Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m_rosie
    12. Lipanj 2025. 14:42

Paola_32

Hvala Ella na primjerima jelovnika. 😊
    Ivis sad si mi dala ideju za krpice sa zeljem, nisam to jela jako dugo i sad znam što sutra imam za ručak 😁
    Timi, ipak pripazi na šećer jer trudnicama je granica 5.1, a ne 6. Malo strože gledaju nego što je onaj raspon na papiru.
    Ja inače radim panoramu 16.6., gin. mi nije napomenula da će prije raditi uzv. To je svima tako bilo?

Da, ali to nije mini anomaly. Više bih to nazvala klasičnim UZV-om, gdje potvrdi otkucaje. I to je to. A mini anomaly je baš detaljan pregled. Neznam jeli i inače ima opciju 4D, ali meni je na mini anomaly u nekom trenutku prebacio na 4D. Bar je tako kod mog doktora 

• Paola_32
    12. Lipanj 2025. 15:20

Hvala, super da se znam pripremiti, nisam očekivala još jedan uzv. A mini anomaly me čeka 26.6., ali u bolnici pa nisam sigurna imaju li oni tamo 4D. Cure koje ste već radile Panoramu, koliko dana ste čekale rezultate? 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

EllaMS
    12. Lipanj 2025. 16:21

Ja nisam radila taj mini anomaly u bolnici, jer sam dogovorila Panoramu kod svoje privatne doktorice. Ona neda na nju bez pregleda. Meni je taj pregled bio kao taj mini anomaly. Doslovno sam bila tamo dva sata. Nije me htjela pustiti dok ne vidi lice bebe, a on se stalno skrivao. Pa me poslala pojest nešto slatko da se malo aktivira i onda smo opet čekali. Meni je to bilo super, većina bi te poslala doma.
    Ja sam krv vadila u ponedjeljak, nalazi su stigli sljedeci ponedjeljak oko 1 ujutro. Ja sam bila tad 10+2 eto. 
    Meni je na ultrazvuku rekla da to sve izgleda jako dobro, pa se iskreno nisam toliko brinula oko Panorame, ali dobro je imati potvrdu.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• taratara25
    12. Lipanj 2025. 17:40

Faksimila

Eto mene s pregleda, sve je u redu osim što je manji hematom i dalje prisutan pa i dalje moram umjereno mirovati (ali barem viši nije strogo), sljedeći pregled mi je 4.7.
    Dogovorila sam se za Veritas s doktoricom za sljedeću srijedu, tad će mi biti 9+4, mislila sam da ćemo to tek za koji tjedan ali ona me uvjerava da je ok to već sljedeći tjedan obaviti

Uh sjajno. Susjecam s tobom glede hematoma i strogog mirovanja. Ja sam jos uvijek na strogom ali nadam se na sljedecem 

• taratara25
    12. Lipanj 2025. 17:42

Poslala sam prije nego dovrsila.

Uh sjajno. Susjecam s tobom glede hematoma i strogog mirovanja. Ja sam jos uvijek na strogom ali nadam se na sljedecem pregledu da bi mi mogla popustiti.
    Sto ukljucuje umjereno mirovanje? Koliko slobode imas?

• taratara25
    12. Lipanj 2025. 17:44

Poslala sam prije nego dovrsila.

Uh sjajno. Susjecam s tobom glede hematoma i strogog mirovanja. Ja sam jos uvijek na strogom ali nadam se na sljedecem pregledu da bi mi mogla popustiti.
    Sto ukljucuje umjereno mirovanje? Koliko slobode imas?

• Faksimila
    12. Lipanj 2025. 18:46

Rekla mi je ležati 2h pa 20ak min lagane šetnje isl., i dalje naravno ništa teško fizički ne raditi, ne dizati teške stvari... ali već ovo da mogu malo prošetati mi užasno puno znači, baš je teško tako skroz mirovati. Inače sam jako aktivna i stalno u pokretu a sad sam se maltene sljubila s krevetom i već me sve boli od tog ležanja. I što je najbolje, još do prije 4-5 dana sam stalno po malo krvarila (svaka 3-4 dana malo svježe krvi pa onda smeđe par dana i tako u krug), a stvarno sam pazila. Ali ajde, bio je hematom 10x15mm na 5+3, a sad je 7x2mm pa nekako vidim svjetlo na kraju tunela  
    Držim fige da ćeš i ti uskoro moći tako 

