Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lamise38
    [UREĐENO] 17. Studeni 2025. 14:26

Jel imate preporuku za robot usisavač da ima i funkciju brisanja?
    m_rosie kako ste vi?

[OBRISANO] 16. Studeni 2025. 22:37
    [OBRISANO] 17. Studeni 2025. 02:21
    Blondy
    17. Studeni 2025. 07:47

Ja svojeg ne koristim od kad je dijete propuzalo. Uzela sam stapni i to mi je preporod 🙈

peppa0
    17. Studeni 2025. 08:06

I moj glas ide za stapni usisavac, dnevno ga palim vise puta, mogu s njim i mrvice s garniture, stepenice, paucinu. Za pod imam vileda turbo mop, ali bolji mi je bio plosnati koji sam prije imala. Brze sam s njim prosla i manje mi je mocio pod. Sad cekam da se ovaj potrga 😋

EllaMS
    17. Studeni 2025. 11:49

Ja ti imam xiaomi s20+. Iskreno mislim da roboti koji imaju opciju brisanja ne odrade taj posao bas kako se spada. Za usisati je odličan, ali ovaj brisanje dio ti je ok ako zelis samo proći pod bezveze. Ako je neka mrlja ili nesto zaboravi. Ja imam viledin parni brisač i to mi je najbolja stvar ikad. Pod je za cas suh, nije makar, sve je dezinficirano. Nema onog žmikanja vode

👫
    36/36

lamise38
    17. Studeni 2025. 13:55

Hvala žene drage,štapni vjerujem da je dobar naravno neki skuplji,ja sam išla na opciju da odradi umjesto nas ali sve što je više opcija je manje učinkovito ili bi trebalo koštati tko zna koliko da bi stvarno odradilo. Ostajem ja pri svom klasičnom usisavaču i brisanju podova😂

paula210
    17. Studeni 2025. 14:26

Ja taman narucila philips xu2000/15 i usisava i brise,uzela sam ga zbog dvoje male djece koji ce bit na podu non stop pa da nemoram ja svaki drugi treci dan usisavat,njega sam namjestila da usisa i obrise cijeli stan pon,sri i petak kad mi idemo u sernju i eto koristim ga vec dva tj podovi uvijek cisti,doduse naravno trebat cu svakako 1 u 2 tj barem ja usisati bas kuteve i obrisati rucni pod,ali opet to mogu i kad muz ode snjima u setnju tako da zasad sam zadovoljna i iskreno nisam usisavala dva tj vec,sutra cu jer idemo na put kuteve te i jos jednom pustit robota da obrise i usise

💙

Makarena
    [UREĐENO] 17. Studeni 2025. 15:03

Evo ja odradila pregled danas, uzeli briseve, procjena bebe 2968g, po mjerama odgovara 36+6 😅 kontrola za tjedan dana i onda od 37tt krećem na ctg. Rekao je ako beba nastavi biti ovako unaprijed da nećemo čekati 40tt nego ćemo se dogovoriti za indukciju, ja se nadam da će sve krenuti samo oko 37-38tt 🙈

Blondy
    [UREĐENO] 17. Studeni 2025. 12:51

Pa zasto bi isla na indukciju tako rano? Nije sad toliko velika beba. Ako dobivaju 200 gr tjedno ili 250 to je jos kila vise. Hm, bas se razlikuju stavovi doktora. Ja nebi pristala na indukciju u 37 ako nema indikacija osim tezine, naravno ako ima to je druga prica. I sama sam ju proslabu prvoj teudnoci na termin. 
    Jesu te gledali ako si otvorena? Ja mislim da mene slijedi kompletan pregled sad u trudnickoj 🙈

Aha, pardon. Ti se nadas roditi u 37, a ne indukcija u 37. Da, to te razumijem 😅 i ja bih ranije ili kasnije. Samo ne na termin 🤣

lamise38
    17. Studeni 2025. 13:55

Nadam se da će ti se sve pokrenuti samo☺️

Makarena
    17. Studeni 2025. 14:17

Blondy haha da, nadam se da će se tad samo pokrenuti. Prvu sam rodila 38+0 i ne pristajem na ništa dalje tog termina 😂. A ako bude indukcija vjerojatno će 39tt, svakako termin neću dočekati, najbitnije mi je da sam za Božić doma 😄 

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

peppa0
    17. Studeni 2025. 14:27

Prava beba, ona je vec spremna za van. Nista, sad se uhvati svih onih metoda da ju potjeras malo 

Blondy
    17. Studeni 2025. 14:50

Ma hoces ako je tako najavljeno. Meni je rekao da nema indukcije ako ce sve biti uredno sto se tice tlaka 🤣 jer sam rekla da bih voljela prije Bozica rijesiti hahah

lamise38
    17. Studeni 2025. 15:03

Meni je isto samo u glavi da ne budem u bolnici za Božić,tako da se nadam da ću roditi na termin ili eventualno dan dva iza. Naravno da maštam da ću i prije tamo 38 ili 39 tjedan ali eto to je trenutno samo mašta😂

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

• taratara25
    17. Studeni 2025. 13:03

Meni je pregled pomaknut na 19.11. 🙊

Ako nekome treba kod za vasezdravlje webshop ljekarnu - SLAKI25 je kod za 25% popusta!

• lamise38
    17. Studeni 2025. 13:58

Također u srijedu u mulleru je dan beba pa ako ste učlanjene u njihov baby klub i imate aplikaciju na taj dan dođe kupon za 20% na sve za bebe. Ja kombiniram super subotu u dm-u i taj u mulleru pa malom za hranu,pelene i ostalo. 

• paula210
    [UREĐENO] 17. Studeni 2025. 15:24

Curke moze vase misljenje jer evo ja se dvoumim,idemo u Zg sad u srijedu,i onda je muz trebao sam za Bih,a ja ostati kod svojih jer cu taman uci u 35 tjedan kad on ide za Bih,i sad ja bi isla sa njim jer ide na 4/5 dana,jer kad sam kod mojih naravno sve mi poremete sa malom jos moj tata bas ne slusa sta mu govorim nego po svom pa kad se vratimo doma treba mi dva tj da malu vratim na ono kako smo je i naucili,a ne treba mi dodatno zivciranje sad,sa trudnocom je sve okej,32+2 je cerviks bio 3,6cm,zatvorena sve odlicno i kako treba,i sad razmisljam kao strah me da se nes nebi nez ni ja pokrenulo iako iskreno se nadam da nece jer je prerano,a i malu sam prenjela i nema nikakvih naznaka niti je bilo ninu prvoj ni sada da bi moglo nesto biti prije hvala Bogu,i sad se dvoumim dal da idem jer opet tamo sam i s muzem i on bi volio da idemo i imam veliku pomoc jer ima veliku obitelj on,a opet s druge strane psihicki mi je lakse kad znas da si u svojoj drzavi😂mozda ja sad iz muhe radim slona jer idemo doslovno na 4/5 dana max,ali eto zanima me cure vase misljenje i kako bi vi postupile😂

lamise38
    17. Studeni 2025. 15:02

Pa ja bi tražila i mišljenje gin.koji mi vodi trudnoću,ako bi on odobrio ja bi išla. Vlastiti mir nema cijenu,tako da radije ta 4,5 dana provesti u miru s mužem nego ostat kod svojih i živcirati se. Što se tiče puta,stati više puta i dobro. 

paula210
    17. Studeni 2025. 15:24

Natuknula sam mu bila,on kaze da ne vidi problem,rekao mi je jos na pocetku dokle god je sve uredu sve mozes normalno i da slusam svoje tijelo,a ako nesto nece biti okej on ce mi dati daljnje upute

💙

💙

riamaro
    17. Studeni 2025. 16:21

Dea i m_rosie danas je svjetski dan prijevremeno rođene djece pa sam pomislila na vas. Nadam se da ste dobro ♥️

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👦🏽 🩵

riamarro@hotmail.com

• m_rosie
    [UREĐENO] 18. Studeni 2025. 12:54

Riamaro daaa 💜 danas na Splitskoj neonatologiji sve sestre u ljubičastim majicama i porukama za palčiće 💜

Lamise38 hvala na pitanju i brizi, dobro smo 🥰 U ponedjeljak joj je skinut centralni kateter s hranjivim tvarima i više nije na intenzivnoj. Sad se hrani samo s mojim mlijekom, 40-50 ml po obroku 🤗 izdajam se redovno tako da imamo mlijeka zasad 🤗 Bila je dva dana stagnirala, pa 1560, 1570 i jučer 1530 - to je kao normalno kad se ukine taj kateter 🙈 Međutim danas je na 1600 gr, krivulja napredka u pozitivnom rastu. Doktori prezadovoljni. Danas skin to skin i rekla mi je doktorica koja ju vodi da možemo svaki dan skin to skin i da je mogu pokušati stavljati na dojku 💜 Ipak ću za početak svako drugi dan. Neznam, nekako mi je još premala i strah me, pa da se i ona malo navikne 🙈 Za 10ak, max 15 dana bi po doktorici mogli u topli krevetić, kao oko 1800 grama. Sad će joj u moje mlijeko stavljati pojačivač, kao malo vitamina. Inače odlična, svi nalazi dobro, sve super super. Lijepo siše na bocu 🤗 u srijedu pregled očiju 🤗 i jako aktivna, da je malo veća inkubator bi joj bio premalen 🙈 iz jednog kraja u drugi, lijevo - desno, gore - dole 🤦🏻‍♀️ rekli su da će brzo početi trčati po odjelu koliko je aktivna 😂😂 i eto, ja i dalje vjerujem da Božić slavimo doma, skupa nas troje ❤️ makar da na Badnji dan bude otpust ❤️

Kako ste vi, sve ok, spremni?🫶 Ovo noćno izdajanje me toliko umori i još 4 puta dnevno u bolnicu, baš sam umorna. Čitam redovno, ali nemam pojma šta pročitam 🙈

Nadam se da ste svi ok i da su bebice svima dobro i da ste u završnim fazama priprema 🫶

Anamarija888 nisam vidjela jesi li iša pisala, bebica i dalje manja ili je sve ok? Šaljem dobre vibracije i veliki zagrljaj 🫶 valjda nisam falila nickname 😂🤦🏻‍♀️🙈

lamise38
    17. Studeni 2025. 19:14

Baš me razvesele tvoje poruke🥰divno je pročitati da je sve dobro i da je Nika pravi mali borac. Ja isto vjerujem da ste do Božića doma ali kako god da bude samim time što je zdrava i nema nekih borbi je već veliko čudo i velika stvar. Vjerujem pošto si svaki dan u bolnici da si svašta čula i vidjela tako da stvarno neka se samo nastavi sve ovako dobro. Za izdajanje ti vjerujem da nije lako,ali nekako vjerujem da ti je Nika vjetar u leđa i snaga koju trebaš.
    .
    Ja se veselim pregledu u četvrtak da vidim kako napreduje bebica i baš često razmišljam o porodu i trenutku kad upoznajem svoju bebicu🥰

m_rosie
    17. Studeni 2025. 19:56

Jooj, baš to - stvarno svašta čujem kad pričam s mamama i to mi je dodatni stres. Dođem doma i samo se promislim "Bože hvala ti da je zdrava i samo da se ovako nastavi" 🙈 Bude mi žao i tih beba i tih mama i baš je teško čuti, ali s druge strane opet mi je naša muka najteža 🙈 iako danas doktorica kaže da su stvarno iznenađeni s njom i da su očekivali male problemčiće s prehranom i prihvaćanjem obroka, ali evo odlična je 🥰 tako da sam i dalje pod stresom, ali sam i mirna 💜 i nadam se da će ovako i nastaviti. Moja mala žilavica ❤️

Super, super 🥰 Vjerujem da jedva čekaš upoznavanje s bebicom 🫶 šaljem vam veliki zagrljaj ❤️

34+1 tt - 24.10.2025.

peppa0
    18. Studeni 2025. 07:49

Bravo za Niku 🥰 kako je tvoj tlak? 

m_rosie
    18. Studeni 2025. 12:54

Peppao tlak je bolji, ide najvise do 135/92. Ali uglavnom je oko 130/85-90. I pijem samo jednom dnevno Norvasc od 5 mg. U petak će biti 4 tjedna od poroda, tako da možda se i vrati u normalu 🙈🙈 

34+1 tt - 24.10.2025.

34+1 tt - 24.10.2025.

• dea3
    [UREĐENO] 18. Studeni 2025. 19:14

Evo mali update i od nas...
    Moj mali palčić, nadamo se će sutra na kontroli preći 3 kg 😁😁😁 i postati prava beba ...

Ovih dana nas čeka dosta kontrola, već smo jednu na Rebru  za oči obavili i na neonatologiji ... Za sad je sve u najboljem redu.
    Ja se izdajam, mlijeka ima na pretek...jede sad vec po 80 ml i baš se vidi kako iz dana u dan jača i raste.

Navirim svako malo ovdje (obično tokom noći kad ga držim na ramenu i čekam da se podrigne 😂😂😂) da vidim kako teku vaše posljednje pripreme 👏 većina vas je sad već u niskom startu kao što bi i mi bili da smo izdržali... 

M_rosie
    Baš mi je drago da tako lijepo napredujte...i nadam se s vama da ste za Božić doma... 🙏♥️🌺

peppa0
    18. Studeni 2025. 15:22

Drago mi je da je i kod vas sve u redu. Bebac bas lijepo napreduje. Da li ste probali dojiti? 

dea3
    18. Studeni 2025. 19:14

Pepao
    Evo baš neki dan i mali vukao bez brige 🙈, ali s obzirom na stil života i cinjenicu da imam malu firmu koja nije prestala s radom, a sad nam je više manje sezona..onda mi je svakako lakše izdajanje...
    Jer mogu otići, mogu odraditi, može ga nahraniti bilo tko ... (P.s. radim od doma tako da sam uvijek tu negdje)
    Meni je najvažnije da je on na mojem mlijeku...i osim toga kako sam i bila spomenula, ja zapravo znam sve o izdajanju dok bi se dojenju morala puno vise posvetiti...a to sad vise niti imam vremena, a iskreno niti imam preveliku volju... 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• lamise38
    18. Studeni 2025. 15:16

Dea3 baš lijepo da ide sa izdajanjem i da on lijepo raste. Nadam se da će vam sve pretrage proći dobro😇
    .
    Je,mi se ovdje opasno bližimo kraju i iščekujemo prve terminske bebice,nevjerojatno kako je vrijeme proletjelo. 

• anamarija8888
    18. Studeni 2025. 15:24

Dea i M_rosie, sjetila sam vas se jucer, drago mi je da nam se javljate i da je s vasim bebicama sve u redu, to su veliki borci. Mozemo se mi zaliti na nas zdravstveni sustav do prekosutra, ali sto se tice brige za palcice kod nas, mislim da smo stvarno odlicni. M_rosie, drzim fige za docekate Bozic doma, neka nam Nika dobiva sto vise na tezini, ali vec se sad vidi da je to jedna mala-velika fajterica ❤️
    Ja imam kontrolu u petak pa cemo znati vise. Mislila sam si otici na jednu kontrolu izmedu, ali kako ne zivim u mjestu gdje mi je ginekolog, treba mi cca 45 min do tamo, ne zelim bezveze toliko vremena provesti sjedeci u autu kad bih trebala cim vise mirovati. Koliko god bilo tesko, nekako se tjesim da je nas mali hahar imao 1600gr na zadnjem pregledu prije 10 dana i nekako mi je psiholoski bitno da dodemo na te dvije kilice, osjecat cu se sigurnije. Osjecam ga cijelo vrijeme, cak i malo vise nego prije, a vidim da mi je trbuh jos narastao, tako da se nadam i da on dobiva na tezini - mama dobiva😁 Hvala vam sto brinete, vjerujem da ce sve biti ok i da cemo izdrzati do nekih sigurnijih tjedana

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI