Mozete li mi reci dal je obavezno vaditi betu prije prvog pregleda? Kada sam zvala ginekologicu da se narucim za prvi pregled koji je TEK 22.05. rekla mi je da betu nije potrebno do tada vadit, a mislim da bi bila mirnija da ju izvadim sada
Bitno je vidjeti dupla li se beta pravilno pa po tim rezultatima možete isključiti neke stvari poput vanmatericne trudnoće, ako je to nešto na što sumnjate. Ali dosta žena ne vadi uopće betu. Kažem ako imate razloga za sumnju ili bi vas umirilo izvadite zašto ne. Doktorica bi vam trebala pustiti uputnicu na vaš zahtjev. Meni je dala odmah dvije za dva dana koja moram ic izvadit. Jedna je bila za petak, druga za nedjelju. Možda će vam tako dati a možda prvo za jedno vađenje pa onda za drugo nakon rezultata.
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Moj mali ima 2,5 isto je doma sa mnom i sretna sam da mogu bit s njim. Samo isto kao i kod vas, umor je prestrašan i nisam prisutna u majčinstvu kao što sam inače. On čak dosta razumije, mami je zlo, mama ima bebu u trbuhu, mora odmarati, pa se ne čini da uzima puno srcu to što nisam skakutava ko inače kako je navikao. Sve će to doći na mjesto kad za godinu dana bude imao malog bestija/besticu za igru doma 🙌🏻
ja svom jos nisam isla nista govorit,puno razumije,pametno je dijete,ali cekam jos uvijek potvrdu ginekologa pa cu mu onda objasnit...pitala sam ga jel bi bracu ili seku,kaze bacu,mama i tata se ipak nadaju seki 😊
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
kad smo vec kod NIPT-a koji ste mislili? u prosloj sam odradila Nifty al sve cesce cujem da rezultati i sam test nisu pouzdani iako mi je tocno pokazao prvi put,sad vise naginjem Harmony-u u Brayeru cijena ista 🤷
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Mozete li mi reci dal je obavezno vaditi betu prije prvog pregleda? Kada sam zvala ginekologicu da se narucim za prvi pregled koji je TEK 22.05. rekla mi je da betu nije potrebno do tada vadit, a mislim da bi bila mirnija da ju izvadim sada
Bitno je vidjeti dupla li se beta pravilno pa po tim rezultatima možete isključiti neke stvari poput vanmatericne trudnoće, ako je to nešto na što sumnjate. Ali dosta žena ne vadi uopće betu. Kažem ako imate razloga za sumnju ili bi vas umirilo izvadite zašto ne. Doktorica bi vam trebala pustiti uputnicu na vaš zahtjev. Meni je dala odmah dvije za dva dana koja moram ic izvadit. Jedna je bila za petak, druga za nedjelju. Možda će vam tako dati a možda prvo za jedno vađenje pa onda za drugo nakon rezultata.
Ma odlucila sam otici privatno izvaditi da mi se dusa smiri
+ 30.04.
1.trudnoća
kad ides na pretragu?
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Pozdrav svima,
S obzirom da na ovoj temi ima dosta (friških) trudnica, postaviti cu pitanje i ovdje da čujem iskustva… Ostala sam spontano trudna dok smo se pripremali za IUI. Beta se lijepo duplala, 14 dpo 216; 16 dpo 650; 18 dpo 1580. Danas sam bila na prvom uzvu, po ZM sam 5+5 i vidi se samo pravilna GV, ali bez ŽV i ploda… Novi uzv za 7 dana. Prema vašem iskustvu, da li ima šanse? Nekako se bojim da takva situacija za 5+5 baš i nije nešto :(. Dosad mi se to nije dogodilo u prethodnim trudnoćama.
Išla sam provjeravati, ovulacija mi je bila nešto kasnije (17 dc), ali mi je test bio pozitivan već 12 dpo tako da nije mogla biti kasna implantacija 😐.
Hvala svima ❤️
Evo me! Ako pročitaš nekoliko stranica unatrag, vidjet ćeš da sam i ja bila u toj agoniji do nedavno. Imam kraće cikluse, oko 25 dana, rijetko se dogodi 27-28. Bila na pregledu 5+6, doktorica rekla da se vidi samo GV bez žumanjcane i bez ploda. Ona je osudila trudnoću na propast već tada. Ja sam bila prestravljena i pomirila sam se da ništa od toga. Bila naručena za 10 dana na kontrolu, vidjela se bebica i srce kako kuca. Ima nade itekako!
Moguće da je sve kasnilo dan, dva tri, od ovulacije do oplodnje pa implantacije i to znači jako puno u početku.
Guglala sam neprestano i tražila utjehu, naišla na razne forume gdje su žene imale istu priču i u 99% slučajeva su samo bile prerano na pregledu. Kao i ja, kao i ti.
Misli pozitivno, mazi trbuh i nadaj se najboljem. Za svaki slučaj negdje duboko u sebi se pripremi za najgore, ali to ćeš za 7 dana baciti u vjetar jer će sve biti ok ❤️
šareni_oblak, hvala ti ❤️. Nadam se da će i meni ići u dobrom smjeru kao i tebi 🤞🏻. Ma ono što me muči je da je zadnja beta prije pregleda (6 dana prije) bila oko 1.600 i onda računajući duplanje je na dan pregleda trebala biti preko 6.000 i tad bi se trebala vidjeti bar ŽV... ali šta je, tu je, utjevati ne mogu, bit će kako treba biti.
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Tinker, nažalost vidim da si imala dosta puta spontani😞 da li su ti rekli zbog čega bi ti se to desilo?
Mene je tako strah toga iako realno nemozes utjecati, bas se treba opustiti..
kad ides na pretragu?
Sutra ujutro cu otici prvi puta, a u ponedjeljak na drugo vadenje. 🤞🏼
+ 30.04.
1.trudnoća
kad ides na pretragu?
Sutra ujutro cu otici prvi puta, a u ponedjeljak na drugo vadenje. 🤞🏼
Drzim fige na visokoj i urednoj beti 🤞
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Tinker, da, koliko znam (a nisam sto posto uočena), trebala bi se vidjeti bar GV na tu vrijednost bete. Ali, ja bih se držala za nadu dok se ne potvrdi suprotno.
Nadam se da će se na slijedećem pregledu vidjeti sve što bi se trebalo vidjeti.
Drži se ❤️
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
OTP: 14.12.2024.
Sortiraj odgovore
Najstariji