• taratara25
    12. Lipanj 2025. 21:25

Faksimila

Rekla mi je ležati 2h pa 20ak min lagane šetnje isl., i dalje naravno ništa teško fizički ne raditi, ne dizati teške stvari… ali već ovo da mogu malo prošetati mi užasno puno znači, baš je teško tako skroz mirovati. Inače sam jako aktivna i stalno u pokretu a sad sam se maltene sljubila s krevetom i već me sve boli od tog ležanja. I što je najbolje, još do prije 4-5 dana sam stalno po malo krvarila (svaka 3-4 dana malo svježe krvi pa onda smeđe par dana i tako u krug), a stvarno sam pazila. Ali ajde, bio je hematom 10x15mm na 5+3, a sad je 7x2mm pa nekako vidim svjetlo na kraju tunela
    Držim fige da ćeš i ti uskoro moći tako

Uh, ma super! 
    Ma joj, meni je nakon krvarenja 4.5. bio 12 mm, pa mi je u 3 dana narastao na 52x38mm a bas sam mirovala - to je bilo 7.5. 
    Pa mi se u dva tjedna smanjio za jos cca 10mm. 
    A na zadnjoj kontroli prije dva tjedna mi je bio 32x16mm, znaci smanjio se opet za 10mm.
    Sad cemo vidjet kak ide dalje. 
    Nadam se najboljem. 
    Je, bas je tesko mirovati, odnosno lezati. Mene isto vec boli vrat i sve od lezanja.
    Nabavila sam si onaj trudnicki jastuk (zovem ga crv) i on mi puno pomaze, pa probaj s time mozda. 
    Prvo si mantram da bude sve ok a onda se nadam da ce mi popustit taj hematom i mirovanje da mogu bezbrizno, donekle, bar malo baciti đir.

Makarena
    12. Lipanj 2025. 21:33

m_rosie

jagoda20 radila sam kod mog socijalnog ginekologa, koji je i privatnik. Tako da kod njega radim sve što ide preko HZZO-a besplatno, a što nije u tom sklopu, platim. I to mi je super, da mi vodi trudnoću preko HZZO-a, kod njega sam radila i NIPT i mini anomaly i da bilo šta želim što ne ide preko HZZO-a - sve isti doktor. S tim da sam ja u Dubrovniku i mi ovdje ni nemamo neki preveliki izborMakarenaslažem se. I baš sam se bojala ako mi NIPT pokaže nešto pozitivno, šta onda s tim stresom. I još sam isto čitala da zna biti lažno pozitivan, nego eto Bogu hvala sve mi je došlo nizak rizik. I da, niti NIPT može sve pokazati, a s druge strane na mini anomaly doktor ima stvarno dobar uvid u razvoj bebe. Jeli ćeš i ovaj put raditi fetalnu kardiografiju, ako da - u kojem tjednu. Kod nas dolazi jednom mjesečno u drugoj polovici mjeseca neki doktor iz Zagreba, mislim da je dr. Šarić. Dobila sam termin u drugoj polovici rujna, zvati će još za točan dan jer da znaju par dana prije nego dođe. Tad bi trebala biti 29 ili 30 tjedan.

EllaMS hvala

Ajme nemam pojma, mene ginekolog ne naruči posebno na to nego mi obavi u sklopu redovnog pregleda, on svaki put pogleda srce malo detaljnije. Ispričao mi je slučaj koji je imao kad nije prepoznao srčanu manu, dijete je umro ubrzo nakon poroda 🥺. Onda se odlučio specijalizirati bas za to jer ga je valjda taj slučaj baš potresao i rekao je da sad kad uoči srčanu manu šalje žene u Zagreb roditi jer tamo ima mogućnost operacije novorođenčeta odmah nakon poroda (inače sam iz manjeg mjesta na obali). 

Ella hvala na suosjećanju 😅❤️.

Cure cestitam na dobrim pregledima! 🫶🏻

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

• Mila20
    12. Lipanj 2025. 22:42

Pozdrav drage mame, sadašnje i buduće.Da vam sve protekne u najboljem mogućem redu❤️

Meni je danas tačno 8 sedmica trudnoće, prije 2/3 dana sam otišla na rani ultrazvuk i sve je potvrdjeno dobro osim neke ciste na lijevoj strani za koju su mi rekli da se ne brinem, da je 20 mm i da ce sama otici. 

Kako mi je prva trudnoća u životu imam osjećaj samo straha ne radosti, non stop mi se spava, muka mi je 24/7 i samo sam jednom povratila, dane provodim sa chat gpt-om🤣, emotivna sam previše itd.. ali što me zabrinjava je da me već neko vrijeme bole ramena, a po čitanju može biti negativno. 

Moje pitanje je da li je neko imao isto iskustvo? 
    Svaka pomoć je dobrodošla.

Unaprijed hvala 🍀💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.