Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    EllaMS
    29. Travanj 2025. 13:50

mamacita

Tinchy300

mamacita

Jel imate kakve simptome? mene uhvati nekad mucnina i slabost, al sve je to blago..Bojim se da opet ne dode do spontanog..I grudi me jako bole..Ne osjecam se uopce tak trudno osim sto sam sva napuhana..

Ja sam eto jučer prvi put povraćala. Mučno mi je cijeli dan, baš se loše osjećam. Sutra mi je 8+0.

Ajoj…Ja sam 6+2..
    Neka nas sve zaobide ta mucnina i povracanje..
    Ja bi najradije jos jednom napravila test ali onaj koji pokazuje tjedne, a i da vidim jel sve okej..Jel koja mozda isla prije ginekologa vadit betu? Jer ja ne mogu docekat 09.05

Naravno da jesam. 😂 ja sam išla privatno u breyer i vadila sam ga u 3 navrata.  Prvo vađenje, pa sam isla nakon 48 h i čak se utrostrucila, išla je sa 70 na 230. Treći put je bilo nakon 4 dana, jer sam htjela bit ziher da je sve ok, ta je bila 1600. Nakon toga sam prestala ići, naoruzala se strpljenjem i čekala pregled.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Hamala
    29. Travanj 2025. 14:15

Takoder sam vadila betu. Nakon ivf-a oni sami kazu da ides izvadit dva puta, ali sam za svaki slucaj 3 puta izvadila da se uvjerim da se i dalje lijepo dupla 😄 Skoro sam isla jos jednom, ali uspjela sam se skontrolirati.

Jeste razmisljale o prenatalnim testovima? Jel planirate raditi?

👩 90., PCOS, AMH- 43,5 pmol/L
    🧑 87.god., OAT
    Repromed
    10/24 ICSI 15🥚, blagi hiper, freeze all, 5❄️
    03/25 FET 6+5 ❤️, Panorama ✅ 🩵

• Tinchy300
    29. Travanj 2025. 14:52

Hamala

Takoder sam vadila betu. Nakon ivf-a oni sami kazu da ides izvadit dva puta, ali sam za svaki slucaj 3 puta izvadila da se uvjerim da se i dalje lijepo dupla 😄 Skoro sam isla jos jednom, ali uspjela sam se skontrolirati.

ja sam u prvoj trudnoći radila Panoramu, tako da ću i ovaj put u 12om tjednu na pregledu

• m_rosie
    29. Travanj 2025. 15:16

Hamala

Ja planiram raditi nifty. 08.05. bi trebala biti 10+0, taj dan imam pregled gdje će mi otvoriti trudničku knjižicu i rekao je da ćemo se dogovoriti za trudničku obradu (pretpostavljam da je to vaganje, rnalazi krvi i neznam šta još, prva mi je trudnoća - s tim da sam ja na fragminu od potvrđene trudnoće u maternici - i jednom mjesečno moram u hematologa na pregled) i također se dogovoriti za nifty. Uskoro imam 35 godina i prva mi je trudnoća i prije nego što je on išta predložio ja sam ga pitala za nifty  a on radi nifty, pa ću zato baš nifty raditi  nadam se da nifty bude ok, jer mi je to najveći nemir

EllaMS
    29. Travanj 2025. 16:19

Ja sam isto dogovorila Panoramu na sljedećem pregledu. Tada sam punih 11

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

mokiica
    29. Travanj 2025. 17:20

Zna li netko koja je razlika između Nifty testa i panorame? Ili nekog drugog. U svom gradu imam mogućnost za nifty, a za panoramu ili neki drugi bi ipak trebala potegnuti u neki veći grad. Cjenovno su tu negdje koliko vidim. U oba se radi ultrazvuk i vadi krv, ako sam dobro skužila i to je to?

EllaMS
    29. Travanj 2025. 18:20

Pa koliko sam ja gledala razlika je u tome koja firma i radi i gdje se radi. Za Nifty nisam sigurna, Panorama je USA. Navodno je Panorama malo pouzdanija. Nifty je razvikaniji. 

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Tinchy300
    29. Travanj 2025. 18:22

mokiica

Zna li netko koja je razlika između Nifty testa i panorame? Ili nekog drugog. U svom gradu imam mogućnost za nifty, a za panoramu ili neki drugi bi ipak trebala potegnuti u neki veći grad. Cjenovno su tu negdje koliko vidim. U oba se radi ultrazvuk i vadi krv, ako sam dobro skužila i to je to?

Nifty, harmony i ostali nipt testovi koriste algoritam koji ne razlikuje majcin DNK od djetetovog dok panorama koristi algoritam koji razlikuje DNK bebin od majke. 
    Dok sam ga ja radila krv se slala u Californiju. Mislim da sam citala da se Harmony salje u Njemacku, a nifty pod zadnje mislim da rade u RH (tako mi je frendica rekla kad se isla raspitivati).
    Panorama se ceka 10 do 15 dana, Harmony cca 3 dana (tak sam procitala na letku).

Makarena
    29. Travanj 2025. 18:58

Ja sam evo jutros vadila krv i dobila sve nalaze i sutra ću na prvi pregled 🤞🏻🙏🏻. Prenatalne ne planiram raditi, nisam ni u prvoj trudnoći. Prijateljica koja radi u zdravstvu mi je rekla da zna puno slučajeva kad su pokazali lažno pozitivno, a nikad lažno negativno. Ne želim da mi trudnoća prođe u bespotrebnom stresu, šta bude bit će. 🙏🏻

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

EllaMS
    29. Travanj 2025. 20:13

Ja mislim raditi samo osnovni, zato ne mislim ići na taj kombinirani i te neke gluposti, gdje već po difoltu ti zbog godina stavi veće vjerojatnosti za downa zbog statistike. Super mi je šta saznaš spol, a i ako ne daj bože nije nešto, bar se mogu bolje pripremiti. Meni je ovo prva trudnoća s 36 sve mi je nepoznato i puno toga slusam svoje frendice koje su to prošle i znaju bolje od mene. 

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.