Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    riamaro
    17. Studeni 2025. 16:21

Dea i m_rosie danas je svjetski dan prijevremeno rođene djece pa sam pomislila na vas. Nadam se da ste dobro ♥️

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31
    - čekamo dječaka 👦🏽 🩵

riamarro@hotmail.com

• m_rosie
    [UREĐENO] 18. Studeni 2025. 12:54

Riamaro daaa 💜 danas na Splitskoj neonatologiji sve sestre u ljubičastim majicama i porukama za palčiće 💜

Lamise38 hvala na pitanju i brizi, dobro smo 🥰 U ponedjeljak joj je skinut centralni kateter s hranjivim tvarima i više nije na intenzivnoj. Sad se hrani samo s mojim mlijekom, 40-50 ml po obroku 🤗 izdajam se redovno tako da imamo mlijeka zasad 🤗 Bila je dva dana stagnirala, pa 1560, 1570 i jučer 1530 - to je kao normalno kad se ukine taj kateter 🙈 Međutim danas je na 1600 gr, krivulja napredka u pozitivnom rastu. Doktori prezadovoljni. Danas skin to skin i rekla mi je doktorica koja ju vodi da možemo svaki dan skin to skin i da je mogu pokušati stavljati na dojku 💜 Ipak ću za početak svako drugi dan. Neznam, nekako mi je još premala i strah me, pa da se i ona malo navikne 🙈 Za 10ak, max 15 dana bi po doktorici mogli u topli krevetić, kao oko 1800 grama. Sad će joj u moje mlijeko stavljati pojačivač, kao malo vitamina. Inače odlična, svi nalazi dobro, sve super super. Lijepo siše na bocu 🤗 u srijedu pregled očiju 🤗 i jako aktivna, da je malo veća inkubator bi joj bio premalen 🙈 iz jednog kraja u drugi, lijevo - desno, gore - dole 🤦🏻‍♀️ rekli su da će brzo početi trčati po odjelu koliko je aktivna 😂😂 i eto, ja i dalje vjerujem da Božić slavimo doma, skupa nas troje ❤️ makar da na Badnji dan bude otpust ❤️

Kako ste vi, sve ok, spremni?🫶 Ovo noćno izdajanje me toliko umori i još 4 puta dnevno u bolnicu, baš sam umorna. Čitam redovno, ali nemam pojma šta pročitam 🙈

Nadam se da ste svi ok i da su bebice svima dobro i da ste u završnim fazama priprema 🫶

Anamarija888 nisam vidjela jesi li iša pisala, bebica i dalje manja ili je sve ok? Šaljem dobre vibracije i veliki zagrljaj 🫶 valjda nisam falila nickname 😂🤦🏻‍♀️🙈

lamise38
    17. Studeni 2025. 19:14

Baš me razvesele tvoje poruke🥰divno je pročitati da je sve dobro i da je Nika pravi mali borac. Ja isto vjerujem da ste do Božića doma ali kako god da bude samim time što je zdrava i nema nekih borbi je već veliko čudo i velika stvar. Vjerujem pošto si svaki dan u bolnici da si svašta čula i vidjela tako da stvarno neka se samo nastavi sve ovako dobro. Za izdajanje ti vjerujem da nije lako,ali nekako vjerujem da ti je Nika vjetar u leđa i snaga koju trebaš.
    .
    Ja se veselim pregledu u četvrtak da vidim kako napreduje bebica i baš često razmišljam o porodu i trenutku kad upoznajem svoju bebicu🥰

m_rosie
    17. Studeni 2025. 19:56

Jooj, baš to - stvarno svašta čujem kad pričam s mamama i to mi je dodatni stres. Dođem doma i samo se promislim "Bože hvala ti da je zdrava i samo da se ovako nastavi" 🙈 Bude mi žao i tih beba i tih mama i baš je teško čuti, ali s druge strane opet mi je naša muka najteža 🙈 iako danas doktorica kaže da su stvarno iznenađeni s njom i da su očekivali male problemčiće s prehranom i prihvaćanjem obroka, ali evo odlična je 🥰 tako da sam i dalje pod stresom, ali sam i mirna 💜 i nadam se da će ovako i nastaviti. Moja mala žilavica ❤️

Super, super 🥰 Vjerujem da jedva čekaš upoznavanje s bebicom 🫶 šaljem vam veliki zagrljaj ❤️

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

peppa0
    18. Studeni 2025. 07:49

Bravo za Niku 🥰 kako je tvoj tlak? 

m_rosie
    18. Studeni 2025. 12:54

Peppao tlak je bolji, ide najvise do 135/92. Ali uglavnom je oko 130/85-90. I pijem samo jednom dnevno Norvasc od 5 mg. U petak će biti 4 tjedna od poroda, tako da možda se i vrati u normalu 🙈🙈 

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

• dea3
    [UREĐENO] 18. Studeni 2025. 19:14

Evo mali update i od nas...
    Moj mali palčić, nadamo se će sutra na kontroli preći 3 kg 😁😁😁 i postati prava beba ...

Ovih dana nas čeka dosta kontrola, već smo jednu na Rebru  za oči obavili i na neonatologiji ... Za sad je sve u najboljem redu.
    Ja se izdajam, mlijeka ima na pretek...jede sad vec po 80 ml i baš se vidi kako iz dana u dan jača i raste.

Navirim svako malo ovdje (obično tokom noći kad ga držim na ramenu i čekam da se podrigne 😂😂😂) da vidim kako teku vaše posljednje pripreme 👏 većina vas je sad već u niskom startu kao što bi i mi bili da smo izdržali... 

M_rosie
    Baš mi je drago da tako lijepo napredujte...i nadam se s vama da ste za Božić doma... 🙏♥️🌺

peppa0
    18. Studeni 2025. 15:22

Drago mi je da je i kod vas sve u redu. Bebac bas lijepo napreduje. Da li ste probali dojiti? 

dea3
    18. Studeni 2025. 19:14

Pepao
    Evo baš neki dan i mali vukao bez brige 🙈, ali s obzirom na stil života i cinjenicu da imam malu firmu koja nije prestala s radom, a sad nam je više manje sezona..onda mi je svakako lakše izdajanje...
    Jer mogu otići, mogu odraditi, može ga nahraniti bilo tko ... (P.s. radim od doma tako da sam uvijek tu negdje)
    Meni je najvažnije da je on na mojem mlijeku...i osim toga kako sam i bila spomenula, ja zapravo znam sve o izdajanju dok bi se dojenju morala puno vise posvetiti...a to sad vise niti imam vremena, a iskreno niti imam preveliku volju... 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• lamise38
    18. Studeni 2025. 15:16

Dea3 baš lijepo da ide sa izdajanjem i da on lijepo raste. Nadam se da će vam sve pretrage proći dobro😇
    .
    Je,mi se ovdje opasno bližimo kraju i iščekujemo prve terminske bebice,nevjerojatno kako je vrijeme proletjelo. 

• anamarija8888
    18. Studeni 2025. 15:24

Dea i M_rosie, sjetila sam vas se jucer, drago mi je da nam se javljate i da je s vasim bebicama sve u redu, to su veliki borci. Mozemo se mi zaliti na nas zdravstveni sustav do prekosutra, ali sto se tice brige za palcice kod nas, mislim da smo stvarno odlicni. M_rosie, drzim fige za docekate Bozic doma, neka nam Nika dobiva sto vise na tezini, ali vec se sad vidi da je to jedna mala-velika fajterica ❤️
    Ja imam kontrolu u petak pa cemo znati vise. Mislila sam si otici na jednu kontrolu izmedu, ali kako ne zivim u mjestu gdje mi je ginekolog, treba mi cca 45 min do tamo, ne zelim bezveze toliko vremena provesti sjedeci u autu kad bih trebala cim vise mirovati. Koliko god bilo tesko, nekako se tjesim da je nas mali hahar imao 1600gr na zadnjem pregledu prije 10 dana i nekako mi je psiholoski bitno da dodemo na te dvije kilice, osjecat cu se sigurnije. Osjecam ga cijelo vrijeme, cak i malo vise nego prije, a vidim da mi je trbuh jos narastao, tako da se nadam i da on dobiva na tezini - mama dobiva😁 Hvala vam sto brinete, vjerujem da ce sve biti ok i da cemo izdrzati do nekih sigurnijih tjedana

• Josipella2025
    [UREĐENO] 19. Studeni 2025. 07:53

Iako smo planirali privatno elektivni carski 28.11. ipak sam rodila 16.11. u Petrovoj pa pisem iskustvo
    Plodna voda je pocela curiti u 10. Do 16 sam bila otvorena jedan prst pa su mi dali gel.  Gel mi je poceo djelovati nakon 5 min sto je sve iznenadilo jer prvorotkinje cesto satima ne napreduju. Do 18 sam bila otvorena pet prstiju pa su probusili vodenjak i dobila sam drip i epiduralnu. Do 19 sam se otvorila svih 10 cm ali se glavica nije spustala. Probali su ga namjestiti rucno i nije islo. Cekali su do 20h kad su bebi poceli padati otkucaji i odveli su me na hitan carski. Luka je roden s 3070 i 48 cm i nije bila potrebna nikakva neonatoloska briga. Oporavljamo se i vec dojimo.
    Sto se tice Petrove i doktora, za puno ovih intervencija sam ranije citala da se znaju nepotrebno raditi i da ih treba odbijati. Ja sam si nekako u startu poslozila u glavi da ja o tome ne znam dovoljno da bih takve odluke sama donosila. Dala sam pristanak na sve ali cim smo dosli smo rekli da je glavica veca i da sam zato privatno dogovorila carski. Oni su rekli da vide da je veca glavica ali da ce mozda proci ako se beba dobro namjesti i da moraju probati prije CR. Ono sto zaista moram pohvaliti, iako je bila nedjelja, na vaginalnom porodu obilazila su me 3 lijecnika (od nasluzbe do specijalista) i 3 primalje cca svakih 15 min! Svi su davali podrsku i bili jako empaticni i objasnjavali sta rade i koji su daljnji koraci. U svakom trenutku osjecala sam se sigurno i vjerovala im. Medutim kad su vidjeli da ne ide, nisu nepotrebno forsirali dalje vaginalni porod i odmah su reagirali. Iako naravno bolno, nije mi ostala nikakva trauma, dapace lijepo iskustvo i sve preporuke za Petrovu i dr Jandel i Starcevic. 
    A sto se tice CR, to stvarno boli jaaaaaako i moram priznati da mi je prag boli bio veci na trudovima nego je danas u krevetu 😂

m_rosie
    18. Studeni 2025. 17:00

Čestitaaamo ❤️ dečku želimo sve najbolje, a tebi brz oporavak 🫶

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

jagoda20
    18. Studeni 2025. 17:11

Čestitam i brz oporavak tebi i bebi!

Kruna23
    18. Studeni 2025. 17:49

Čestitke hrabroj mami na dečkiću! Super tjedne ste na kraju docekali uz pt1 ekipu! Pozdrav od bivse cimerice iz jos starog odjela! 
    Mi se isto držimo, evo dns 33tj i doma mirujemo. Puse Luki 

Prijevremeni porod 24tt 👼

mamacita
    18. Studeni 2025. 18:19

Čestitaam, brz oporavak ti zelim! 💙💐

peppa0
    18. Studeni 2025. 18:42

Cestitaam, mazite se i pazite! 💙

Timi95
    18. Studeni 2025. 19:10

Cestitam na deckicu 🥰 zelim brz oporavak 😍

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

lamise38
    18. Studeni 2025. 19:38

Čestitke draga mama! Želim brz oporavak i sretno djetinjstvo malenome😇 drago mi je da imaš pozitivno iskustvo s poroda,da se probalo prirodno ali da se nije forsiralo i da neće ostati neke traume s poroda,jer to nitko ne zaslužuje.  Uživajte!

Paola_32
    18. Studeni 2025. 20:06

Dobro došao Luka 💙 čestitke! Želim brz oporavak 😊

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

Tinchy300
    18. Studeni 2025. 21:29

Cestitke na malom Luki. Uzivajte zajedno😍😍

Blondy
    18. Studeni 2025. 21:38

Čestitkee!! predivne vijesti

dea3
    18. Studeni 2025. 23:05

Čestitam od. ❤️❤️❤️❤️
    S obzirom na trudove koje si imala mislim da možeš biti zadovoljna koliko si i izdržala
    ... Buduci da si rodila prije punih 37 tt vjerujem da znaš da si do punog termina imaš pravo produljiti porodiljni. 

Meni nekako uvijek bude žao kad čujem da je netko prvo morao proći trudove pa onda ipak na kraju završi na carskom...
    Ali dobro, mi žene smo čudo što smo sve u stanju izdržati... 🌺♥️

Uživaj u bebici 🥰🌹🥰

Barrrbi
    19. Studeni 2025. 07:53

Čestitam i brz oporavak želim

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026⏳🙏

12.12. dolazi nam Luka 💙

• Natasha555
    [UREĐENO] 18. Studeni 2025. 16:58

Mama palčića, vi ste najhrabrija bića na svijetu! Moja prva je palčica i prošla sam sve, suosjećam sa svima! 
    Molim se da ovaj drugi stigne bar do sigurnih tjedana 😇
    Josipella velike čestitke na hrabrosti i hvala Bogu da je sve na kraju dobro prošlo  i za tebe i za njega! 
    Sada se pazite i mazite i uživajte u svakom trenutku 🥰

Timi95
    [UREĐENO] 18. Studeni 2025. 19:41

Evo i mene. Nije mi htjelo uci u forum, iako sam svaki dan pokusavala 🫩 sad sam uspijela.
    Nadam se sa ste sve dobro❤️
    Vidim da bebice lijepo napreduju, sto nisam ni sumnjala 🥰
    Dosla je i jedna nova beba, bas mi je drago da je sve u redu, nek tako i ostane😍

Mi smo isto dobro. Malo me muce hemeroidi, tesko se sagnem jer odmah imam pritisak dole u guzi i doljnjem dijelu trbuha.. dosta mi je pritisak u prsima kad legnem, pogotovo na lijevi bok ili leđa.. tako da ne jedem bas puno, ako slucajno pojedem vise, odmah povracam.. i eto, to je to za sada.. vrijeme ide.. pocela sam kupovati sta treba.. jos renoviramo i nadam se da cemo zavrsiti do Bozica 😅

lamise38
    18. Studeni 2025. 19:41

Baš sam pomislila da se nisi dugo javila! Jesu vanjski hemoroidi? Ja sam ih dobila u prošloj trudnoći uzela 38tt i užas mi je bio,mazala hemopropin ali ono što mi je najviše pomoglo je led,uzela bi kockicu leda i zamotala u vlažnu maramicu(možeš i gazicu) i držala bi na hemeroidu koliko bi mogla izdržati,to mi je baš pomoglo,smanjio bi se i nebi izazivao nelagodu. To sam zapravo i pročitala na forumu.
    Sretno s renoviranjem!

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• zeka26
    18. Studeni 2025. 19:33

Cestitke svim curama od sveg srca! ❤️ 

Upravo mi je doslo u glavu da svaka od nas moze zapravo roditi svaki dan kad vidim da ima poroda u 31. I svim ostalim tjednima pa panika lagano😂🙈 kao da do sada nisam bila svjesna da se iz uredne trudnoce do rizicne, a isto tako od “sve je u redu” do “trebate hitan carski” moze sve promjeniti u sekundi.

No, samo pozitiva! ❤️ 

Idem ovih dana u soping kozmetike za mene i bebu pa pomagajte sta nam sve treba 😊

Poliklinika IVF - ICSI 1/1
    1. Trudnoća❤️

Makarena
    18. Studeni 2025. 21:58

Koliko ja volim kad nam se m_rosie i dea jave. Drago mi je da bebice super napreduju i sretno na daljnjim pretragama i kontrolama 🥰🙏🏻

Josipella cestitam!! Bome si se brzo otvarala za prvorotkinju. Drago mi je šta imaš pozitivno iskustvo s poroda i šta ste ti i bebica ovako daleko dogurali. Luka je bome već veliki i super šta se odmah mazite 😍 nadam se da će ti bolovi šta prije proći i da će oporavak biti šta brzi!

Ja sam sad pri kraju toliko emotivna, kad čitam o vašim bebicama ili vidim nešto vezano za bebice cijela se raspekmezim. Meni sve stvari za rodilište još stoje u kutiji od DMa, čeka me i knjiga Duhovni pristup rađanju, nekako odgadam to dvoje jer imam osjećaj da kad riješim to dvoje da je to onda to i da mi ostaje samo iščekivanje 😅.

Jel se vi kako pripremate za porod? U prvoj trudnoći sam jela datulje i pila čaj lista maline i imala dosta brz i lagan porod za prvorotkinju, ne znam je li do toga 😅. Sad ću opet krenuti s tim i ne znam je li ima još šta da pomaze.

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI