Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ella..
    15. Ožujak 2024. 08:44

Imate na instagramu grupu Mamina spavalica i tu vam pomognu za sve, ja sam se bila javila i rekli su mi da probam Easy metodu, stvar je da dijete prvo jede,  pa aktivnost- znači presvlacenje,  kupanje, igra ili što već, tek onda spavanje i zadnje je vrijeme za sebe (za mamu).
    Ja sam obično prije uvijek kontra radila, prvo sam presvlacila i sve, onda tek na siku stavljala, a zapravo treba obrnuto. Sada to prakticiram i bolje je. Tokom dana super funkcionira,  ali navečer kažem imam "problem".
    I ne znam jel pratite budne prozore? To je isto jako bitno za bebu 

🚺 31
    🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

• Elia
    15. Ožujak 2024. 09:31

Ja ju uspavljujem na rukama naravno, stojecki, nikako sjedecki😂 trga se isto i izvija i urla ali se smiri kroz 10tak minuta i zaspe
    Ja isto hranim zadnje prije spavanja, bas cu probat tu easy metodu, mozda joj bude lakse 
    Meni je sad najveci problem to njeno grcenje, stenjanje i hroptanje kroz noc i pred jutro najvise, znaci uzasno ju muci, cak se i ne probudi ali se bas jako muci i prdi
    Ja pratim budne prozore i puno mi je lakse radi tog jer tocno nakon sat i pol je umorna i oce bolje zaspat nego kad zaboravim slucajno pratit

Ella..
    15. Ožujak 2024. 09:59

Ne znam evo ni sama nisam pametna s tim uspavljivanjem navečer. 
    Ja imam problem samo s tim prvim uspavljivanjem navečer, kada zaspi onda mi fino odspava. Većinom zaspi u 23h i onda mi spava do 4,5 i sisa i odmah zaspi,  i onda na svaka 2h se budi. 
    I tako tokom cijelog dana , sve super funkcionira jedino navečer borba
    Imam dojam da je očito njeno vrijeme za spavanje 23h i gotovo , a moram to nekako promijeniti  
    Nije baš da nemamo ritual, kupanje uvijek u isto vrijeme i sve Al eto. 

🚺 31
    🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Ella..
    15. Ožujak 2024. 10:00

majjja

Da, vikanje bude i po danu o po noći, recimo u nekih 50-80% slučajeva. Pokušali smo s rutinom pred večernje spavanje (kupanje, dojenje, knjigica i maženje), ali nema šanse da bude u krevetiću i smiri se. Pokušali smo uvijek u isto vrijeme, isto ne ide. Pokušavamo sad s glazbom, da uvijek bude ista glazba dok ju uspavljujemo.

Nama pomaže zvuk fena
    Imam aplikaciju s tim svim mogućim zvucima za bebe, kod moje pali samo zvuk fena , tako da probajte s tim ako već niste 

🚺 31
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Ana_Maria
    15. Ožujak 2024. 11:08

Ella.. mi smo se isto u pocetku mucile navecer i nije nikako htjela zaspati prije 23h pa nekad cak i oko ponoci i pola 1. Ne znam do kad je to trajalo, ali se rijesilo nekako samo od sebe pa je bio preiod spavanje oko 22h, a sad smo oko 21h, pokusavam ju pomaknuti i prije toga radi pomicanja sata. Tako da eto, ne ocajavaj, vjerujem da nece biti zauvijek tako 🤗
    Majjja negdje sam procitala da ako jednostavno ne ide dugo uspavljivanje da odustanete, odete u drugu prostoriju, promijenite aktivnost, vi dodjete k sebi i onda nakon nekog vremena ponovno pokusate.. pa evo ako niste vec, vrijedi pokusati.. 

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

Ella..
    15. Ožujak 2024. 16:02

majjja

Hvala na savjetima, ja moram ovo podijeliti: upalio je zvuk šuma automobila na nekoj aplikaciji!!!! Znači četiri puta do sad je spavala, ni jednom ju nisam ljuljala! Ne mogu vam opisati koliko sam sretna i koje olakšanje osjećam, mentalno i fizički. Milijun puta smo joj puštali bijeli šum preko youtubea, nikad ništa. Tako da, hvala Ella, ja se aplikacije ne bih ni sjetila.
    Ne usuđujem se još skroz nadati da je to to, možda je samo dobra nakon ove noći iz horora i tko zna kako će po noći biti, vikend će nam biti testiranje.
    Usput, Tami, kako je bilo kod fizioterapeuta za torticollis?

Super! Tako je meni bilo kada je zvuk fena djelovao.
    Svi su mi govorili šta ne upalis bijeli šum, moja curica njega nije doživljavala.  Čak sam neku sovicu kupila koja pušta bijeli šum i ništa  , samo zvuk fena. 
    Tako da drago mi je da si nasla riješenje, nadam se dugoročno 😊

🚺 31
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Ella..
    15. Ožujak 2024. 16:03

Ana_Maria

Ella..mi smo se isto u pocetku mucile navecer i nije nikako htjela zaspati prije 23h pa nekad cak i oko ponoci i pola 1. Ne znam do kad je to trajalo, ali se rijesilo nekako samo od sebe pa je bio preiod spavanje oko 22h, a sad smo oko 21h, pokusavam ju pomaknuti i prije toga radi pomicanja sata. Tako da eto, ne ocajavaj, vjerujem da nece biti zauvijek tako 🤗
    Majjja negdje sam procitala da ako jednostavno ne ide dugo uspavljivanje da odustanete, odete u drugu prostoriju, promijenite aktivnost, vi dodjete k sebi i onda nakon nekog vremena ponovno pokusate.. pa evo ako niste vec, vrijedi pokusati..

Joj i meni to pomicanje sata stvara pritisak,  nadam se da neće biti gore haha. 
    Ali dobro,  sve to valjda s vremenom sjedne na mjesto. Mora nas nesto zezati 😁

🚺 31
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Zara7
    16. Ožujak 2024. 12:14

Pozdrav cure,
    Da se i mi malo javimo! 
    Vidim da nismo jedini koji muku muče s uspavljivanjem. I nama je najveći problem ono prvo uspavljivanje za noć, tu nam je baš teško pogoditi tajming, najbolje odspava ako zaspe oko 8, ali teško je uskladiti da svaki dan oko 8 bude vrijeme kad mu se spava. Tipa jučer smo bili u šetnji i zaspao je u kolicima (blažena bila, u njima najbolje spava) oko 19h taman kad smo se spremali doma i nastavio je još kratko doma spavati i oko 19.30h se probudio i na kraju nije ponovno zaspao do 23h što god smo pokušavali - dojenje, nošenje, ljuljanje pa repeat 😅 Čak i nije bilo plakanje osim baš pred kraj kad je bio premoren pa je vrištao, ali nikako nikako zaspati!  onda je odvalio skoro do 4 što je za njega super. Inače se ko i prvi budi svakih sat ipo, 2, nekad i brže. 
    Majja ne znam jesi li čitala knjigu Najsretnija beba u kvartu, tamo jedan pedijatar govori o 5 koraka koje ako pratiš sa stopostotnim uspjehom umiriš bebu 😄 ide otprilike ovako: povijanje, položaj na boku ili trbuhu na rukama, bijeli šum (idealno pravi usisavač), ljuljanje pa na kraju Duda ili dojenje. S tim da on to objašnjava u detalje. 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Zara7
    18. Ožujak 2024. 13:12

majjja

Pa ovo je cijeli klub nespavača. Ona je u biti promijenila način na koji se uspavljuje pa je trebalo to otkriti, tako da sad ne viče, ali joj treba puno previše. Uglavnom, malo je podnošljivije.
    Haha, Zara7, tako i kod nas uglavnom. Izludi nas pa nas nagradi. Nisam čitala, ali bih mogla, baš me zanima čime opravdava te postupke, nespojivo mi je s mojim gremlinom.

On se hvali da je posebno učinkovito baš s malim gremlinima 😄 Može se u knjižnici podignuti, zanimljivo je štivo svakako. I ne znam jesi pokušavala s maramama ili nosiljkama ako joj ne paše uspavljivanje ležećki. Nama to uvijek upali. Ugl, super da je bolje, neka se tako i nastavi! 😊 
    Meni je i prvi bio jako loš spavač pa sam se nadala da će statistički drugi morati biti dobar, al nisam optimistična zasad, preksinoć me nagradio s 11 buđenja 😅 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Tami0910
    19. Ožujak 2024. 22:40

Evo i mene.
    Pregled kod fizijatra super prosao, idemo na jedne vjezbice, nema nicega osim da mu je lijeva strana omiljenija. Malo se fokusiramo vise na desnu i vec je bolje.Vidim puno nespavaca. I mi smo jedni od njih. 
    Preko dana jako tesko zaspi, ako uopce zaspi i vrlo brzo se probudi. Ogromne borbe vodimo oko spavanja.
    Po noci se budi po 2/3 puta + jutarnje hranjenje. Nekad kad se probudi place dok se ne razbudi, uzasno je to.

06/22 missed ab 7tj
    08/22 LH trakice
    22.03. + 🌈
    1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
    21.11.2023 A💙🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.