko jeo. 

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

• Giovanna32
    03. Veljača 2026. 08:26

Ima li netko da je skok u razvoju počeo u 5. tjednu? 

Moj mali jede svakih sat vremena noću, stalno se budi, vrti se, glasa se, ne plače. Prošli put je bilo u 3. tjednu kada je toliko jeo. 

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

• jagoda20
    [UREĐENO] 03. Veljača 2026. 18:01

U 5 tjednu krene pravi skok u razvoju. 

Mi smo danas 23 dan, nista ne spava cijeli dan i kad spava jako je nemiran i spava jako kratko. Ne znam sto raditi.

Giovanna32
    03. Veljača 2026. 18:01

Moj spava preko dana jer se izmori nocu, i onda se nocu budi, a preko dana je imao periode budnosti. 

Mislim da trebamo izdrzati nekako i čekati da prođe. Uhvatiti kad god spava da i mi spavamo jer nikad ne znamo kakva će nam noć biti. 

Meni se jučer vratila menstracija pa meni to dotuklo, bas su veseli dani. 

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

• Natasha18
    [UREĐENO] 05. Veljača 2026. 17:03

Pozdrav cure! 
    Čestitke svima na novim bebama! 
    Mame palčiča, vi i oni ste borci! Moja prva je bila, suosjećam! 💜
    Evo i nas! Danas bila patronazna, 3380g, u petak cemo 3 tj, dobili 680g od dolaska doma, prezadovoljna sam. Samo dojimo na zahtjev. Muci nas prejak let down pa dojimo ležeći..
    Nocas je bilo svakih sat, dva, valjda ovaj skok u 3.tj.
    Al sve u svemu, sretna i umorna.
    Muz je doma, on kuha, to voki, to mi je vazno da bude radi male gotovo kad dode iz skole, ja ostalo. 
    Uspjela sam i s malom do grada da se nas dvije podružimo.
    U setnji jos nismo bili, cekamo bolje vrijeme. 
    Treska mi rukicama pa cemo kod neuropedijatra privatno, da provjerimo.
    M_rosie
    Moja prva je palčica, prosli smo kalvariju oko hranjenja. Od picetka je jela dugo i malo, ja se izdajala. 
    Negdi s 2 mj isto strajk. 
    Obavili sve m9guce, gastro, alergije, obrade, psihologa i radnog terapeuta. Uvijek je jela malo, i dobivala malo, imala svoju neku krivulju. 
    Sve je trajalo do godine kad je dobila zube i picela jesti normalnu hranu. I dan danas jede malo, ali jede sve. Krvna slika uvijek bila odlicna!  Sad ima 8 godina i 21 kg, visoka i mršava, i zdrava! 
    Ja imam ptsp od hranjenja i jela, nadam se da se ovaj put nece ponoviti. Moj savjet je provjeriti sve sto bi mogli biti i prezivjeti🙏
    Procitala sam neki dan tvoj post i raspala se jer znam kako ti je... proći će 😖

lamise38
    04. Veljača 2026. 20:59

Super za dobar napredak. Žao mi je što si prošla to sa hranjenjem. Mi smo sa malim prošli isto kalvariju,od početka jeo manje količine i napredovao skroz granično,s 3 mj počinju problemi s hranjenjem i razvio averziju,3 mjeseca muke i hranjenja u snu jedino,kašice nije prihvatio,nešto malo blw metodom bi probrljao ali sve je to ni za zub. Sad ima 17 mjeseci i na dane,nekad pojede nešto nekad ništa,pije još uvijek ad jer slabo jede,napredak na težini je uvijek prisutan ali minimalan,prati svoju krivulju,od vršnjaka je dosta sitniji,jednom ce nadoknaditi,valjda u pubertetu. Uglavnom da u potpunosti te razumijem kad kažeš da imas ptsp od hranjenja,ja još nisam odahnula s njim ali vjerujem da jednom budem.

Natasha18
    05. Veljača 2026. 08:43

Eh da, to je bas teško, nisam nikad mislila da je to moguće..
    Sad dojimo, al bas je jak tak otpust mlijeka i nekad se bas bori s cicom pa me strah da opet ne dođe do te averzije i s njim, bas mi je to ostavilo traumu 😥😰

Blondy
    05. Veljača 2026. 14:28

Osjecas li let down? Ja kad osjetim da krene maknem mu sisu i pustim da iscuri u tetricu pa mu vratim.

Natasha18
    05. Veljača 2026. 17:03

On naglo povuce i mislim da odmah krene jer cujem da mu trbušćić puni zrak. Čim povuče mislim da juri mlijeko. Počela sam i ja sad micati ga i isto pustim u pelenu. Al on bas jako vuce pa imam osjecaj da mu stalno juri 

• Giovanna32
    06. Veljača 2026. 00:52

Pregledi: 🤰🏻💗

Termini:
    Ivis - 9.1. 🩷
    Faksimila - 17.1.
    Rei - 20.1. 💙
    Zeka26 - 21.1. 🩷
    kiwi - 06. 02. 💙
    Newgirl - 10.02. 💙
    Zabrinutamama - 27.02. 💙

Popis: stranica 185, 307
    Porodi:
    dea3 - 10.10. 💙
    m-rosie - 24.10 🩷  
    Josipella2025 - 16.11. 💙
    Ditaa - 27.11. 💙
    mokiica - 2. 12. 💙
    taratara25 - 4. 12. 🩷
    EllaMS - 8. 12. 💙
    tajci1811 - 14. 12. 🩷
    Makarena - 16. 12. 🩷
    Tinchy300 - 18. 12. 🩷
    Blondy - 19. 12. 💙
    mamacita - 20. 12. 💙
    barbi_91 - 21. 12. 🩷
    lamise38 - 27. 12. 🩷
    Giovanna32 - 29. 12. 💙
    Paola_32 - 31.12. 🩷
    anamarija8888 - 3.1. 💙
    peppao - 4.1. 💙
    Timi95 - 9. 1. 🩷
    donna9 - 10. 1. 💙
    jagoda20 - 11. 1. 💙
    bubica_0706 - 14.1. 🩷
    riamaro - 15.1. 💙
    Natasha18 - 16.01. 💙
    Barrrbi - 23.1. 🩷
    Eni233 - 23.1. 🩷
    jona30 - 25.1. 🩷
    Antonela2024 - 25.1. 🩷

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

• jagoda20
    06. Veljača 2026. 08:24

Zene, smijem li na 60 prati skupa tetra pelene i odjecu?
    Kako dajete bebi biogaju, nama nakon jela bljucne i bojim se da bljucne i njih.

• jagoda20
    [UREĐENO] 06. Veljača 2026. 09:34

Zene, smijem li na 60 prati skupa tetra pelene i odjecu?
    Kako dajete bebi biogaju, nama nakon jela bljucne i bojim se da bljucne i njih.

riamaro
    06. Veljača 2026. 09:34

Smiješ..ja sam prala i na 90 🙈 Nikad ni ne gledam deklaracije i za sad mi se ništa nije uništilo. 
    Mi kapi dajemo prije podoja. Ako i bljucne malo, nije problem, to smo pitali patronažnu, ali ne baš da sve ispljune. Bitno da dio barem uzme.

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👦🏽 🩵

riamarro@hotmail.com

• jagoda20
    [UREĐENO] 07. Veljača 2026. 11:38

Mame, kako izgleda vas tipican dan s bebom?
    Ja nista ne stignem osim oko bebe.

Giovanna32
    07. Veljača 2026. 06:24

Vrijeme mi prolazi u hranjenju, presvlačenju, podrigivanju i ponavljanju tog ciklusa. Dok spava, stalno provjeravam je li dobro jer proizvodi zvukove od kojih ne mogu zaspati. Kada je budan, stavim ga u njihaljku pa napravim ono osnovno što trebam. Kada je dobra noć ili sam spavala više, onda to iskoristim za napraviti nešto. Hodajući mrtvac sam još pogotovo kako sam dobila menstruaciju, nisam ni za što. 

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

jagoda20
    07. Veljača 2026. 07:37

Ja sam mislila da je u meni problem. 
    Moj dobro spava po noci pa spavam i ja. Morat cu sebi skratiti spavanje da nesto stignem napraviti. 

Stavljas li ga na spavanje svakih sat vremena, zaspi li?

Giovanna32
    07. Veljača 2026. 09:00

Po noći kako se budi, nahranim ga, pomazim malo i stavim ga u krevetić i dam dudu ako je malo nemiran i dalje, onda zaspi.

Preko dana je više budniji i ne stavljam ga spavati svakih sat vremena jer on proučava svoju crno bijelu knjigu i gleda okolo. Budi se često za jesti jer je palčić pa da nadoknadi sve, vjerojatno će kasnije spavati više sati u komadu noću. Jučer je preko dana bio budan kako dugo, samo je jeo i gledao okolo, onda kad bi ogladnio, zaplakao bi malo.

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

[OBRISANO] 07. Veljača 2026. 10:01
    jagoda20
    07. Veljača 2026. 10:13

Hvala vam na iskustvu. Meni je ovo prvo dijete pa sam sva u strahu. 
    Moj isto tesko zaspi preko dana. Dam mu dudici koja ga umiri na prvu, a cim mu ispadne se probudi i tako mu je moram stavljati sto puta. 

Meni je problem sto ga ja moram buditi za hranu. Tipa probudim ga, previjanje, oblacenje hrana, podrigivanje i onda malo igre i dok ga uspavam prode dosta, i onda ga moram buditi za manje od sat vremena za novi ciklus. A taman tada lijepo zaspi. 

Po noci lijepo spava prvi i drugi ciklus, a treci krene proizvoditi zvukove i udarati rukicama, ne moze utonuti u san.

Mame koje imaju jos djece doma, svaka vam cast. 

Koliko ce ovo trajati i kad ce biti lakse?😀

EllaMS
    07. Veljača 2026. 11:38

I meni se sve vrti oko bebe, jos se ja izdajam, tako da samo jos to dodaj u ovaj krug. Moj cesto zaspe nakon boce. Ali ako ga stavim u krevetić zna se probuditi. Kad nam je tata doma, onda on preuzme njega ili kuhanje pospremanje. To je sad tako. Ja sam se isto pomirila.
    Meni je isto tako bilo ko tebi gdje sam ga morala hraniti svaka 2 sata, pa bi on taman zaspao i ja bi ga trebala buditi tako da znam kako ti je

👫
    36/36

• jagoda20
    [UREĐENO] 09. Veljača 2026. 16:23

Mame, imam pitanje. Bebu vozimo na pregled u jajetu. 
    Znam da ne smijem nista debelo obuci pa ga tako staviti, a i sve mu je veliko sto imam. 
    Kako da ga najbolje utoplim, samo s dekicom preko?

[OBRISANO] 08. Veljača 2026. 22:37
    Blondy
    09. Veljača 2026. 16:23

Normalno ga obuci kao sto je i u kuci i pokrij dekom. Na glavu kapicu. Nista nece biti bebi. Cesci je problem da bebe pretoplo oblačimo nego premalo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI