m-rosie čestitam ti na tvojoj bebici. Znam da ti je ovaj period bio bas stresan i trebalo je puno hrabrosti i strpljenja, ali eto napokon je došla tvoja mrvica, mala lavica na mamu 🥰
Vaša borba se nastavlja, ali dan po dan i eto vam doma da se mazite i pazite i imate svoje neprocjenjive trenutke 🥹
Sto se tice pelena, frendica mi dosta hvali Kit&Kin koje se moze kupiti u baby centru. Ja sam za sad uzela pampers premium. Pa cu vidjeti.
Također sam uzela te chicco uloške plus frida gacice, a i paket onih jessa pelena. Pa cu vidjeti koja ce mi kombinacija bolje odgovarati. Bolnica mi je blizu stana, tako da ako nesto zatreba, lako muž donese.
Meni je sad moja šogorica donijela hrpu odjeće od svojih klinaca. Ceka me pranje te robice...
Mame drage da vas pitam, jeste kupovale vi aspirator? Svi hvale nosiboo, ali bome i košta. Ja sam čak gledala ovu opciju omron duobaby koji je i inhalator. Sta vam je bilo najprakticnije za čišćenje nosica?
Samo onaj nastavak za usisavac. To mi je bilo sasvim okej.. sad cu kupiti novi za bebicu. Moji su naucili puhati nosic sa 2god, jedino ako su bas bili jako zacepljeni bi im sa tim izvlacila.
Ne znam, taj Nosiboo mi je skup.. mozda da sam ga kupila sa prvim pa imala za drugo i trece, onda bi se isplatilo.. za taj Omron sa dvije funkcije nisam znala 🫣

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
E kad ja imam samo robota, nemam normalan usisavač. Znam da je i taj nastavak opcija, ali meni bas i ne. Omron je isto skup, dođe nekih 120 eura, ali kad su neke akcije po ljekarnama moze se uloviti za 90. Ja sad bas pratim ako ce opet biti neki kupon ili nesto.

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Ja imam nosiboo,u usporedbi s ovim nastavkom za usisavač meni osobno ništa puno bolji nije,ali mi je praktičniji nosiboo. Iako ja na kraju više malom očistim nos sa špricom i fiziološkom nego sa time,samo ako ima baš puno sekreta onda.

Mi imamo taj Omron duobaby inhalator + aspirator i zadovoljni smo. Aspirator smo koristili kad je bila beba i to nam je dobro funkcioniralo, iako do polaska u vrtic nije imala ni jednu prehladu pa nije nikad ni bilo puno sekreta u nosicu. Od kad ide u vrtic cistimo nosic sa spricom i fizioloskom. Inhalator je u pogonu evo vec cetiri godine i zadovoljni smo s njim. Jedna info koju sam ja tek kasnije saznala - za inhalator postoje zamjenski filteri koji se mogu kupiti u ljekarni i koje bi s vremena na vrijeme trebalo mijenjati.

10/2021 ❤️
01/2026 ❤️⏳
Mi imamo isto nosiboo i nastavak za usisavac,nema neke razlike bas ali kao sto kazu cure prakticniji je nosiboo,a inhalator imam posebno jer sam uzimala i za nju a da imamo i za nas isto

💙

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Pregledi: 🤰🏻💗
29.10. - Giovanna32
30.10. - lamise38, Makarena
04.11. - EllaMS
05.11. - Blondy
06.11. - Tinchy300
11.11. - Barrrbi, paula210
12.11. - riamaro
13.11. - mamacita
14.11. - bubica_0706
20.11.- eni233
24.11. - peppao
26.11. - bubica_0706
28.11. - Timi95
Termini:
Mila123 - 1.12. 🩷
Mokica - 3.12. 💙
Ditaa - 5.12. 💙
Tinchy300- 10.12. 🩷
Josipella2025 - 12.12. 💙
EllaMS - 13.12 💙
taratara25 - 13.12. 🩷
lamise38 - 20.12.
Blondy - 23.12. 💙
Makarena - 24.12. 🩷
mamacita - 24.12. 💙
jagoda20 - 31.12.
paula210 - 01.01. 💙
peppao - 4.1. 💙
Paola32 - 9.1. 🩷
Ivis - 9.1. 🩷
Timi95 - 13.1. 🩷
anamarija8888 - 15.1. 💙
Faksimila - 17.1.
Barrrbi - 17.1. 🩷
bubica_0706 - 17.1. 🩷
Antonela2024 - 17.1. 🩷
Zeka26 - 21.1. 🩷
riamaro - 27.1. 💙
Srculence - 04.02.
Giovanna32 - 06.02. 💙
Newgirl - 10.02. 💙
Popis: stranica 185, 306
Porodi: dea3 - 10.10. 💙
m-rosie - 24.10. 🩷

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Čestitam svima na urednim pregledima

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026⏳🙏
Pozdrav, prva mi je trudnoca, prosle nedelje sam bila 26 nedelja i imala sam neprijatna zatezanja u stomaku , gde jednim delom bude tvrd a na drugoj strani mekan.
Otisla sam sutradan ujutru na pregled cisto da doktorica proveri grlic i bebicu.
Sa bebicom je sve super, ali na izvestaju mi pise ovako:
CX 4.7 sa pocetnom tunelizacijom
Prepisan mi je utrogestan vaginalno 2x200mg i mirovanje.
Zanima me sta joj dodje to 4.7 , jer gde god da sam citala duzina se izrazava u mm, pa me ovo buni sta joj znaci 4.7🙄
I da li je okej ta terapija. Pisala sam u drugoj temi za skracen grlic ali bas i nije posebno aktivna 🙂
I receno mi je da mogu bilo koji magnezijum da pijem radi grceva, od petka do danas sam pila swanson magnezijum citrat po jednu tabletu, ali sam negde procitala da nije istrazen u trudnoci i sad se i zbog toga jos vise brinem, da li sam mogla naskoditi bebici zbog tih 5 dana sto sam po jednu tableticu pila🥺
Najbolje da se s ovim pitanjima ipak obratis ginekologu ako te toliko brine. Ne dopusti si da od lijecnika otidjes nesigurna i s upitnicima nad glavom. Da je ova duzina grkica uzrazena u milimetrima ne bi te pustio doma. Centimetri su u pitanju. Magnezij nece naskoditi i slobodno ga nastavi piti, iako citrat nije najbolji oblik Mga za tvoje potrebe. Cittat je najbolji kod problema s probavom.

Hvala ti puno, sledece nedelje mi je kontrola, ali ovo me bas zbunilo, jer skoro pa nigde nisam procitala da je nekoj u 26 nedelji bio 47mm grlic 🙂

👩24
Pokušavamo od 02.2023 bez trudnoce
🧔♂️ 28
14.06. Spermiogram
Dijagnoza: Asthenoteratozoospermia
12.09. Spermiogram jos losiji
11.03 normospermia🧔♂️
👩 11.03 histeroskopija sa polipektomijom.
20.05.2025. ➕️
Baby girl🩷🌸🎀
Meni je bio preko 4 cm u ovoj trudnoci, jos uvijek je.. a u prvoj je bio skoro 5 cm 🙂 tako da neke stvari bolje ne guglati nego pitati doktora

Meni je grlic u 22.tj bio 30mm ili 3cm, a sad u 29.tj je 35mm ili 3.5cm.. pijem magnezij direkt, rekao je ginekolog da je taj okej.. ja ti imam stezanja i bol u doljnjem dijelu leđa dok stezanje ne popusti.. ali eto, zatvorena sam, cerviks je T oblika.

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Blondy , superr , pa nisam bas guglala nego na forumima sam citala da su uglavnom tu oko 30-35mm.
Ali onda ovo je moje super🥰🥰
Hvala ti umirila si me❤️
Timi95 , ja imam blago otvaranje s unutrasnje strane, kao pocetna tunelizacija, i da bole me prepone i donji dio ledja isto.❤️

👩24
🧔♂️ 28
14.06. Spermiogram
11.03 normospermia🧔♂️
20.05.2025. ➕️
Baby girl🩷🌸🎀

👩24
🧔♂️ 28
14.06. Spermiogram
11.03 normospermia🧔♂️
20.05.2025. ➕️
Baby girl🩷🌸🎀
Cure, imala bi jedno pitanje. Sve je skoro kupljeno, čitala sam preporuke i ovdje i drugdje međutim nisam još kupila izdajalicu.
Ne znam hoćemo li moći uspostaviti dojenje, ali bi u rezervi htjela imati električnu izdajalicu.
Gledala sam spectru, ali mislim da ću se odlučiti za povoljniji opciju.
Ono što sam vas htjela pitati je što ako u rodilište ponesem električnu izdajalicu, kako ću ja nju prati i održavati tamo?
Isto pitanje vrijedi za bočice.
Trebam li je uopće nositi tamo?
Mogu li ta dva, tri dana na nešto utjecati da se stopira laktacija ako sisanje ne bude išlo odmah.
Ja sam prala u sobi di kupaju bebe.. me e je izdajalica spasila, odmah taj dan sam izdojila 60ml. I onda je beba sisala bez problema jer mi je mlijeko odmah doslo..inace u bolnici su imali rucnu izdajalicu.. ne znam, ali po meni je bolje da odmah dojis da beba ne bi odbila dojku

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Ja sam u KBC Split i mora se koristiti njihova izdajalica. Ima soba babinjače / soba za izdajanje i tu imas električnu izdajalicu (spectra), dobijes svoj lijevak i bočicu i imaš njihov sterilizator. Znači sve je njihovo, a svaka babinjača pere, sterilizira i vodi računa o svom priboru. I ja sutra izlazim i nemogu se doma izdojiti pa donijeti, nego moram doći ovdje i izdojiti u njihovoj sobi za izdajanje s njihovom opremom. Eto, tako je u KBC Split na Firulama 🤷🏻♀️
34+1 tt - 24.10.2025.
💜 Nika 💜
Jagoda
Ako ti je primarni cilj dojenje onda svakako ne kupuj preskupu izdajalicu.
Bilo bi ti čak izvrsno da ti ju netko može posuditi na par dana buduci da uistinu ne mozes znati hoce li ti uopce trebati i koliko.
Spectra je definitivno najbolji izbor, ali samo ako se odlučiš za trajno izdajanje, što je kod mene slucaj. Isto tako ona je dosta velika pa možda malo i nezgodna da ju vučeš za ta 3 dana... Aventove plosnate su tu puno prakticnije.
Ja sam skroz sama u apartmanu pa sam si onda sve mogla posložiti i imam svoje sredstvo za pranje i spužvicu.
U sobi imam sudoper sa toplom vodom tako da onda sama to riješavam.
Bočice mi ovdje moramo koristiti njihove... Sestre mi ih stalno mijenjaju i donose čiste... Tako da nemam još i te brige.
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Super, nisam znala da u bolnici postoji izdajalica.
Ovo svakako olaksava.
Hvala svima ;)

Meni je secer opet nizak, i ono zeljezo sto ima 2 vrijednosti su mi nize, dosta.. cekam da mi ginekolog odgovori na mail.
Pa jel uzimas kakvo zeljezo? Ne znam na koje vrijednosti mislis tocno? A secer mislim da te ne treba brinuti osim akoije eto ekstra nisko

Neznam na koje vrijednosti mislis, ja sam od prije anemična i Novalac prenatalne su mi bolje digle željezo i hemoglobin u trudnoći nego inače terapija za željezo. Spasile su me 👌 što se šećera tiče, meni je cijelu trudnoću bio 3.9, a vadila sam komplet sve krvne nalaze svaki mjesec. I stalno je bio 3.9 i nikad nitko ništa nije ni spomenuo po tom pitanju. Neznam koliko ti je nizak, ali izrazito nizak šećer je simptom hipoglikemije
34+1 tt - 24.10.2025.
💜 Nika 💜

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Imamo li u grupi nekoga tko radi u vrticu ili s malom djecom.. ili ma cija djeca idu u vrtic. 😅
Buduci da jos nikako ne mozemo odluciti koje ime dati djetetu, a svidjaju nam se klasicna imena. Ime koje smo odmah odbacili a koje nam je lijepo je Ivan. A odbacili smo ga jer ima dosta Ivana oko nas, no kad smo razmislili opet o tom imenu, mi ne poznajemo nijednog mlađeg od 10 godina. Kakvo je stanje među malom djecom? Npr. kod nas ima puno Matea, Lukasa, Adriana, Leona. Od klasicnih imena cesto je Luka i Petar. U nasem okruzenju. Pa evo, pisite ima li u grupama jos uvijek po 5 Ivana kao u nase vrijeme 😅
Ne radim u vrtiću, već u školi i mogu ti reći da Ivan više nije tako često ime. Ne bih htjela krivo reći, ali mislim da sam u osam godina rada u školi imala samo jednog Ivana. A ime je baš lijepo 💙 Sad je češći oblik Ivano. Od klasičnih imena svakako su jako popularna Petar, Luka, David i Jakov.

🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Kod nas je samo Ivano. Ivana nema uopce u grupama.. kod nas je Matteo, Raul, Leonardo, Leon, Evan, Rikard, Noa.. i tako..

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
I nama je Ivan bio izbor. Nismo ga na kraju iskoristili jer su stariji klinci odabrali drugo i nisu puštali 😂
Ali isto kad smo malo razmišljali..rekla bi da to vise nije tako česti izbor...
Kod nas je Ivan bas cesto ime u svim starisnim skupinama, doslovno od 0-99 ☺️ u obitelji ih imamo 3, necak, djed i moj muz 🙂 tri razlicite generacije. Iskreno, po meni su to imena s kojima ne mozes pogrijesiti - klasicna lijepa hrvatska imena. Recimo za naseg suprug zeli da bude Josip. Po meni ista stvar kao i s Ivanom, ali nekako mi nije to to 🙈

Hahah ....i moj suprug je baš na početku htio Josip, ali je svekrva krstena Josipa pa nisam dala 😂😂😂😂😂 jer će ispasti da je po njoj 🤭🙈
Meni je bilo Jakov, ali je to po meni jako često ime...onda sam htjela Toma, to mužn nije htio 🤭
Ja sam iz Like, i kod nas se stvarno vecinom jos uvijek drze klasicnih imena 🙂
Mislim i sama zelim nesto klasicno, ali svako ime povezem s nekom bliskom osobom.

Hej niti kod nas u vrticu nema djece sa imenom Ivan. Vecinom je to Luka, Oliver, Lovro (cak troje u grupi) i slicno.

Ja radim u vrticu, u jednoj grupi imamo 3 Ivana 😅 mi ih imamo dosta, ali sam ja u Dalmaciji, ovdje ih uvijek ima
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Matijas, Fran, Noel, Liam, Jan, Filip i Rafael , to su meni bas lijepa imena 🥰

👩36
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨34
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Evo, odgovorio mi je. Kaze da sam slabokrvna i da moram piti dodatno zeljezo, uz Novalac.. uz to vitamin C.. a jedem raznovrsno i bas puno povrca i mesa..
Uz to imam mnogo bakterija pa moram raditi urinokulturu, vec 3.put 🫣😵💫
Ja isto pijem dodatno zeljezo, ispod granice mi je, pa je ginekolog savjetovao da ga uzimam vec sad jer ce se zalihe sad sve vise trositi. Dosta mi je tesko padao ujutro nataste, ali sad uspijem popiti. Vidjet cu na sljedecoj krvnoj slici kakav je ucinak imalo 🙂

Ja sam uprvoj trudnoci isto uzimala dodatno zeljezo. Uzmi kendural C, uz njega ne moras vitamin C posebno. Ide na bijeli recept ili negdje i bez recepta i doplacuje se ali je odlican

Potpisujem za Kendural C, meni je bilo zeljezo 4, hemoglobin 110, nakon kure kendurala zeljezo 28, hemoglobin 132. S tim da ja inače jesam anemicna, pila sam Novalac i pola godine prije nego sam ostala trudna dok smo jos radili na bebici i sad cijelo vrijeme, nista mi to nije diglo. Pa sam dobila onaj prah Ferozomal isto banana. Na kraju kendural sve riješio. I nisam pila ujutro na tašte, nego nakon ručka.

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Vec sam podigla Heferol i Plivita vitamin C.. da sam znala, uzela bi ga 😵💫
Ja necu piti na taste, reklk su mi u ljekarni posto sam trudna da ga pijem nakon obroka ili 2h od obroka, isto mi je rekao ginekolog

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Javljam se s pregleda. Sve je u redu. 💙
Sljedeća kontrola je 26. 11.
U međuvremenu imam OGTT i uzv u bolnici, između 28. i 32. tjedna, vjerojatno će me naručiti prije sljedeće kontrole.
Nisu mi danas mjerili cerviks. Koliko vama to često provjeravaju?
Meni radi cervikometriju svaki put, a pregled bas svaki drugi, niti ne.

Radio mi je sad, jer mi je cerviks bio 30mm u 22.tj, sad je 35mm

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Meni radi cervikometriju svaki put, ali samo to. Vaginalni pregled nikad. Sjećam se iz prve trudnoće da su u nekim kasnijim tjednima onda prestali raditi i cervikometriju, negdje tamo iza 35. tjedna.

10/2021 ❤️
01/2026 ❤️⏳

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
Inače cure ja prijavljujem da su mi otvorili porodiljni, ne znam kud je vrijeme prohujalo. Ali napokon se skidam s tih komplikacija.

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji