Joj, mi kako kada sto se dojenja tice, prosjek je izmedju 2 i 3 sata, a po noci u zadnje vrijeme svaka 4 sata.. ugl ona sama pocne trazitiĀ
Ja sam evo imala srece s njom da ni ne znam sto znaci taj trening spavanja jer je ona relativno rano krenula sama se uspavljivati, kao skroz mala bi zaspala dok bi papala, onda sam ju pocela navecer stavljati u krevetic jer sam skuzila da joj to odgovara i zasad nemamo problema s tim, nadam se da nam to ta regresija nece pomesti šĀ
Super ste sa spavanjem! Moja jucer zaspala 20 do 9 i to je najranije ikad š mislim da bih ju trebala dovesti do 20h prije pomicanja sata š³

37š§āāļøš©·š©29
29.11.2023. š¶š»šš
Äitam vaÅ”a iskustva , osjeÄaje i sveukupan dojam pogotovo s poÄetka i napokon da netko o tome piÅ”e!Ā
Toliko godina sam okružena "mamama" i nitko o tome nije previÅ”e priÄao. Mene je prije svega Å”okiralo dojenje, jer su me u bolnici ubili s time, forsirali non stop ( u jednu ruku je to i dobro) ali tada je meni to bilo muÄenje.Ā Kud sam sva nikakva, Å”ivana, jedva mogu iÅ”ta, ovdje mi sve novo, prvo dijete,Ā ovdje bradavice bolne, napravile se ranice,Ā a uz to sve te pucaju emocije,Ā osjeÄala sam se nesposobno da ne mogu svoje dijete nahraniti.Ā BaÅ” koma. KuÄi kada sam doÅ”la, mama mi je bila tu 10ak dana, tada nisam bila pretjerano svjesna svega, ali poslije sam imala izljeve emocija i suza. Dojila sam do prije 10ak dana uz Å”eÅ”iriÄe , oni su mi bili spas.
NaÅ”a Å”etnja je bila sa neka 2tj, beba je spavala svo vrijeme, nakon toga sam imala par pokuÅ”aja meÄutim rasplakala bi se pa sam se vratila u stan. Tada joÅ” nije prihvacala dudu pa mi je bilo teÅ”ko smiriti je osim da je stavim na siku . Sada zadnjih 3,4 dana prihvaÄa dudu pa se nadam da Äe biti lakÅ”e.Ā
šŗ 31
š¹ 31
"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."
ā” Baby Girl ā”
ā” A ā” 21.01. ā”
Ana_Maria meni to zvuÄi kao SF, od roÄenja se ubijamo sa spavanjem i uspavljivanjem. Blago vama, nadam se da Äe to uvijek tako ostati.
Elia mi smo na Äetiri sata veÄ jako dugo, pet do sedam dojenja na dan, joÅ” po preporuci patronažne. Ako ste zadovoljni, ne morate niÅ”ta mijenjati. Kako se uspavljujete? I mi imamo problem da moramo biti kraj nje dok spava, inaÄe niÅ”ta.
Ella žao mi je da je to iskustvo s dojenjem bilo takvo. I to koliko si izdržala je uspjeh, kad se suoÄavaÅ” s tolikim poteÅ”koÄama. Nadam se da je sad lakÅ”e. Nama je duda bila spas za Å”etnje, uspavala bi se i super. Sad ju sama vadi pa plaÄe gdje joj je i opet nam je sve postalo bezveze.
Evo ako netko ima ideja, ja ne znam Å”to bih. NaÅ”a mala od poÄetka valjda mrzi spavanje, Å”to li. Bez obzira idemo li ju uspavljivati pet minuta, pola sata, sat, dva ili bilo kad od buÄenja i dojenja (sve varijante sam isprobala), ona vriÅ”ti. Ostaviti ju da leži je smrt, ubije se od vriÅ”tanja. Uspavljivala sam ju na rukama, ali viÅ”e ni to ne pali, Äim ju stavim u ležeÄi položaj na ruke, poludi, izvija se i vriÅ”ti. OÄi su joj oteÄene od nespavanja, ali ne želi nikako zaspati. Ne pomaže Å”um, pjevanje ni glazba, njihanje ni ležanje. Doktor kaže da je to njezin karakter (?!) i to je to. Kako to može biti normalno? IzluÄena sam od tolikog vriÅ”tanja, ne znam kako joj pomoÄi da jednostavno zatvori oÄi.
Jel se ta muka sa uspavljivanjem dogaÄa naveÄer samo ili i tokom dana kada treba spavati?
Jer ja sam isto luda naveÄer, kada treba iÄi spavati ona plave, nervoznaĀ , zivcana,Ā umorna, a neÄe da zatvori oÄi. I svaku veÄer se natezem 2h s njom i obiÄno oko 23hĀ zaspi. Do tada sve kao drijema po 20,30min. Ranije je i okupamo i sredim, ali borba uvijek do 23h.Ā
šŗ 31
š¹ 31
ā” Baby Girl ā”
ā” A ā” 21.01. ā”
Imate na instagramu grupu Mamina spavalica i tu vam pomognu za sve, ja sam se bila javila i rekli su mi da probam Easy metodu, stvar je da dijete prvo jede,Ā pa aktivnost- znaÄi presvlacenje,Ā kupanje, igra ili Å”to veÄ, tek onda spavanje i zadnje je vrijeme za sebe (za mamu).
Ja sam obiÄno prije uvijek kontra radila, prvo sam presvlacila i sve, onda tek na siku stavljala, a zapravo treba obrnuto. Sada to prakticiram i bolje je. Tokom dana super funkcionira,Ā ali naveÄer kažem imam "problem".
I ne znam jel pratite budne prozore? To je isto jako bitno za bebuĀ
šŗ 31
š¹ 31
ā” Baby Girl ā”
ā” A ā” 21.01. ā”
Ja ju uspavljujem na rukama naravno, stojecki, nikako sjedeckiš trga se isto i izvija i urla ali se smiri kroz 10tak minuta i zaspe
Ja isto hranim zadnje prije spavanja, bas cu probat tu easy metodu, mozda joj bude lakseĀ
Meni je sad najveci problem to njeno grcenje, stenjanje i hroptanje kroz noc i pred jutro najvise, znaci uzasno ju muci, cak se i ne probudi ali se bas jako muci i prdi
Ja pratim budne prozore i puno mi je lakse radi tog jer tocno nakon sat i pol je umorna i oce bolje zaspat nego kad zaboravim slucajno pratit

Ne znam evo ni sama nisam pametna s tim uspavljivanjem naveÄer.Ā
Ja imam problem samo s tim prvim uspavljivanjem naveÄer, kada zaspi onda mi fino odspava. VeÄinom zaspi u 23h i onda mi spava do 4,5 i sisa i odmah zaspi,Ā i onda na svaka 2h se budi.Ā
I tako tokom cijelog dana , sve super funkcionira jedino naveÄer borba
Imam dojam da je oÄito njeno vrijeme za spavanje 23h i gotovo , a moram to nekako promijenitiĀ Ā
Nije baÅ” da nemamo ritual, kupanje uvijek u isto vrijeme i sve Al eto.Ā
šŗ 31
š¹ 31
ā” Baby Girl ā”
ā” A ā” 21.01. ā”
Da, vikanje bude i po danu o po noÄi, recimo u nekih 50-80% sluÄajeva. PokuÅ”ali smo s rutinom pred veÄernje spavanje (kupanje, dojenje, knjigica i maženje), ali nema Å”anse da bude u krevetiÄu i smiri se. PokuÅ”ali smo uvijek u isto vrijeme, isto ne ide. PokuÅ”avamo sad s glazbom, da uvijek bude ista glazba dok ju uspavljujemo.
Nama pomaže zvuk fena
Imam aplikaciju s tim svim moguÄim zvucima za bebe, kod moje pali samo zvuk fena , tako da probajte s tim ako veÄ nisteĀ
šŗ 31
š¹ 31
ā” Baby Girl ā”
ā” A ā” 21.01. ā”
Ella..Ā mi smo se isto u pocetku mucile navecer i nije nikako htjela zaspati prije 23h pa nekad cak i oko ponoci i pola 1. Ne znam do kad je to trajalo, ali se rijesilo nekako samo od sebe pa je bio preiod spavanje oko 22h, a sad smo oko 21h, pokusavam ju pomaknuti i prije toga radi pomicanja sata. Tako da eto, ne ocajavaj, vjerujem da nece biti zauvijek tako š¤
Majjja negdje sam procitala da ako jednostavno ne ide dugo uspavljivanje da odustanete, odete u drugu prostoriju, promijenite aktivnost, vi dodjete k sebi i onda nakon nekog vremena ponovno pokusate.. pa evo ako niste vec, vrijedi pokusati..Ā

37š§āāļøš©·š©29
29.11.2023. š¶š»šš
Hvala na savjetima, ja moram ovo podijeliti: upalio je zvuk Å”uma automobila na nekoj aplikaciji!!!! ZnaÄi Äetiri puta do sad je spavala, ni jednom ju nisam ljuljala! Ne mogu vam opisati koliko sam sretna i koje olakÅ”anje osjeÄam, mentalno i fiziÄki. Milijun puta smo joj puÅ”tali bijeli Å”um preko youtubea, nikad niÅ”ta. Tako da, hvala Ella, ja se aplikacije ne bih ni sjetila.
Ne usuÄujem se joÅ” skroz nadati da je to to, možda je samo dobra nakon ove noÄi iz horora i tko zna kako Äe po noÄi biti, vikend Äe nam biti testiranje.
Usput, Tami, kako je bilo kod fizioterapeuta za torticollis?
Super! Tako je meni bilo kada je zvuk fena djelovao.
Svi su mi govorili Å”ta ne upalis bijeli Å”um, moja curica njega nije doživljavala.Ā Äak sam neku sovicu kupila koja puÅ”ta bijeli Å”um i niÅ”taĀ , samo zvuk fena.Ā
Tako da drago mi je da si nasla rijeÅ”enje, nadam se dugoroÄno š
šŗ 31
š¹ 31
ā” Baby Girl ā”
ā” A ā” 21.01. ā”
Ella..mi smo se isto u pocetku mucile navecer i nije nikako htjela zaspati prije 23h pa nekad cak i oko ponoci i pola 1. Ne znam do kad je to trajalo, ali se rijesilo nekako samo od sebe pa je bio preiod spavanje oko 22h, a sad smo oko 21h, pokusavam ju pomaknuti i prije toga radi pomicanja sata. Tako da eto, ne ocajavaj, vjerujem da nece biti zauvijek tako š¤
Majjja negdje sam procitala da ako jednostavno ne ide dugo uspavljivanje da odustanete, odete u drugu prostoriju, promijenite aktivnost, vi dodjete k sebi i onda nakon nekog vremena ponovno pokusate.. pa evo ako niste vec, vrijedi pokusati..
Joj i meni to pomicanje sata stvara pritisak,Ā nadam se da neÄe biti gore haha.Ā
Ali dobro,Ā sve to valjda s vremenom sjedne na mjesto. Mora nas nesto zezati š
šŗ 31
š¹ 31
ā” Baby Girl ā”
ā” A ā” 21.01. ā”
ObriŔi komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji