Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana_Maria
    20. Ožujak 2024. 09:42

Moja zadnja dva dana po danu isto slabo spava, 3 puta po pola sata i onda je navecer jaako umorna. Srecom po noci onda odvali skoro 12 sati uz samo jedno buđenje. To je trenutni ritam, sad cemo vidjeti kako ce dalje 😅

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

• Elia
    20. Ožujak 2024. 18:55

Ana_Maria

Moja zadnja dva dana po danu isto slabo spava, 3 puta po pola sata i onda je navecer jaako umorna. Srecom po noci onda odvali skoro 12 sati uz samo jedno buđenje. To je trenutni ritam, sad cemo vidjeti kako ce dalje 😅

Tak identicno i mi, samo me pocela zajebavat da uspavljivanjem po danu da tih pisljivih pol sata a u kosari mi place sad svaki put, moram ju u jajetu vozit u setnju da je zadovoljna😂 ja mislim uskoro pocet kisobran kolica koristit, ona je jako velika i jaje ce joj uskoro malo bit🤦‍♀️

Tami0910
    25. Ožujak 2024. 21:46

majjja

Ima li živih ili vas je nespavanje dokrajčilo? Ima li regresije sna?
    Elia, jesi li se mislila savjetovati s pedijatrom oko prelaska u kišobran kolica ili nije potrebno? Ja ne znam ništa o tome… Nekad mislim da bi se mojoj moglo svidjeti da može gledati okolo, ali onda opet ona ne podnosi sunce i u košari se vrti i maše rukama i nogama kao sumanuta dok ne zaspi pa me strah da bi u kišobran kolicima izludila onako vezana. Tko zna, za sad ne planiram prelazak dok ne preraste košaru.
    Tami, super da beba samo ima preferencije, baš mi je drago da nema potrebe za intervencijama.

Nas već puna dva tjedna muči prehlada, napokon prolazi, ali nam je odgođen sistematski i cijepljenje… S druge strane, ne mogu vjerovati da ovo pišem, ali odjednom ona spava previše. Po noći se budi samo za dojenje i zaspi i to je uglavnom ok, ali po danu spava stalno. Znači budi se za dojenje, jedva ju stignem presvući i prislino desetak minuta na pod da se malo razgiba, ne može ostati budna više od sat vremena nikako. Spava po tri sata u komadu ujutro, oko podne i popodne i već je oko 17h zrela za noćno, a čim se probudi zijeva, trlja okice i muči se. Jesam ja luda što mi je to neobično, mislila sam da je do prehlade, ali to sad postaje sve gore, prije dva tjedna je imala jedno dnevno spavanje od tri sata, sad imam dojam da ne prestaje spavati. Ne znam je li i to neka faza ili se trebam brinuti (brinem se svakako, očito). Uglavnom, ne znam što da mislim.

Imamo dobrih i losih noci kako kada.
    Budenje je uglavnom svaka 3h. 
    Zadnja 3 dana bas vidim kako je poceo vise jesti, imam osjecaj da ga mlijeko ne moze zasiti na duzi period. Iskreno razmisljam o uvodenju kasica, a i od pedijatrice smo dobili zeleno svijetlo za to.
    Preko dana nekad super spava,  a nekad jedva malo isto kako kada.
    Mi smo se danas prvi puta vozili u sportskom dijelu u lezecem polozaju i onom srednjem, uzivao je. ( pedijatrica rekla da ga lagano mogu posjedat jer je spreman-nesto iza na ledima se izravnalo samo sam to skuzila haha) 

06/22 missed ab 7tj
    08/22 LH trakice
    22.03. + 🌈
    1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
    21.11.2023 A💙🙏

• Elia
    26. Ožujak 2024. 17:59

majjja

Ima li živih ili vas je nespavanje dokrajčilo? Ima li regresije sna?
    Elia, jesi li se mislila savjetovati s pedijatrom oko prelaska u kišobran kolica ili nije potrebno? Ja ne znam ništa o tome… Nekad mislim da bi se mojoj moglo svidjeti da može gledati okolo, ali onda opet ona ne podnosi sunce i u košari se vrti i maše rukama i nogama kao sumanuta dok ne zaspi pa me strah da bi u kišobran kolicima izludila onako vezana. Tko zna, za sad ne planiram prelazak dok ne preraste košaru.
    Tami, super da beba samo ima preferencije, baš mi je drago da nema potrebe za intervencijama.

Nas već puna dva tjedna muči prehlada, napokon prolazi, ali nam je odgođen sistematski i cijepljenje… S druge strane, ne mogu vjerovati da ovo pišem, ali odjednom ona spava previše. Po noći se budi samo za dojenje i zaspi i to je uglavnom ok, ali po danu spava stalno. Znači budi se za dojenje, jedva ju stignem presvući i prislino desetak minuta na pod da se malo razgiba, ne može ostati budna više od sat vremena nikako. Spava po tri sata u komadu ujutro, oko podne i popodne i već je oko 17h zrela za noćno, a čim se probudi zijeva, trlja okice i muči se. Jesam ja luda što mi je to neobično, mislila sam da je do prehlade, ali to sad postaje sve gore, prije dva tjedna je imala jedno dnevno spavanje od tri sata, sad imam dojam da ne prestaje spavati. Ne znam je li i to neka faza ili se trebam brinuti (brinem se svakako, očito). Uglavnom, ne znam što da mislim.

Pa neobicno je da toliko spava cini mi se ali ako je prehladena onda joj mozda treba vise odmora, noja prek dana spava po pola sata jedino kad smo vani odspava po 2h,po noci spava ja ju budim za jedan podoj barem da ima da nebude 12h gladna😅
    Svakako cu cekat pregled kod pedijatrice sa 4 mjeseca prije neg ju stavim u kisobran kolica da, nadam se da ce nam odobrit isto ko kod Tami😁

Ana_Maria
    26. Ožujak 2024. 21:56

Pa to je svakako bas puno spavanja, ali lako moguce da je zbog prehlade, mora organizam nadoknaditi snagu, nadam se da je vec sad bolje!
    Moja i dalje vise manje isto sa spavanjem, prek dana cca 40 min, jedino jedno popodnevno ako ju uspijem uspavati opet nakon sto se zbudi nakon pola sata onda lupi 2 do 3 h u komadu.. ali ne uspije to uspavljivanje uvijek, naravno 😅 pocela je navecer malo zezati pa ne zaspi iz prve, ali noci su i dalje dobre, s jednim do max nekad dva budenja... 

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

Zara7
    27. Ožujak 2024. 10:07

Dobro jutro cure, 
    Ajme što zavidim svima s ovako dobrim noćnim spavanjima🫠, i to još dojene bebe! Nama je prva dionica spavanja dobra i nakon toga svakih sat, dva buđenje. Uhvatili smo neku rutinu da oko 19h ide na noćno spavanje i to mi odgovara. 
    Dnevna spavanja su da ili spava satima jer smo u điru i ujutro i popodne pa sve u kolicima prespava ili, ako je kišno pa smo doma, spava više puta po kratko. 
    Drago mi je da voli i kolica i vožnju autom, to puno znači za svakodnevno funkcioniranje. Još da se voli kupati 😄 
    Majjja isto mislim da je vezano uz prehladu i da je to neki proces oporavka i uštede energije. Vjerojatno ćeš se za koji dan toga prisjećati sa nostalgijom kad opet krenu muke po spavanju! :) 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

mateak44
    27. Ožujak 2024. 12:25

Bok, evo i mene nakon duuuugo vremena 🙈 vise se ni ne sjecam kad sam zadnji put pisala i sto jesam rekla, a sto ne.
    Moje cure su stvarno super i mogu reci da su jako dobre bebe, ima dana kada su nervozne, placljive i mislim da cu izluditi, ali sve se da to pregrmiti ☺️
    Neki dan smo bile kod pedijatra i dobile su drugu turu pikica. 
    Sto se tice spavanja, od pocetka se same uspavaju i jos uvijek to uspijeva, Dora moze spavat u tisini, a Ema spava uz zvuk fena na yt. Ja spavam s Emom, muz je s Dorom. 
    Ema spava od 7-pola 8 pa do pola 5 kad muz ide na posao pa ju budim. Dora spava od 7-pola 8, jednom tokom noci ga hranjenje i takoder oko pola 5 ju budim. 
    Izazovan nam je svaki dan i svaki dan nesto novo, ali dupla sreca 🥰
    Nadam se da ste sve dobro i da se dobro snalazite sa svojim bebicama 😊

👩 26 🙋‍♂️ 37
    ➕ 21.3.2023.
    06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
    22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍

• Elia
    28. Ožujak 2024. 12:26

mateak44

Bok, evo i mene nakon duuuugo vremena 🙈 vise se ni ne sjecam kad sam zadnji put pisala i sto jesam rekla, a sto ne.
    Moje cure su stvarno super i mogu reci da su jako dobre bebe, ima dana kada su nervozne, placljive i mislim da cu izluditi, ali sve se da to pregrmiti ☺️
    Neki dan smo bile kod pedijatra i dobile su drugu turu pikica.
    Sto se tice spavanja, od pocetka se same uspavaju i jos uvijek to uspijeva, Dora moze spavat u tisini, a Ema spava uz zvuk fena na yt. Ja spavam s Emom, muz je s Dorom.
    Ema spava od 7-pola 8 pa do pola 5 kad muz ide na posao pa ju budim. Dora spava od 7-pola 8, jednom tokom noci ga hranjenje i takoder oko pola 5 ju budim.
    Izazovan nam je svaki dan i svaki dan nesto novo, ali dupla sreca 🥰
    Nadam se da ste sve dobro i da se dobro snalazite sa svojim bebicama 😊

Ajme svaka cast, ja si nemogu uopce zamislit da imam jos jednu uz ovu, a dobra je, rijetko place😅
    Super samo uzivajte🤗
    Cure ja vam imam super preporuku da si kupite termalnu vodu u spreju ako imate problema s pristicima, dermatitisom, pelenskim osipom, crvenilom u slaufima za debeljuce i svemu ostalom jer pomaze i to odmah nakon jednog spricanja😁 znaci nesto predobro, sve nam prolazi u rekordnom roku

Ana_Maria
    28. Ožujak 2024. 13:29

Mateak44 bas te lijepo cuti 🥰 jako mi je drago sto je sve super uz klasicne teze dane koje svi imamo, a tvoji su vjerujem tada ipak duplo tezi 🙈 kako je malena sa srčekom, sve ok? 
    Elia hvala ti, bas imam vec dugo doma neotvorenu veliku bocu, bas cu probati kad joj nesto iskoci!
    Ja imam osjecaj da je ona doslovno u par dana ususret sutrasnjem 4. mjesecu toliko narasla, novih stvari pocela raditi da je to show 🙈  

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

mateak44
    28. Ožujak 2024. 15:03

Ana_Maria

Mateak44 bas te lijepo cuti 🥰 jako mi je drago sto je sve super uz klasicne teze dane koje svi imamo, a tvoji su vjerujem tada ipak duplo tezi 🙈 kako je malena sa srčekom, sve ok?
    Elia hvala ti, bas imam vec dugo doma neotvorenu veliku bocu, bas cu probati kad joj nesto iskoci!
    Ja imam osjecaj da je ona doslovno u par dana ususret sutrasnjem 4. mjesecu toliko narasla, novih stvari pocela raditi da je to show 🙈

Heheh ☺️☺️ nisam bas stizala pratit pa me nije ni bilo. 
    Idemo sad sredinom 4.mjeseca na rebro ponovno, ovaj put na kateterizaciju srca i onda cekamo termin za drugu operaciju, njena kardiologica je rekla da bi htjela da se operacija napravi cim prije, a i ja bi iskreno. Zelim da cim prije prestane bit cijanoticna i da lijepo nastavi pratit seku 😊

👩 26 🙋‍♂️ 37
    ➕ 21.3.2023.
    06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
    22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.