pardon grupa je Adaptirani mlijeko-uvođenje i dohrana tako nekako. Ali ne vezano za adaptirani tu su pitanja i za količinu adaptiranog dojenja grčevi itd itd...ova grupa Grli voli spavaj je ako budete imali problema sa spavanjima
Po noci ga isto ne hranis ili?
Kak ti grcevi izgledaju kod vas?
Da ovo sa prvom bebom je stvarno sve nepoznanica a glupo mi je zvat pedijatra ili patronaznu svaka 2 dana😂😂😂 a nista neznamHranim ga po noci. Trazi svaka 2 sata najcesce.🤦♀️Kod nas izgledaju mlataranje nogama, crvenilo u licu i vriskovi. Kod Vas?Daa slazem se🤣 sve mi je novo
Grcevi isto tak a moja jos dodatno se napinje i lupa nogama al bez plakanja kad ju muci stolica i vjetrovi, to cak i u snu radi😪
Tami imas grupu na fbu Grli voli soavaj pa možeš postaviti pitanje dobit ćeš odgovelore u komentare.
Hvalaa ti, ali nazalost nemam fb🤦♀️
06/22 missed ab 7tj
08/22 LH trakice
22.03. + 🌈
1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
21.11.2023 A💙🙏
Cure mi izasli u petak doma.🙏🥰Super nam ide, odlicno sam se snasla.
Oporavak ide dobro. Ne boli me skoro nista. Krvarim jos, ali ne previse.Antonio je divna beba, uopce ne place osim kad je gladan, samo se smijeska, spava, mazi..Toliko predivan osjecaj imati svoje dijete u narucju.Zelim Vam sto prije da i Vi svoju djecicu uzmete u narucje i uzivate u tome.Pratim Vas i dalje! ☺️Ajme predivno je to cuti😁🥰☺️ neka tako bude i dalje, sretno! 🤞😁
Slobodno nam podijeli savjete neke, sta ti je super doslo da imas a sta je nepotrebno, i tak nes kad se sjetis 🙈
Zelim Vas upozorit da ako ste kupili aventove bocice sa onik air free za gutanje zraka da kupite i nukovu ili bibs normalnu jer nama se desilo da smo dosli doma i da beba nije mogla povuci bocicu, ja sam probala i bas trazi snagu, a tako mala bebica to nema. Sreca da je bio black friday i arena radila do 22h pa je mm isao u baby centar po nuk. Inace bi ostali gladni🫣Treba Vam puno tetra pelena, krpica malih za brisanje. Robe da ne pricam. Mi se po 5x dnevno presvucemo.Nadohrana koju sam uzela je Novalac, zasada zadovoljna.
Sebe izdajam nemam bas previse mlijeka, a beba nece dojit pa na bocicu dajem svoje mlijeko.Kad se nesto bitno sjetim, rado Vam napisem🥰Evo ista situacija kad smo došli doma. Koristimo nuk. 🙆🏼♀️🫣I mi do prije tjedan dana koristili nuk. Onda presli na taj avent zbog grceva. Jedva cekam da produ🙏🥰Jel vuče sad iz te avent. Natural response? Broj 1 ili 2?Sad normalno vuce. Da natural response je duda samo ja imam jos one bocice sta imaju onaj zeleni dodatak za zrak.On meni jede za 1m+ (3 kapljice na dudi bocice) i 3m+ (4 kapljice na dudi)
Puno manje se zagrcava, stuca i bljucka. Prvi dan kad sam ih uvela opet bio je bezadovoljan s tim bocicama jer je morao vise vuc, ali sad se naucio i super je.
Ja svim dajem istu takvu s tim dodatkom za zrak ali nukovu. Nadam se da neće imati grčića
🙋♀️ - 35🙋🏻♂️ - 36
💙 -19.3.2018.
4.4. ➕
24.4. p.p. imamo ❤️
31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵
P.s. pitanje vezano za izdajalice, imam rucnu aventovu i kupila bih neku elektricnu sad da si olaksam, imate preporuke mozda?Evo me. Nisam dugo tu bila. Dobro smo. Još nam pupak nije otpao. Jako je debela pupkovina bila. Nije ni čudo što nije htio van. Kažu kad je debela pupkovina da su jako vezani za mamu. Haha. Krenulo se odvajati, bude kroz par dana sigurno.
Bila nam je patronažna. Beba ima 4400 već, jede 120ml mlijeka svaka tri sata nekad i duže. Spava navečer u komadu šest sati. To mi je drago. Kaže za pupak mogući granulom jer je predugo u pupku. Ali ništa zabrinjavajuće. Sve drugo je dobro. Čekamo da otpadne pupak pa ćemo se kupati. Inače svako jutro ga operem s gazom, prokuhana vida i kamilica pa ga namažem s kremom.
Ja se izdajam pa uspije dnevno popiti jednu moju bočicu, makar nešto. Pre nervozan je za sisu, što mi je žao jer baš ima dobar hvat. Koristim isto ručnu avent. Ali sam si naručila električnu jer mi je dosta ove. Sutra će mi stići pa ti poslikam. Stavite mi link kako slike ubacim. Naručila sam baby ono Pico.120 ml vec jede? Ja sam totalno izgubljena, moja prvo cica pa joj dam 60ml nakon toga jer neznam koliko pojede, nemam dosta mlijeka svakako
Koliko cesto se izdajas onda?
Imala je vec 4600 prpsli tjedan, dobila je 400g pa ocito puno jede
Ja ju jos uvijek budim po noci da jede, kad si ti prestala?
I u cemu vam spavaju bebe i na koliko stupnjeva i u kojem polozaju?😪
Ja nista vise neznam, toliko ju muce vjetrovi i pretace joj se sve unutra ja neznam dali su grcevi ili kaj
Izdajam se samo po danu. Svaka tri sata. Ne dobijem puno ali skupim za jednu bočicu. Jede 120 ml na tri sata. Ja ne budim niti jesam. Iako mi je rekla patronažna da budim. Ne pada mi napamet. Ako jede u osam zaspi oko devet i nema ga do dva,tri. I točan je kao sat,traži jest. I to je taj prvi dugi sam i onda normalno svaka tri sata jede. Moj spava 80% vremena na leđima s glavom u stranu. Sam se okreće. kod nas je u sobi sada 25. A njemu obučem body bez rukava i piđamu preko laganu dekicu. I paše mu. I mog su mučili vjetrovi i uzela sam mu waya kapi. Sad kaki i po dvaput dnevno i ne muči se toliko.
🙋♀️ - 35🙋🏻♂️ - 36
💙 -19.3.2018.
4.4. ➕
24.4. p.p. imamo ❤️
31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵
Pozdrav, da se i mi napokon pridružio citam vas od 6mj ali kako smo imali problema i uspjeli odrzati i dobiti nase cudo tek iz 4 trudnoce stalno me bilo strah pisat.
Nas Luka je stigao 29.12. u 38+1tt bez najave, trudovi me probudili oko 2 u noci u 8 otisli u bolnicu 5-6cm otvorena i u 12:02 rodila. Porod za pozeljet. Luku nisu mogli umiriti poslje poroda, jecao je, pa su ga poslali na pedijatriju gdje je bio 6 dana. U tom trenu sok ali dogada se, imao je povisen crp pa onda zuticu. Bogu hvala sad smo kuci i sve je super. Mlijeko je nadoslo bez obzira sto nismo bili skupa 6 dana i kuci se lijepo snalazimo.
Bas mi je drago da ste pisale ovih dana. Moram priznat da se i ja osjecam malo pogubljeno imam osjecaj da sam sve zaboravila sta treba s bebom raditi, samo bi ga gledala zaljubljeno u cudu 🥰🥰
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Pozdrav, da se i mi napokon pridružio citam vas od 6mj ali kako smo imali problema i uspjeli odrzati i dobiti nase cudo tek iz 4 trudnoce stalno me bilo strah pisat.
Nas Luka je stigao 29.12. u 38+1tt bez najave, trudovi me probudili oko 2 u noci u 8 otisli u bolnicu 5-6cm otvorena i u 12:02 rodila. Porod za pozeljet. Luku nisu mogli umiriti poslje poroda, jecao je, pa su ga poslali na pedijatriju gdje je bio 6 dana. U tom trenu sok ali dogada se, imao je povisen crp pa onda zuticu. Bogu hvala sad smo kuci i sve je super. Mlijeko je nadoslo bez obzira sto nismo bili skupa 6 dana i kuci se lijepo snalazimo.
Bas mi je drago da ste pisale ovih dana. Moram priznat da se i ja osjecam malo pogubljeno imam osjecaj da sam sve zaboravila sta treba s bebom raditi, samo bi ga gledala zaljubljeno u cudu 🥰🥰
Čestitam. 🥳🥳🥳🥳
I potpuno te razumijem. 😊 I ja sjedim uz svoju i samo ju gledam i divim se i zahvaljujem Bogu na čudu. ❤️
👩39, 👱♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
Ostali nalazi u redu.
2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoća
Stiže curica. 💓
5.1. s 38+4 stigla L, sc
Curke cestitam svima na bebicama, a onima koje tek trebaju roditi zelim da sve prode dobro 🍀
Pratim vas sa proljetnih beba da malo popratim to sve oko poroda i poslije poroda
Vitara- koliko sam uspjela popratiti ti si iz Siska?
Meni je termin 7.3.isto cu roditi u Sisku pa me zanima tvoje iskustvo osoblje i to tak. I nasla sam na stranici od bolnice popis za rodiliste, pise za bebicu da ne treba nista, da li je to stvarno tako?
💓
Bok curke, bas mi je drago vidjeti da ste se opet malo aktivirale!
Vitara i Maj4 cestitam od srca, brz oporavak vama, a bebicama sve najljepse zelim! 🥰
Miss8 ja sam na kraju uzela aventovu elektricnu essential, 70 eura preko Notina je bila i skroz mi je super. Ja ju sad vec rijetko koristim jer malena samo doji i vise to voli od bocice, duda 0 bodova pa joj je cika sve, i hrana i utjeha 😅 povremeno ako ona zaruzi u spavanju se izdojim da si olaksam i dobro ce mi doci ubuduce kad ce ju netko drugi pricuvati da se brzinski izdojim i ostavim mlijeko...
Mi nemamo hvala Bogu grcice, ali muci se s kakanjem kako Elia kaze, cak i u snu nekad pa ju to probudi, sva se zacrveni i stisce jadnica i nije mirna skroz dok se ne pokaka.. a kaka kao golubek, maltene stalno jer i puno papa 🙈 ali, moram priznati da nam je bolje sad to s kakanjem vec.. ja sam ju u pocetku budila na 3 sata ako bi mi prespavala jer je bila niske porodajne tezine pa me bilo strah, ali od 4. tjedna ju vise ne budim, ona sama ugl ima intervale, prvo budenje je ugl na 4 sata, a ostala su kraca, na 3 do 2 sata iako je znala i 6 sati odvaliti odjednom, ali rijetko, naravno 😁 spava mi od pocetka na poluboku, malo jedna strana, malo druga iako vec neko duze vrijeme sama okrece glavicu pa se ne zamaram vise time, mislim da se glavica ionako ne moze zalezati vise.. raspisala sam se strasno, ali evo, falilo mi piskarenje ovdje 🙈
37🧔♂️🩷👩29
29.11.2023. 👶🏻🎀💕
Curke cestitam svima na bebicama, a onima koje tek trebaju roditi zelim da sve prode dobro 🍀
Pratim vas sa proljetnih beba da malo popratim to sve oko poroda i poslije poroda
Vitara- koliko sam uspjela popratiti ti si iz Siska?
Meni je termin 7.3.isto cu roditi u Sisku pa me zanima tvoje iskustvo osoblje i to tak. I nasla sam na stranici od bolnice popis za rodiliste, pise za bebicu da ne treba nista, da li je to stvarno tako?
Ne, za bebu ti ne treba ništa. Oni ju kupaju i oblače, ti u sobi imaš ormar sa svime za presvlačenje.
Ne mogu reći da je osoblje loše, ali kad staneš na noge sve je na tebi. Ne znam kako je običnim rodiljama, nas prva 24 h i presvlače i sve dok ne smijemo ustati. Ne mogu reći. Ali najgore je ustati poslije 24 h i kad ustaneš ne znači da si odmah sposobna za sve. Svako malo zbog nečeg moraš ustati iz kreveta a to je najteže jer ti trebaju trbušni mišići koji bole. Puno pomogne da ti se samo doda dijete u krevet i sl., a to izostaje.
👩39, 👱♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
Ostali nalazi u redu.
2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoća
Stiže curica. 💓
5.1. s 38+4 stigla L, sc
Sortiraj odgovore
Najstariji