Cure, sto se fizioloske tice- jel koristite u ampulama ili kupite ono vece pakiranje?
Nemam iskustva s fizioloskom pa pomagajte.
Ja sam uzela ampule. Kad je beba mala lakše ti je s tim. Kasnije možeš prec na bocu i sprice.

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Ampule su praktične ali skuplje ispadne,boce su ok ali ja volim manja pakiranja da ne stoji to dugo otvoreno onda. Pazite si samo kad koristite za nos da mijenjate šprice da se kasnije ne vrtite u začaranom krugu,ja sam znala za inhalator koristit tu u ampulama jer sam onda sigurna da nije imalo doticaja sa spricom koju sam koristila za nos.

Ja sam jedina kojoj je jos super biti trudna. Nemam tegoba, iduci fjedan idem u trudnicku i veselim se. Jedino jos nisam nista spremila, hocu preko vikenda. Meni kile stagniraju izgleda, sro se mene tice mogu stagnirati do kraja. Jedino osjecam da je trbuh veci i napetiji, ali jos nije velik. Navecer je bas okrugli, kad se probudim i obucem siroku majicu ne kuzi se uopce. mene malo pocinje muciti kako cu s todlerom od dvije godine i bebom. On je poceo biti bas jako vezan za mene, valjda osjeca da dolazi konkurencija
Moja starija ima 8 godina i toliko se veselila bebi. Nekako sad kako se blizi porod, vidim da je i ona prisnija i vise uz mene (koliko god da je velika, ipak ce joj ogromna promjena biti), a mogu misliti kako je tek s manjim razlikama, gdje se jos ne mogu skroz iskontrolirati 🙈

Jucer je bio dan pregleda, pa cestitam svima za urednim pregledima 😌 i ja sam obavila jucer, vaginalni i ultrazvuk, moj je procjenjen na 3400, s obzirom da dobiva oko 200 gr tjedno, racunam da ce biti do 4 kg i da nece preko 🙈
Sutra imam termin za ctg 😌
Bome je i meni dosta vec i stvarno se nadam da necu produziti preko 40 tt. Ne znam kako vas, mene bas muci nesanica. Zapravo probudim se bar dva puta na wc i nakon tog drugog puta uglavnom ne mogu vise zaspati, pa zujim bezveze, i onda sam svako popodne snena i umorna. Stvari su vise manje sve spremne, jos moram pripremiti obleku za izlazak, a nemam pojma koliko odjece i u cemu ga iznesti. To cu za vikend spremiti i mislim da bi vec lagano mogla posteljinu navuci i da mi je jednostavno sve gotovo ☺️

Meni je isto vise dosta…Svaku vecer se malo rasplacem u posljednje vrijeme jer zapravo uopce ne znam šta me ceka i kako će to sve proci, ali nadam se da će sve biti okej..Trbuh mi je bas postao tezak, prepone uzas ne mogu se normalno okrenit s jednog na drugi bok…Ja se tako nadam da će doci malo ranije da za Bozic budemo doma🫣
Trbuh mi je takva lopta i imam osjecaj kao da su mi sve kile sto sam dobila u trbuhu🤯
Ali hajde jos malo necu se previse zalit🤣
Takoder sam i ja isto narucila kompletic za izlazak iz bolnice sa te stranice mali andeo🥰

Vidim da vas je baš dosta blizu termina pa evo sad lagano odbrojavamo 🙉
Super za dobre preglede ❤️
I mi smo obavili pregled i ultrazvuk. Malac ima 1480gr, protoci dobri, sve ok.
Trakica pokazuje leukocite i eritrocite u urinu pa sam upućena odraditi urinokulturu. Nemam nekih tegoba, ponekad se javi bol nalik menstrualnoj ali vrlo blaga pa evo, nisam to baš s tim povezivala.
Dečko se okrenuo kako treba i lijepo zabio glavicu prema dolje.
@mokiica jako me muče nesanice, točno kako opisuješ.. Valjda nas bebe pripremaju 😅
Prva mi je beba i imam minimalno robice od 56, a velika većina je 62 i 68. Kako je malecki od početka veći i računam na skupljanje u sušilici malo, a ako baš bude jadan plivao u tome, onda ću slat dragog po dućanima 😂

👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31
- čekamo dječaka 👦🏽 🩵
riamarro@hotmail.com
Pozdrav cure, i ja sam danas sa pregleda, radio mi je UZ i ctg. Uredni oboje, za tri tjedna dobila cca 900gr, sada je procijenjena na 3200. Okrenuta je glavicom dole, licem prema mojim ledjima, navodno idealan polozaj za porod, ako se ne okrene.
U ponedjeljak opet ctg i brisevi i salju me na kliniku da me oni vode do poroda.
Sto se simptoma tice pocela sam da oticem, onako fino. Kada duze sjedim ili lezim, bole me kukovi pa kada ustanem treba mi par koraka da sve ulegne na svoje mjesto haha. Aktivna sam i cistim po kuci, jer minje lakse mislit sta mi je ostalo da ocistim nego kad cu se porodit 😂
Slatko mi se bas trazi, ali gledam da balansiram. Nemam problema sa disanjem jer je poprilicno nisko nosim. Od preparata za poticanje poroda i navodno laksi porod uzimam hurme, za ostalo sam lijena.
Joj trenutno zavidim na ovim tjednima,iako znam da će i meni to brzo doći ali evo postajem nestrpljiva i baš jedva čekam. Super je beba dobila za 3 tjedna. I ja sam takva da se pred kraj fokusiram na čišćenje i samo mislim šta još mogu napraviti,brže vrijeme ide,iako ajd meni sad svakako uz sve obveze proleti,ni ne stignem sve počistit. Meni je apetit općenito veći zadnjih dana,istina malo je do emocija jer baš jedem i kad treba i ne treba ali dala sam si oduška ovaj tjedan pa ću onda ipak malo pripaziti.

Pa ti si vec u terminu a jos si aktivna i cistis svaka cast!! Ajde barem oticanje nece dugo trajati 😀

12.12. dolazi nam Luka 💙

Pregledi: 🤰🏻💗
13.11. - mamacita
14.11. - bubica_0706
17.11. - taratara25
20.11.- eni233, Paola_32, lamise38
24.11. - peppao, Tinchy300
26.11. - bubica_0706, Giovanna32
28.11. - Timi95
16.12.- paula210
Termini:
Mila123 - 1.12. 🩷
Mokica - 3.12. 💙
Ditaa - 5.12. 💙
Tinchy300- 10.12. 🩷
Josipella2025 - 12.12. 💙
EllaMS - 13.12 💙
taratara25 - 13.12. 🩷
lamise38 - 20.12.
Blondy - 23.12. 💙
Makarena - 24.12. 🩷
mamacita - 24.12. 💙
jagoda20 - 31.12.
paula210 - 01.01. 💙
peppao - 4.1. 💙
Paola32 - 9.1. 🩷
Ivis - 9.1. 🩷
Timi95 - 13.1. 🩷
anamarija8888 - 15.1. 💙
Faksimila - 17.1.
Barrrbi - 17.1. 🩷
bubica_0706 - 17.1. 🩷
Antonela2024 - 17.1. 🩷
Zeka26 - 21.1. 🩷
riamaro - 27.1. 💙
Srculence - 04.02.
Giovanna32 - 06.02. 💙
Newgirl - 10.02. 💙
Popis: stranica 185, 306
Porodi: dea3 - 10.10. 💙
m-rosie - 24.10. 🩷

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Pozdrav cure!
Malo sam čitala vašu temu pa da se priključim.
Ovo mi je druga trudnoća, nakon 8 godina (sad zdrava curka od 8 godina :). Trudnoca je neplsnirano planirana :) u prvoj sam dobila trudove s oko 25 tt al sam bila opustena jer kao to nists ne boli pa me otvorili, zavrsila s 30 na tokolizi u Vinogradskoj, lezala tsmo do 35 tt, pustili me doma, za pol sata puknul vodenjak i za par sati se porodila bezbolno za mene, curku su malo nagnjecili, bila na neo par dana i hvala Bogu sve ok zavrsilo, al trauma meni ostala jer su ju ozivljavli 😢
Sad sam starija, mudrija i pazim od pocetka. Trenutno sam na laganom mirovanju, samu sebe stavila. Kontrakcije su se javile, očito takva maternica. Na zadnjem pregledu cerviks zatvoren, iznad 3 cm. Na terapiji cordipirin, utrogestan i normabel po potrebi. Inace sam iz Križevaca.
I da, sad je 29tt plus koji dan jer nisam tocno zapisala datum zadnje menstruacije 😅.
Pa da i s vama malo skratim vrijeme i skupim koji savjet,
Dobrodošla
Pokrivena si terapijom i miruješ tako da vjerujem da budeš dogurala do 37 tj. Bitno da je cerviks zatvoren i ako su BH nije zabrinjavajuće. Ja sam tijekom dana u čestim BH ali gin to ne zabrinjava jer sam zatvorena. Koga očekujete bracu ili seku?

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026⏳🙏

Hvala!
Ja imam male ciljeve, 30tt pa 32tt... dan po dan
Ne mirujem bas da sam samo u krevetu, samo neke lagane radnje, dorucak, pobrisem ono sto mi je u ravnini ruku, izbjegavsm saginjanje, sjedenje mi je koma...
Najteže se u glavi poslozit kad osjetim te kontrakcije, kad su u prvoj trudnoci bile prisutne 😔
Jos sam logoped i radim u skoli za djecu s teskocama u razvoju..
Sad je dečko, termin je sluzbeni 26.1, al s obzirom na prvi put, Božić bi mi bio super.
Pregled imam tek 27.11, cini mi se dugo ceksti da znam stanje, a opet bolje ne čačkati previše.
Neznam jel sam propustila, meni je plan Petrova, dr koja tamo radi mi vodi trudnocu tamo radi, pa ako imate kskvih saznanja kak je sad, jsvite.
Sestricna je nedavno rodila i jako je zadovoljna, kaže da je sve novo i top izgleda
Dobro nam došla i nadam se da ćeš izdržati što duže.
Ja sam svu djecu rodila u Petrovoj,zadnje prošle godine krajem 8.mj dakle još su radovi bili,bilo je podnošljivo tad a sad je top. Meni kuma radi u Petrovoj i slala mi je slike baš izgleda super sad.

Dobrodošla! Nadam se da će ti se ispuniti želje i da je za Božić bebač tu ☺️. Nadam se da ćete dogurati do 37tt 🤞🏻

2023. M 🎀🧸
12/25 S 🪐⏳
Dobrodosla, kao i ti u prvoj trudnoci i ja sam bila na tokolizi od 29-34 tjedna i jos tjedan dana na pracenju u bolnici. Sad i dalje mirujem doma uz kontrakcije i normabel, Meni je cordipin bio djelovao od 27-29 tjedna i onda prestao tako da miruj koliko god mozes obzirom na povijest i zelim ti da izdrzis sto dulje!
Ja sam tih 5 tjedana provela u obnovljenoj Petrovoj. Obnovljeni su Patologija 1i2, babinjace, carski rez i radaone. Izgleda odlicno, novi popluni, novi jastuci. Svaka soba ima svoju kupaonu i zaista ih ciste svaki dan (i prije su ali od starosti valjda to je sasvim drukcije izgledalo). Radaona su sad boksovi-zasebne sobice pa je i to sad puuuuno bolje, partner moze biti s vama i ne mora imati tecaj. Hranu i dalje voze s Rebra i meni je bila zaista solidna (pogotovo ako ste par dana) i kolicinski dovoljna. Svaka soba ima tv, klimu, hladnjak pa mozete i svoju hranu spremiti ili voce i sl. Ne znam kako je na babinjacama ali na patologiji mozete traziti zamjenu posteljine kad god vam zatreba..

12.12. dolazi nam Luka 💙
Josipella
Hvala na lijepim željama! Ja imam dojam da mi je tek sad prodjelovao, uzimam i normabel 1-2 put, po potrebi. I mg i roidakal, utrogestan 300 nsvecer.
Mirujem, al ono, pobrisem po kuhinji, napravim dorucak si, operem umiovaonik i tak sitnice kad se dignem nakon sat, sat i pol lezanjs na boku. Pred 2 tj je cerviks bil T, 3.1 cm i zatvoren, al se sigurnije osjecam kad sam ovak usporena

Pozdraav, evo i da se ja javim s pregleda..Raden mi je ctg i nemam kontrakcije sve je uredu..Bebolino je i dalje okrenut glavom prema dolje, neka samo tako i ostane..Ima 2400g, takoder ima obostrano povecane bubrezne pijelone oko 6mm, ali je rekao da se to poslije povuce..Jel se koja susrela s time i da se povuklo pri rodenju?
Ja sam na +14kg 🫣 ne znam šta da mislim😂😂
Takoder sam srela kolegicu s posla koja mi se nasred hodnika pred ljudima smijala u lice kako sam dobila obraze i podbradak, a inace kad se debljam dobijem i obrascice😂😂takoder me i ispitivala jel sve okej s bebom jer mi je trbuh bas mali za 33tj i to je tako ponavljala i smijala bar 10x.. Ali okej necu se zamarat, trbuh je takav kakav treba bit, iako mi je ona prva osoba koja je rekla da je trbuh poprilicno mali za te tjedne..
Koji odvratni komentari 🤦🏻♀️. Znaci žena te izvrijeđala da si se cijela zaokružila, ali trbuh ti je premali i sigurno nešto ne valja s bebom. Pa ja ne mogu vjerovati šta si ljudi sve dopuštaju, evo ja sam se nazivcirala u tvoje ime. Uh, ne bih joj ja ostala dužna 😡

2023. M 🎀🧸
12/25 S 🪐⏳
Da grozno…Ma ja se uopce ne uspijem snac kad mi tak neko nesto kaze..Jos i ona je sama prosla jednom trudnocu i zna kak je to, pa mi je glupo bilo cemu to, ali okej…Sad cekam trac party na poslu😂😂

Kako odvratno ponašanje jedne žene,prestrašno! Nikad to neću razumijeti. Što se tiče ovoga na bubrezima nemam iskustva ali vjerujem da čim doktor kaže da će se povući i ne traži neke dodatne preglede da je sve ok.

Zelim vjerovati da ljudi ponekad ne shvacaju sto govore ili zele ispasti simpaticni, a ispadnu blesavi i bezobrazni. Imala sam i ja svakakvih komentara u trudnoci pa se trudim na jedno uho unutra na drugo van 😀 nije 14 kg nikakva drama, a pogotovo ako ti doktor nije rekao nista, nemoj se zivcirati i uzivaj u trudnoci

12.12. dolazi nam Luka 💙

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji